Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna

  • USA Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (více)
Trailer 1

Během pátrání po Prameni věčného mládí přišel nechvalně proslulý kapitán Jack Sparrow o celou posádku i o svůj pirátský koráb, Černou perlu. Nyní se vydává do Londýna, aby osvobodil ze zajetí svého věrného přítele Gibbse a zachránil ho před šibenicí. Od Gibbse se dozví, že se v Londýně objevil falešný kapitán Sparrow, který na svou loď pořádá nábor nových členů posádky. Cestou od soudu je Jack zajat britským králem Jiřím II., který mu nařídí, aby pro něj získal Pramen věčného mládí. Do cesty se mu připlete tajemná Angelica, která ho přinutí vstoupit na palubu lodi Queen Anne's Revenge. Té velí slavný a obávaný pirát Černovous. Jack se tak ocitá na neočekávaném dobrodružství, během kterého nemá tak docela jasno v tom, kdo je pro něj větší hrozbou: zda Černovous, či Angelica, se kterou sdílí tajuplnou minulost. (TV Nova)

(více)

Videa (37)

Trailer 1

Recenze (1 486)

Psema 

všechny recenze uživatele

Báchorka hodná hodinové televizní pohádky roztažená přes dvě hodiny. Vyvanutý Depp, který (i díky k uzoufání neinvenčnímu scénáři) brousí komediální dno. Necharismatické a otravné herecké přírůstky. A k tomu navrch znuděný Marshall, vedle kterého je i Mike Newell "mistr blockbusterové zábavy". Alespoň že Griffiths si královskou šarži ukázkově užívá. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Nejspíš nejslabší z Pirátů. Zběsilost a dobrodružnost předchozích dílů mi tu výrazně chyběla. S kapitánem Jackem Sparrowem jako s hlavní postavou nemám vůbec žádný problém. Už v předchozích dílech mi jeho postava přišla nejlepší a nejzábavnější a fakt, že se tvůrci rozhodli Jacka dostat do popředí a prakticky se věnovat jen jemu jsem kvitoval s povděkem. Rob Marshall však ukázal, že na velkolepé podívané nemá koule. Už jeho předchozí muzikál Nine naznačoval, že by snad Robovi časem mohla dojít šťáva, noví Piráti toto nepotvrdili, ba ani nevyvrátili. Škoda absence podobných scén jako byla krádež Perly či bitka s mlýnským kolem, škoda absence postav jako Davy Jones a Barbossa (ano, Barbossa sice v Pirátech je, postrádá však šmrnc z předchozích dílů), Ian McShane jako Blackbeard je určitě kvalitní náhrada, ale v Pirátech bylo herectví vždy až druhořadé. Pro příště by to chtělo alespoň jednu námořní bitvu a vyměnit režiséra. S kým jsem krom Johnnyho neměl vůbec žádný problém byl Hans Zimmer, ale toho zmiňovat je jako sypat sůl do moře. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ale jo, po citelně přemaštěné dvojce (a trojce, kterou už jsem ani nenašel sílu shlédnout), se zase jedná o celkem svižný a poctivý kus dobrodružství. Bohužel těžko se zbavit dojmu, že Marshall spíš než akční film natočil takovou trochu holčičí historickou fetiš, ze které pro všechny volánky a hezkou výpravu zmizely zuby. Když je film vystrčí ve scéně lovu na mořské panny, je z toho hodně sympatická temná pohádka. Jinak je to spíš takový věšák na hezké scenérie, sympatické herce a ultrapitomé dialogy, které nespasí ani Deppovy klaunské škleby. Čím seriózněji ten film místy zkouší působit, tím méně se do něj závan staré pirátské frašky hodí (hlavně v úvodní londýnské scéně to vrže). Když to sečtu - pěkné kostýmy, oku lahodící výprava, stále jedlejší Penélope, velmi jedlá mořská panna a naproti tomu z dřevěné nohy vycucaný scénář, okoukané choreografie a kupa zbytečných scén. Ne, čtvrtí Piráti nemůžou urazit, bohužel ani nadchnout. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

no uprimne si musime priznat, ze za tych 6,25 € to teda nestalo a nikto pri zdravom rozume by tuto sumu nevyhodil snad ani za najsamsupis film, ale tak co, zijeme v tvrdom kapitalizme a z niecoho musi Halyvud zit, vsak? :D kazdopadne som sa nenudila, Jack hlaskoval, sice pomenej, ale predsa a morske panny boli sexy... a co este... aha, ze ma rozculovala ta vecna tma v celom filme, ale tak dobre, treba dokreslit atmosku... a este nieco? uz ani nie, pekne sa na to vyspim a do rana zabudnem... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pijáti z Kajibiku se nám doufejme slavnostně uzavřeli čtvrtým dílem, bohužel (dle předpokladů) nejslabším. Není to vysloveně průser, jak by se mohlo dle některých komentů zdát, ale na vlnách blažena se divák taky rozhodně nenadnáší. Johny Depp je pořád stejný, hraje dobře, ale to je ta potíž, že už je to jenom dobře - protože skvěle to bylo snad jen v jedničce a dvojce. Geoffrey Rush je taky ucházející, stejně jako Penélope Cruz. Pro mě osobně jediné milé překvapení (ale určitě ne kvůli hereckému výkonu) byla Astrid Berges-Frisbey v roli Syreny... ()

Galerie (208)

Zajímavosti (60)

  • Astrid Berges-Frisbey (Syrena) sice kvůli roli mořské panny strávila během natáčení více než dva měsíce na Havaji, ale opalování měla zakázané. Musela být totiž bledá. (Pepy)
  • Ačkoliv je Júki Macuzaki (Garheng) prvním Japoncem, který si v sérii zahrál piráta, nejedná se o první případ, kdy taková role ve filmech společnosti Disney připadla některému z jeho krajanů. Sessue Hajakawa již předtím ztvárnil velitele pirátské bandy v disneyovce Švýcarský Robinson (1960). (Čiban)
  • Vo filme sa objaví 1 112 záberov s vizuálnymi efektmi, na ktorých pracovalo desať spoločností. (Greenpeacak)

Související novinky

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

18.11.2022

Jako by nestačilo, že desáté Rychle a zběsile muselo vyměnit režiséra Justina Lina (Star Trek: Do neznáma, Rychle a zběsile 5), který nevydržel pracovat po boku egoisty Vina Diesela, za rutinéra… (více)

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

04.09.2017

Comicsům od DC se náramně daří na malé obrazovce. Kromě Arrowa dobývá televizi i Flash, Supergirl nebo Gotham, a k tomu všemu nás příští rok čekají Titans. Mladý superhrdinský tým, jemuž se obvykle… (více)

S kým se Jack Sparrow vrátí do Karibiku?

S kým se Jack Sparrow vrátí do Karibiku?

25.01.2015

Čtvrtí Piráti z Karibiku vydělali miliardu dolarů, takže bylo jen otázkou času, kdy se dočkáme pátého dílu. Jerry Bruckheimer jej sice dávno udal Joachimu Ronningovi a Espenu Sandbergovi (Kon-Tiki),… (více)

Dárce a Piráti z Karibiku

Dárce a Piráti z Karibiku

22.11.2014

Čtvrtí Piráti z Karibiku vydělali miliardu dolarů, zároveň se ale dočkali tak tristního přijetí, že u Disneyho s pátým dílem nepospíchají. Scénář byl sice hotový už v roce 2011, producent Jerry… (více)

Reklama

Reklama