Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna

  • USA Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (více)
Trailer 2

Během pátrání po Prameni věčného mládí přišel nechvalně proslulý kapitán Jack Sparrow o celou posádku i o svůj pirátský koráb, Černou perlu. Nyní se vydává do Londýna, aby osvobodil ze zajetí svého věrného přítele Gibbse a zachránil ho před šibenicí. Od Gibbse se dozví, že se v Londýně objevil falešný kapitán Sparrow, který na svou loď pořádá nábor nových členů posádky. Cestou od soudu je Jack zajat britským králem Jiřím II., který mu nařídí, aby pro něj získal Pramen věčného mládí. Do cesty se mu připlete tajemná Angelica, která ho přinutí vstoupit na palubu lodi Queen Anne's Revenge. Té velí slavný a obávaný pirát Černovous. Jack se tak ocitá na neočekávaném dobrodružství, během kterého nemá tak docela jasno v tom, kdo je pro něj větší hrozbou: zda Černovous, či Angelica, se kterou sdílí tajuplnou minulost. (TV Nova)

(více)

Videa (37)

Trailer 2

Recenze (1 486)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Po čase stráveném nervózním okusováním Sparowova klobouku pořízeného z ebay, jsem se konečně dočkal dalšího pirátského dobrodružství. Sice nezačalo na moři, ale v ulicích už tenkrát dosti rušného Londýna, ale to bylo asi to nejmenší, co by mi na filmu vadilo. Ona ta výprava vůbec byla celou dobu dosti úchvatná a komické kousky kapitána Sparowa taky neubraly na intenzitě. Kam se ale poděla ta mystérie předchozích dílů? Že by restart celé známé trilogie a příprava na novou, lacinější? Nevím. Řekl bych, že tvůrci prostě vzali jednoduchý příběh a roztáhli ho na předlouhé vyprávění, navíc s absencí dvou hvězd, které táhly první trilogii, totiž Orlando Bloom a Kiera Knightly. Byla to jízda, to ano, ale je jasné, že mohla být daleko divočejší, temnější, vtipnější, akčnější a nakonec i záživnější. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ale jo, po citelně přemaštěné dvojce (a trojce, kterou už jsem ani nenašel sílu shlédnout), se zase jedná o celkem svižný a poctivý kus dobrodružství. Bohužel těžko se zbavit dojmu, že Marshall spíš než akční film natočil takovou trochu holčičí historickou fetiš, ze které pro všechny volánky a hezkou výpravu zmizely zuby. Když je film vystrčí ve scéně lovu na mořské panny, je z toho hodně sympatická temná pohádka. Jinak je to spíš takový věšák na hezké scenérie, sympatické herce a ultrapitomé dialogy, které nespasí ani Deppovy klaunské škleby. Čím seriózněji ten film místy zkouší působit, tím méně se do něj závan staré pirátské frašky hodí (hlavně v úvodní londýnské scéně to vrže). Když to sečtu - pěkné kostýmy, oku lahodící výprava, stále jedlejší Penélope, velmi jedlá mořská panna a naproti tomu z dřevěné nohy vycucaný scénář, okoukané choreografie a kupa zbytečných scén. Ne, čtvrtí Piráti nemůžou urazit, bohužel ani nadchnout. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Piráti počtvrté a na vlnách podivna? No, podivné to bylo už při třetím setkání, takže myslím, že stačilo!! Celou trojku jsem čekal, až časomíra zahlásí příchod závěrečné stmívačky, tady to nebylo moc jiné. Většina pokračování má jeden zásadní problém – přeplácanost. Prostě tam nacpeme všechno, co nás napadne, nehledě na divákův zájem. A pak to prostě celé notně působí neupřímně. ()

SNCIS 

všechny recenze uživatele

Hlášky: Angelika: "To jsou tvoji přátelé?" Jack Sparrow: "Možná jsem nechtěně urazil nějákého krále." Angelika: "Vůbec ses nezměnil." / Angelika: "Zradil jsi mě, svedl a zneužil, co se týče mužů byla jsem nevinná." Jack Sparrow: "Ná to, že jsem tě údajně zkazil jsi byla šikovná." / Angelika: "Chtěla jsem složit řádový slib, a ty....co jsi vůbec dělal ve španělském klášteře?" Jack Sparrow: "Myslel jsem že je to nevěstinec, spletl jsem se." / Barbosa: "Chci směr, nebo tvou hlavu, dostanu jedno, nebo druhý a je mi jedno co." / Jack Sparrow: "Zdržela nás ta mořská cuchta." Angelika: "Zdržela nás tvá vzpoura." Jack Sparrow: "Chodíš jako holka." Angelika: "A ty snad ne?!" / Angelika: "Počkej! Já čekám dítě. Tvoje." Jack Sparrow: "Nevzpomínám si, že bychom spolu." Angelika: "Byls namol." Jack Sparrow: "Tak namol jsem ještě nikdy nebyl." - 90%. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Podle mě na to, že to je čtvtej díl, má to jinýho režiséra a bylo potřeba obměnit několik herců, který různě proplouvali přechozíma dílama, to je fakt skvěle zábavný. Samozřejmě bych taky mohl napsat hromadu kravin o tom, jak to má občas debilní scénář, což se týká zejména postavy toho panbíčkáře a jak je támhleto blbý a táhleto stupidní, ale nevim, proč to dělat, když tahle série měla především dopřát dobrodružnou zábavu a to dělá jak málokterej film v historii a tenhle díl na to pěkně navazuje, i když se spíš řadí ke slabšímu třetímu dílu než k prvním dvoum. Jinak co bych asi vytknul je to, že krapet chybí nějaká lodní bitva nebo pompézní scéna, která by tomu dodala grády, ale jinak jsem se bavil výborně a Depp jede pořád na stejný vlně. ()

Galerie (208)

Zajímavosti (60)

  • Pro surfaře Tamaya Perryho, který byl obsazen do role jednoho ze šesti havajských členů posádky Queen Anne's Revenge piráta Černovouse (Ian McShane), nešlo o první spolupráci se společností Walt Disney Studios. V roce 1999 hrál ve filmu Johnny Tsunami (1999) jednoho z protivníků hlavního hrdiny a také se na filmu podílel jako dublér při natáčení surfařských scén. (Čiban)

Související novinky

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

18.11.2022

Jako by nestačilo, že desáté Rychle a zběsile muselo vyměnit režiséra Justina Lina (Star Trek: Do neznáma, Rychle a zběsile 5), který nevydržel pracovat po boku egoisty Vina Diesela, za rutinéra… (více)

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

04.09.2017

Comicsům od DC se náramně daří na malé obrazovce. Kromě Arrowa dobývá televizi i Flash, Supergirl nebo Gotham, a k tomu všemu nás příští rok čekají Titans. Mladý superhrdinský tým, jemuž se obvykle… (více)

S kým se Jack Sparrow vrátí do Karibiku?

S kým se Jack Sparrow vrátí do Karibiku?

25.01.2015

Čtvrtí Piráti z Karibiku vydělali miliardu dolarů, takže bylo jen otázkou času, kdy se dočkáme pátého dílu. Jerry Bruckheimer jej sice dávno udal Joachimu Ronningovi a Espenu Sandbergovi (Kon-Tiki),… (více)

Dárce a Piráti z Karibiku

Dárce a Piráti z Karibiku

22.11.2014

Čtvrtí Piráti z Karibiku vydělali miliardu dolarů, zároveň se ale dočkali tak tristního přijetí, že u Disneyho s pátým dílem nepospíchají. Scénář byl sice hotový už v roce 2011, producent Jerry… (více)

Reklama

Reklama