Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna

  • USA Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (více)
Trailer 2
USA, 2011, 131 min

Během pátrání po Prameni věčného mládí přišel nechvalně proslulý kapitán Jack Sparrow o celou posádku i o svůj pirátský koráb, Černou perlu. Nyní se vydává do Londýna, aby osvobodil ze zajetí svého věrného přítele Gibbse a zachránil ho před šibenicí. Od Gibbse se dozví, že se v Londýně objevil falešný kapitán Sparrow, který na svou loď pořádá nábor nových členů posádky. Cestou od soudu je Jack zajat britským králem Jiřím II., který mu nařídí, aby pro něj získal Pramen věčného mládí. Do cesty se mu připlete tajemná Angelica, která ho přinutí vstoupit na palubu lodi Queen Anne's Revenge. Té velí slavný a obávaný pirát Černovous. Jack se tak ocitá na neočekávaném dobrodružství, během kterého nemá tak docela jasno v tom, kdo je pro něj větší hrozbou: zda Černovous, či Angelica, se kterou sdílí tajuplnou minulost. (TV Nova)

(více)

Videa (37)

Trailer 2

Recenze (1 486)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Piráti tentokrát vsadili na stejné trumfy jako kdysi jednička, tedy na čistě dobrodružnou notu výpravy za pokladem namísto pokusů o mytologii či epičnost. A sázka jim vyšla, byť žádná velká výhra to ani tak není. Aby jim bývala vyšla i s jackpotem, musel by na režijním postu být někdo kdo zvládá akční dynamiku i komediální timing a uměl by tedy náležitě p(r)odat co má k dispozici. Žádné terno, žádné zklamání; snad jen absentující chemie (s jednou čestnou výjimkou) mezi Deppem a Penélope zamrzí. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

První díl byl naprosto dokonalý trhák ve všech směrech, dvojka byla pořád fajn, trojka už byla sračka, ale tadyto to je přímo epicentrum hoven. Sterilní, vykonstruovaná nuda s minimem zábavných momentů. Vyškrtnout Orlando Blooma a dát tam místo něj debilního, otravnýho misionáře byl opravdu exkrementální tah. Je smutné vidět tolik dobrých herců jak se snaží a ten film je pořád na hovno. Rob Marshall selhal. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Z celé série Pirátů z Karibiku si skutečné uznání zaslouží jenom jednička, která představovala celkem originální mix dobrodružné pirátské podívané, milostné romance a fantasy pohádky, co oprávněně zabodovala u diváků na celém světě a producentům přinesla štědré zisky. Další díly se už jenom snažily vymačkat z námětu, co se dá, a používaly při tom klasické schéma a oporu blokbustrů, tzn. gigantický rozpočet, který zakryje slabiny scénáře, hvězdy v hlavních rolích, které přitáhnou zájem publika, a samozřejmě reklamní potenciál známé série. Souhlasím s mým oblíbeným uživatelem Hwaelosem, že čtyřka představuje odklon od dosavadního konceptu od dobrodružné podívané k ryzí komedii, kterou táhne Johny Depp. Ten je alfou a omegou, kolem které se všechno točí, a ono to kupodivu spolu s řadou triků a gagů na tři hvězdičky bez problémů stačí. Vznikla klasická popkornovka, která slouží k bezprostřednímu odreagování, kdy se pár může chvilkama věnovat i sám sobě, chroupání popkornu nebo upíjení koly, aniž by o něco zásadního přišel. Celkový dojem: 55 %. Kupodivu je to i s řadou nedostatků o trochu lepší než motivy a výpravou přeplácaná trojka... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Napsal bych, že mi chyběl Orlando, ale lhal bych, tak jsem místo toho napsal telegram studiím Walta Disneyho: „Přestaňte dojit tu pirátskou krávu, vždyť už má vemeno úplně vytahané. Stop. Peníze nejsou všechno. Stop. Nebo jsou? Za kolik míčů by si nechal Johnny narůst dredy i dole? Stop. Páté pokračování. Stop. Šesté. Stop. Celá tato infantilní karibská série, nekonečná nuda a fikaná továrna na prachy. Prosím Stop!“ Omluvte mou neznalost mytologie, potažmo gynekologie, ale mořské panny jsou panny, protože nemohou roztáhnout nohy..? ()

larelay 

všechny recenze uživatele

no uprimne si musime priznat, ze za tych 6,25 € to teda nestalo a nikto pri zdravom rozume by tuto sumu nevyhodil snad ani za najsamsupis film, ale tak co, zijeme v tvrdom kapitalizme a z niecoho musi Halyvud zit, vsak? :D kazdopadne som sa nenudila, Jack hlaskoval, sice pomenej, ale predsa a morske panny boli sexy... a co este... aha, ze ma rozculovala ta vecna tma v celom filme, ale tak dobre, treba dokreslit atmosku... a este nieco? uz ani nie, pekne sa na to vyspim a do rana zabudnem... ()

Galerie (208)

Zajímavosti (60)

  • Výzdoba lode The Queen Anne’s Revenge bola inšpirovaná svetoznámou Kostnicou v Kutnej Hore. Produkčný dizajnér filmu John Myhre osobne kvôli tomu navštívil Českú republiku. (odvedle)
  • Režisér vzal všetky predstaviteľky morských panien na plávanie a požiadal ich, aby sa naučili pohybovať vo vode ako delfíny. (Greenpeacak)

Související novinky

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

18.11.2022

Jako by nestačilo, že desáté Rychle a zběsile muselo vyměnit režiséra Justina Lina (Star Trek: Do neznáma, Rychle a zběsile 5), který nevydržel pracovat po boku egoisty Vina Diesela, za rutinéra… (více)

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

04.09.2017

Comicsům od DC se náramně daří na malé obrazovce. Kromě Arrowa dobývá televizi i Flash, Supergirl nebo Gotham, a k tomu všemu nás příští rok čekají Titans. Mladý superhrdinský tým, jemuž se obvykle… (více)

S kým se Jack Sparrow vrátí do Karibiku?

S kým se Jack Sparrow vrátí do Karibiku?

25.01.2015

Čtvrtí Piráti z Karibiku vydělali miliardu dolarů, takže bylo jen otázkou času, kdy se dočkáme pátého dílu. Jerry Bruckheimer jej sice dávno udal Joachimu Ronningovi a Espenu Sandbergovi (Kon-Tiki),… (více)

Dárce a Piráti z Karibiku

Dárce a Piráti z Karibiku

22.11.2014

Čtvrtí Piráti z Karibiku vydělali miliardu dolarů, zároveň se ale dočkali tak tristního přijetí, že u Disneyho s pátým dílem nepospíchají. Scénář byl sice hotový už v roce 2011, producent Jerry… (více)

Reklama

Reklama