Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Od chvíle, kdy se před divákem poprvé objeví dojemně „nezorganizovaný“, zmatený  a snaživý úředník Walter Davis , je zřejmé, že tenhle nešťastník je předurčen k životní katastrofě. Zlé tušení se naplňuje každou minutou – úspěšný mladý muž má mít nejen bezchybně padnoucí  oblek a hedvábnou kravatu, ale také přiměřený doprovod pro oficiální chvíle. Walterova přítelkyně (balzamovačka mrtvol) není ovšem přesně to pravé a tak, když se pořádá podniková večeře na nejvyšší úrovni, dostává se mladý muž před problém. Pomocnou ruku mu ochotně podává světácký bratříček, který zoufalému Walterovi domlouvá schůzku – naslepo. A protože je bratr iniciativní, tlumočí manželčino věcné upozornění, že Nadia se nesmí opít, jinak se nezná, způsobem zcela adekvátním svému naturelu: „Když ji opiješ, je tvoje…“ Pak se nelze divit, že Walter pozve okamžitě krásnou neznámou na šampaňské. To, co následuje, se dá ovšem jen těžko popsat… (TV Prima)

(více)

Recenze (122)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Člověk je tvorem slabým a jakožto slaboch má tudíž právo na výstřelky. Tím je pro mě Schůzka naslepo, inspirovaná jistě z četných zkušeností mnoha mnoha a mnoha mužů. První polovina filmu připomíná apokalypsu, jejíž příčinou je alkohol, prostředníkem žena a nešikovnou obětí muž. Druhá část se pak podobá divadelní grotesce, ve které se tak dlouho žehlí, až jsou nakonec puky rovné jako když střelí. Celá ta divoká jízda je prošpikovaná šťavnatými hláškami, překvapivě velkým množstvím vtipných skečů, a pro mě je podstatné rovněž to, že andělská mrcha Kim Basinger je k sežrání. Všechno by možná bylo jinak, kdybych se v postavě Bruce Willise sám neviděl. Pokud by mi holka na rande řekla, že se po alkoholu chová jako utržená z řetězu, rovnou bych objednal druhou lahev. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Komediální švih, který jsem od filmu čekal, se bohužel dostavil jen během noční scény v domě, kdy lidé porůznu přelézali z okna do okna, z pokoje do pokoje, zamykali (se), utíkali před dobrmanem, padali z balkonů atd. Jinak žádná sláva, ale Bruce Willis byl dobrý (a zhruba v půli snímku zřízený skoro tak jako John McClane na konce libovolné Smrtonosné pasti). ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $18miliónovTržby USA $39,321,715Tržby Celosvetovo $40,700,000Bruce Willis bol vždy všestranný talent a to už pri svojich hereckých začiatkoch, taktiež aj komediálne vsuvky mu náramne sedeli, výborne ho dopĺňa Kim Basinger. /75%/ ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo velmi slabé a jen díky mé úctě vůči Brucovi a věku filmu dávám tři hvězdy. Stupidní humor, laciné pasáže, nechápu jak si to může říkat komedie?... Jediné úsměvné bylo trhání rukávů u saka, nic víc. Škoda, že jsem u této schůzky naslepo nebyl nasleplý i já, pač bych se bavil určitě potmě lépe! Ještě jednou říkám - jen za Bruce a 87 rok tři hvězdy... 50% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Člověk, který stojí za trampoty inspektora Jacquese Clouseaua a který nás všechny okouzlil Snídaní u Tiffanyho, předložil také tuhle místy slušnou romantickou komedii, ve které je za uragán v sukni Kim Basinger a za její politováníhodnou oběť Bruce Willis. Zmatený úředník, který krásnou neznámou pozve na šampaňské, přičemž se do děje začne motat několik vedlejších postav. Výsledek je ujetý, dynamický i slušně zahraný. Za mě se nicméně tahle osmdesátková záležitost mezi mé srdcovky nikdy nezařadila. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (12)

  • Toto je Willisov prvý film, v ktorom sa jeho meno objaví v úvodných titulkoch. (m.a.t.o.)
  • Blake Edwards, Leslie Dixon, Tom Ropelewski a Michael Alan Eddy sa podieľali na prepisovaní scenára. Ako autor však ostal uvedený iba Dale Launer. (m.a.t.o.)

Související novinky

Sony chystá remake Schůzky naslepo

Sony chystá remake Schůzky naslepo

02.08.2018

Málokdo by si dnes tipnul, že prvním filmem Bruce Willise (Poslední skaut, Smrtonosná past), byla kdysi romantická komedie Schůzka naslepo. V ní si zahrál úředníka a věčného smolaře, kterému se… (více)

Blake Edwards: 1922 – 2010

Blake Edwards: 1922 – 2010

17.12.2010

Ve středu v noci se na svůj poslední večírek někde tam nahoře vypravil velký filmař, držitel čestného Oscara za celoživotní dílo Blake Edwards. Všichni si jej pamatujeme především jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama