Reklama

Reklama

Když Saře a Brianovi onemocněla leukémií dcerka Kate, život celé rodiny se změnil. A protože ani oni, ani jejich starší syn nejsou vhodnými dárci, rozhodnou se rodiče zachránit život Kate tím, že si „pořídí“ další dítě, které by dceři darovalo kostní dřeň či jiné orgány. A tak se narodila Anna, dítě ze zkumavky. Rodiče ji sice milují, ale už od narození slouží jako dodavatel genetického materiálu pro svou starší sestru, pupečníkovou krví počínaje, kostní dření konče. Když je Kate patnáct let, její stav se radikálně zhorší. Zákeřná nemoc znovu udeřila, navíc jí selhaly ledviny. Rodiče trvají na tom, že Anna musí darovat Kate svou ledvinu. I přestože spolu mají sestry velmi silný vztah, Kate se vzepře, najme si právníka a s jeho pomocí se chce soudit se svými rodiči o právo na své vlastní tělo. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (713)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

O lidské bolesti s úctou. Neb ona je tím hlavním hybatelem, ta která inspiruje. Kate je človíček s pletenou čepičkou, čekající na sestřin poklad. Má bublifuk a každá prasklá bublina značí bližící se konec. Myslím. Taky myslím, že je lepší se s věcmi vyrovnávat. Dlouho jsem neviděl tak rozporuplný film, jehož mnohotematičnost a především síla vyprávění, mě zadupe a nepustí. Slyším výtky a souhlasím. Konec dře a strašně chce, aby se divák vypustil z podoby a vypařil se do éteru. Pak si ale vybavím Kate a její poslední přerod v holku, kdy sestupuje ze schodů, připravená na bál. Do té doby klidná bedna má, vybafá poslední sousto emocí a vyšle do mozku zprávu: v tomhle případě srdce nekrotit a umlkne! "Vždyť je to i můj život!" ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Koukáte na melodramatický film o soudržnosti rodiny ve složitých životních situacích, kdy do prosluněných záběrů hraje jemný klavír a těžké scény jsou narvané emocemi a skoro si chcete říct, ze jde o další hollywoodský kalkul, jenže pak vám dojde, že Cassavetes to má prostě v ruce a v jistých aspektech je i v banálních a ohraných tématech/scénách - jakkoliv jsou schématické - svůj, dostatečně procítěný, nevtíravý, intelektuální a emocionálně kulervoucí, úřadující velmi obdobným způsobem jako v The Notebook. Cameron Diaz hraje jako o život. ()

Reklama

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Už v dávné minulosti hollywoodští producenti zjistili, že sázka na děti je sázkou na jistotu. Slaďoučké mazané holčičky už v 30. letech usmiřovaly rozhádané rodiče a tmelily rodinné sváry. Šikovní kluci se spoustou nápadů a neutuchajícím elánem zachraňovali rodinné firmy před úpadkem. Žánr se zdokonaloval, už tak přechytralá děťátka se stávala ještě chytřejšími, až to došlo k dnešním smutným koncům, kdy holčička úkoluje právníky, dává lekce z psychologie a etiky světu dospělých. Citově vydírala už spousta filmů, ale tenhle titul ho vyhnal až do krajnosti. Je tak průhledně manipulativní, že nejenže na mě nefunguje, ale doslova mě uráží. Zkazil mi náladu na hodně dlouho a já k němu nebudu ani trochu milosrdný. S tímhle vychcaným kýčem běžte do háje. Celkový dojem: 0 od 0 pojde. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Neholywoodský, zajímavý a odlišný film. Neprobrečel jsem ho, ale oceňuji úroveň herectví, příběhu a nápaditosti. Kdybych měl rozebírat jednotlivé postavy podrobněji, napsal bych to podobně nebo úplně stejně jako viperblade: Matka bojující za každou cenu ... rodina, která kvůli nemoci jednoho dítěte nefunguje ... nemocné dítě, které se na to všechno pouze dívá a je mu líto. ■ Moje dvanáctiletá dcera, která má dvě mladší sestřičky i přes položenou otázku: "Jak může dítě zažalovat své rodiče?" prohlásila, že se jí film líbil. ■ Anglický název "My Sister's Keeper" mi připadne být mnohem výstižnější než český "Je to i můj život". ■ P.S. Hledíc do diskuse a čtouce názory, že Cameron Diaz tuto roli nezvládne, musím nesouhlasit: Cameron Diaz je v této roli výborná! ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Silný filmový zážitek, který ale možná až moc tlačí na pilu, i když při zvoleném tématu se asi nic jiného čekat nedalo. Neříkám, že film na mne nezapůsobil, opak je pravdou, My Sister´s Keeper člověka donutí zamyslet se nad některými otázkami a dokáže na diváka přenést bezmoc, kterou prožívají osudem zkoušené postavy, bohužel v některých momentech film až hraničil s citovým vydíráním, což mi nebylo moc sympatické a o to více si vážím filmů, které k podobným tématům přistupují střízlivěji, vyhýbají se hollywoodskému přehnanému dramatizování a komunikují s divákem na upřímnější rovině. Díky kvalitním hercům, kterým bezesporu dominuje Abigail Breslin se Sofií Vassilieva, film funguje i v těch nejvyhrocenějších momentech a dokonce i Cameron Diaz, kterou nepovažuji za nijak objevnou herečku, svůj part zvládla s přehledem. My Sister´s Keeper je navzdory výše uvedeným výhradám dobrým filmem, nikoliv však skvělým. 70% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Soudkyně De Salvo (Joan Cusack) ve své první scéně nařizuje panu Murangezimu, že se nesmí ke své ženě přiblížit na víc než 1 000 metrů. Obvyklé je, že se někdo nesmí přiblížit na méně než pár desítek metrů (většinou 100 m), ne více. (HADES)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 49,2 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 95,7 mil. (NIRO)
  • Na konci filmu odjíždí advokát v autě se svým psem. Žádný člověk s aktivní epilepsií nemůže vlastnit řidičský průkaz i přesto, že má k dispozici asistenčního psa. (Veronixxx)

Reklama

Reklama