Reklama

Reklama

Oldřich Kaiser, Jiří Lábus a Zeměkoule, to jsou pro diváky České televize nerozlučně spjaté pojmy, které však nyní dostávají zcela jiný rozměr: z někdejšího fiktivního televizního studia se dva svérázní cestovatelé vydávají s dokumentární kamerou do nejrůznějších exotických míst skutečné zeměkoule, a se svými nevšedními zážitky nás budou v tomto vysílacím čase pravidelně seznamovat. Přejme jim tedy šťastné cesty! (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ne tohle já nevnímám jak cestopis, kde bych se měl něco dovědět, jít do hloubky nebo získal praktický info z té dané země. Tohle je pojatý úplně jinak, češi se schopností improvizovat v zahraničním prostředí, velmi zábavný scénáře, třeba Belgie mě neskutečně bavila. Ono proč by měl dokument o cestování pořád stejný scénář v tomto je Letem světem odlišný a chápu pokud někdo čeká klasický dokument - ala bedekr je zklamán, ale já jsem nadšen. Jejich dialogy s místňáky v češtině, situace kdy místní naprosto netuší která bije, Kaiserův útěk z brazilskýho fotbalovýho zápasu, smlouvání o ceně na Jamajce, jsem teprve v půlce serie, ale už se hrozně těším na další díly, protože mě takovýhle cestování po světě hrozně moc baví. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Nedoceněný klenot. Pánové se na cestách evidentně bavili a já s nimi. Třeba ten díl v Benátkách, kdy tam Lábus jakože zdrhne jako Casanova z Bohnic a Kaiser ho za zvuku znělky z Profesionálů nahání. A když tam Kaiser s vážnou tváří pronáší, že není nebezpečný, ale sestry sepisují petici aby se vrátil, to jsem šel do kolen. Pak se ptá náhodných Italů česky, jestli ho neviděli.... 9/10 ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen Skotsko, ale působilo to na mě celkem pozitivně. Kaiser a Lábus prostě fungují vždycky a je to perfektně sehraná dvojka, což se mi potvrdilo i tady. Narozdíl od Cestománie a Na cestě tady opravdu cestují, takže všechno je naživo, což je lepší a taky zábavnější. Navíc je to vyplněné spoustou vtipů, improvizací, ale také předpřipravených scének (viz finále s lochnesskou). Informačně ne úplně špatné, ale mohlo to být bohatší. S výběrem výletů jsem spokojen, potěšilo jako Loch Ness a Eilean Donan, tak i hledání ztraceného grálu. Fajn je taky to, že Kaiser je za chytráka a Lábus za toho hloupějšího, skvěle to funguje. A navíc je to hrozně bavilo, takže to bavilo i mě. A navíc mě to dost namlsalo, takže se časem třeba podívám i na další díly, protože takovýto cestopis rozhodně stojí za to - i když jak říkám, informačně to mohlo být bohatší, ale o to tady přecijen nakonec tolik nejde. Skvělý, fakt supr pořad. 80%. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Velmi bizarní pseudocestopisný dokumentární cyklus, který se se svou bezobsažností a přepjatou trapností naprosto vymyká běžným normám slušné veřejnoprávní televize a hodil by se spíš do nějaké oblíbené novácké estrádičky.. Kaiser s Lábusem tu více tu méně potvrzují dnes již naprosto běžný (kr)kavčí přístup k divákovi, když si s jeho mrzkým koncesionářským obolusem vytírají zvesela prdel.. Zábavnější náhrada za zábavnou Cestománii ?? Tak to jsem asi sledoval úplně jiné pořady.. ()

Wez

všechny recenze uživatele

hodnocení se zdržím,ale zajímalo by mě,na kolik celá tato původní televizní "srandovní" cestománie daňové poplatníky vlastně přišla??Kolik stála výroba byť jen jediného dílu???Oficiální text distributora hovoří o destinacích jako NDR,SRN,Rakousko,Belgie,atd-já jsem viděl díly Indie,Thajsko,Srí Lanka,Austrálie,Dubai,JAR,USA atd včetně návštěv těch nejluxusnějších destinací-takže jestli jsem to pochopil správně,celý štáb ČT včetně dvou komediantů už dávno za zenitem si udělali parádní výlety po světě za peníze daňových poplatníků(ani bych se nedivil,kdyby si s nimi "čirou náhodou" udělal výlet i ředitel a náměstci ČT,aby na ůroveň pořadu osobně dohlédli),to vše v době,kdy ČT strašně skuhrala,že by bylo nutné ještě trošku přitvrdit s výběrem koncesionářských poplatků,protože ČT nevycházela se svým rozpočtem-tuším asi 7 miliard korun ročně)-kdyby si něco takovýho natáčela Nova nebo Prima,je mi to srdečně jedno,ale ČT existuje opravdu z peněz nás všech,včetně vybíráni poplatků těm nejchudším(nemyslím tím cigány,ti neplatí nic)..U tohoto pořadu nebudu hodnoti ani zábavnost,ani umělecký dojem,ale po stránce principu je to snad jedna z největších prasáren,co z análního otvoru ČT vůbec vylezla!!! ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama