Reklama

Reklama

Kimssi pyoryugi

  • Jižní Korea 김씨 표류기 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V dluzích se topící Kim se pokusí spáchat sebevraždu, což ho přivede do „divočiny" uprostřed velkoměsta, kde je nucen přežít jako opravdový trosečník. Tato událost změní nejen jeho život navždy. (hunty)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (272)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Asijská produkce byla a je v mnoha směrech o dlouhé kroky dopředu oproti americké a to především co se originality týče. Stejně tomu je i v tomto případě, kdy je možná vidět inspirace Zemeckisovým "Trosečníkem" ale přesto je film v mnoha směrech jiný a možná právě díky tomu, tolik poutavý a zábavný. Jak to může dopadnout, když se zhýčkaný městký mladík ocitne mimo civilizaci, ačkoliv je ve své podstatě na dosah. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je hlavně unikátní. Kde se setkáte s mužem, který ztroskotá uprostřed obrovského velkoměsta a s dívkou, která neopustí svůj pokoj? Dojemný příběh a hlavně fantastické zpracování. Vše tak nevynuceně a lehce. Až na pár slabších a téměř zbytečných míst moc povedené. Myslím, že zkrácení o pouhých 10 minut by film udělalo ještě zajímavějším. 5* ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, jak jeden zkrachovalý Korejec musel ztroskotat na pustém ostrově hned za městem, aby objevil pravé hodnoty života a stal se z něho ten pravý muž pro traumatizovanou asociální dívku, která uvízla ve virtuálním světě, si mě získal nebývalou lehkostí a svérázným, rozmanitým humorem, který v některých momentech dokonce i umně balancuje na hranici dobrého vkusu (radostné chvilky s rukama plnýma ptačího trusu budiž důkazem). V druhé polovině filmu vstupuje do popředí dramatická rovina, která pak předvídatelně spěje ke kýženému happyendu. Z formálního hlediska mě u Kimssi Pyoryugi zaujala především kompozice a složení záběrů a celková práce s mizanscénou (barevné řešení hrdinčina pokoje, atd.). Tak či tak to je neuvěřitelná pecka a jeden z nej "feel-good" filmů za poslední dobu (jako nej "fell bad" film v rámci korejské kinematografie zase boduje Viděl jsem ďábla). ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Určitě nejen komedie, ale spíše drama o existenci, absurditě, probléméch moderního světa jako ekonomická krize, kreditní karty na všechno, spotřební šílenství, hikkikomori. Popírá to naprosto zásadně klišé v romantických filmech, zejména těch korejských. Poklidné tempo plynutí, neobvyklí hrdinové. V rámci roku 2008 určitě jeden z nejoriginálnějších filmů v Koreji. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Každý máme svůj ostrov, každý z nás má svého Wilsona a každý má svého Pátka. Stejně jako každý někdy něco zpacká a každý jednou musí překročit svůj stín. O tomhle všem pro mě film je. Ze začátku jsem se smála o to víc, že stejně jako v diskuzi na webu mé rodné "vísky" byla i tady ho*na hodně důležitá. I když na webu, pravda, jde hlavně o ta psí. Ale abych se vrátila ke korejskému Trosečníkovi - v druhé polovině už jsem se nesmála, jenom jsem potichu sledovala a užívala si ten krásně plynoucí děj... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Jedná se o první film, který se natáčel v Bamseomu. Natáčení bylo speciálně povoleno úřady v Soulu. (Emo-haunter)
  • Původní název filmu je odvozen od „Trosečníka na Měsíci“, kdy Kima (Jung Jae-young) takto nazvala Kim Jung-yeon (Ryeo-won Jeong), když mluvila o tom, že se na Měsíci člověk nemůže cítit osaměle, protože tam nikdo nežije. (Emo-haunter)
  • Instantní nudle, o kterých snímek z velké části je, jsou známé pod exportním názvem Chapagetti. Tento pokrm skládající se z nudlí, prášku z černých fazolí a oleje vyrábí firma Nongshim. Jedná se o druhou nejprodávanější značku nudlí v Korei. (Emo-haunter)

Reklama

Reklama