Reklama

Reklama

Prezidentka Sally Sheridan je zastrelená behom slávnostného prehlásenia v Deň nezávislosti. Toho pred voľbami využíva k nárastu vlastných preferencií jej brat senátor. O tri mesiace neskôr objaví postarší pár na strome zraneného muža s padákom. Mladík si ale vôbec nič nepamätá a jedinou stopou je tak tetovanie na jeho krku - "XIII". Postupne sa rozpamätáva na tajnú operáciu, ktorej úlohou malo byť zvrhnutie vlády v USA. Objavujú sa aj ďalší agenti s vytetovanými číslami. Kto má záujem zvrhnúť vládu a kto má na krku vytetovanou rímsku jednotku? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (102)

Saxos 

všechny recenze uživatele

Televizní brácha slavného Jasona Bourneho, trpí stejnou Alzheimer chorobou, ale vše ostatní má na jedničku. Když se střílí, trefí se jen on, ve rvačkách a využívání inteligence podobně. Prostě jedině XIII, ostatní jsou odpad. Kladem je, že otevřený konec zůstal opravdu jen otevřený a někoho doteď nenapadlo pustit se do třídílného "Návrat třináctky". ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tahle kopie Bournea není špatná, ale měl jsem s ní prostě smůlu. V televizi běžel rozdělený na dvě části a v trochu pozdním čase, ale nebránilo mi to se podívat. Avšak po necelé minutě jsem si tak řekl (spoiler=nečíst pokud jste neviděli) tohle určitě dělá její bratr a chce se stát prezident skrze smrt své sestry prezidentky (konec spoileru). Bohužel to tak bylo a já jenom 2*87 minut čekal, až mi to řeknou i samotný film skrze herce... Tato průhlednost mě naprosto odradila, přestože jinak je film docela slušný, i když recykluje zavedené a funkční postupy z agentovských akčních filmů posledních let (zmíněný Bourne hadr). Proč už se u dnešní tvorby netají dech a nečeká se do poslední minuty na rozuzlení neprohlédnutého příběhu? Jinak Stephen Dorff měl svůj nejlepší rok v Bladeovi a to se už nikdy nevrátí... ()

Reklama

xavierr13 

všechny recenze uživatele

Špionážna dvojdielna miniséria, pojednávanie o vražde prezidentky USA. Jej vrahovi sú na stope, avšak ten vďaka zraneniu ztratil pamäť a na nič si nepamatuje, tak netuší, kdo ho chce zabit. Finále o všetkom ukáže, že nič nemusí byt tak, jak sa zdá. Korupcia smeruje pochopiteľné do najvyšších miest a vrah nakoniec môže byt niekdo úplne iný. Vrelo doporučujem, Val Kilmer v role zlého je super. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak to já jsem byl na rozdíl od většiny zdejších uživatelů s tímto televizním filmem velice spokojený. Solidní akce napříč oběma díly (no a co, že to bylo občas dost přehnané – které akční filmy nejsou). Dobrý scénář (hru jsem nehrál, předlohu nečetl), který si sice nedokáže po celou dobu udržet stejnou úroveň, ovšem že by se jednalo o nudnou záležitost (?), tak to ani omylem. Stephen Dorff si nevedl vůbec špatně – stejně jako většina jeho kolegů. Jen je škoda, že když už byl konec dost otevřený, tak klidně mohlo být i pokračování…. ()

PDcz 

všechny recenze uživatele

2** body A pak přišel ten, jenž spasil celý svět. Onen nebojácný rek, který neváhá položit svůj život za něco o čem ani neví proč to je. Je potřeba více takových hrdinů. [X] Minus 1* bod Původně jsem chtěl odebrat bod za nejasné zaostření kamery a barevnou possynchronizaci odrazových světel, ale protože nevím co to znamená, tak mi tam vadil ten děj. Bože, tohle je tak profláklé a neustále se dokola opakující... Amériká, amériká, svět kde nikdo není ten hodný nebo o tom neví. [X] Minus 2** body Za úžasné věcné kraviny. Vyjmenovat? Drahý čtenáři, musel bych obsáhnout 240 minut děje. Zítra už nebudu vědět o čem ten filmový seriál byl. Ale smál jsem se často :-) [X] Opět proti místnímu hodnocení. Po náročné debatě jsme se rozhodli, že udělílme 33,3%. Jinak by ještě mohli natočit jak postřelili prezidentovic psa a on za odměnu vyčmuchal atomovou bombu na WC bílého domu. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • V počítačové hře XIII je prezident Sheridan muž. (awful)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné komiksové knižní série od Vana Hamma. (Terva)

Reklama

Reklama