Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Od chvíle, kdy se před divákem poprvé objeví dojemně „nezorganizovaný“, zmatený  a snaživý úředník Walter Davis , je zřejmé, že tenhle nešťastník je předurčen k životní katastrofě. Zlé tušení se naplňuje každou minutou – úspěšný mladý muž má mít nejen bezchybně padnoucí  oblek a hedvábnou kravatu, ale také přiměřený doprovod pro oficiální chvíle. Walterova přítelkyně (balzamovačka mrtvol) není ovšem přesně to pravé a tak, když se pořádá podniková večeře na nejvyšší úrovni, dostává se mladý muž před problém. Pomocnou ruku mu ochotně podává světácký bratříček, který zoufalému Walterovi domlouvá schůzku – naslepo. A protože je bratr iniciativní, tlumočí manželčino věcné upozornění, že Nadia se nesmí opít, jinak se nezná, způsobem zcela adekvátním svému naturelu: „Když ji opiješ, je tvoje…“ Pak se nelze divit, že Walter pozve okamžitě krásnou neznámou na šampaňské. To, co následuje, se dá ovšem jen těžko popsat… (TV Prima)

(více)

Recenze (122)

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie na víkendové odpoledne. Bruce Willis je tu skvělý, děj je svižný od začátku do konce. Závěrečná scéna kolem domu připomíná staré dobré komedie 70. a 80. let a režijní rukopis Blake Edwardse (Růžový panter) se nezapře. Za zmínku stojí Willian Daniels coby ironický, sarkastický soudce. ()

Reklama

Derek 

všechny recenze uživatele

styl humoru komedii od blake edwardsa mi v podstate nesedel uz ani u ruzovych panterov, ale tam sa mohol opriet o genialneho sellersa ktory to svojimi schopnostami vzdy dokazal vytiahnut. tu mu vtedy v podstate neznamy herci prilis nepomahali a pre mna je to teda celkom neznesitelna vec iba s obcasnymi zableskami vazne vtipneho humoru. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Mohl byste si prosloužit líbanky. Zhruba na pět šest let. Všechny výdaje hradím." Rozhovor obhájce se soudcem byl dokonalej, ale pěkně popořádku. Poprvé jsem Schůzku naslepo viděl kdysi dávno na letňáku v Brně a stále nechápu, že to ten letňák přežil. Tolik smíchu se v kině slyší málokdy. Byla to taková atmosféra, že pět hvězd je málo, i když jinak je to až moc. Nicméně já si vždycky rád dám slušňáka Waltera na večíru s namazanou Nadiou, opilýho Waltera na večírku se střízlivějící Nadiou a šílenýho Davida kdekoliv. Na tuhle jízdu prostě nezapomínám, občas si zažongluju s paštikou, vydávám se za neurochiruga, trefuju olivou dekolt dámy a samozřejmě nutím pod taktovkou pistole svýho nadřízenýho tancovat moonwalk. Je to prostě osobní. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu tu máme Willise v době, kdy se ještě snažil hrát (Představte si ho, kdyby chtěl takovouhle roli hrát dneska...), jenže je to komedie, a co je hlavní, že jsem se moc nebavil. Je tu taková ta správná 80tková atmosféra, ale to je tak vše. Hlavní ženská postava mě celou dobu dost otravovala. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (12)

  • Z kancelárie Davida Bedforda (John Larroquette) je možné vidieť rozostavanú budovu spoločnosti FOX, ktorá o rok neskôr poslúžila ako Nakatomi Plaza pre natáčanie Smrtonosnej pasce (1988). (m.a.t.o.)
  • Bazén, ktorý možno vidieť na konci filmu, je ten istý ako vo videoklipe "Magic" od skupiny "The Cars". (m.a.t.o.)
  • Toto je Willisov prvý film, v ktorom sa jeho meno objaví v úvodných titulkoch. (m.a.t.o.)

Související novinky

Sony chystá remake Schůzky naslepo

Sony chystá remake Schůzky naslepo

02.08.2018

Málokdo by si dnes tipnul, že prvním filmem Bruce Willise (Poslední skaut, Smrtonosná past), byla kdysi romantická komedie Schůzka naslepo. V ní si zahrál úředníka a věčného smolaře, kterému se… (více)

Blake Edwards: 1922 – 2010

Blake Edwards: 1922 – 2010

17.12.2010

Ve středu v noci se na svůj poslední večírek někde tam nahoře vypravil velký filmař, držitel čestného Oscara za celoživotní dílo Blake Edwards. Všichni si jej pamatujeme především jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama