Reklama

Reklama

Noční vlak

  • USA Night Train (více)
TV spot

Dva cestující (Leelee Sobieski, Steve Zahn) a průvodčí (Danny Glover) zjistí, že v nočním vlaku zemřel člověk. Neznámý měl u sebe malou schránku s diamanty obrovské ceny, které by si rádi nechali pro sebe. Rozhodnou se proto předstírat, že muž do vlaku nikdy nenastoupil a shodit jeho tělo do řeky, přes kterou bude vlak přejíždět. Jejich plán jak se zbavit mrtvoly se vyhrotí až k bodu, kdy musejí rozsekat tělo na kousky, které by se vešly do malého kufru. A pak zbývá už jen rozdělit kořist... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (86)

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušný rutinný filmík na jedno pozretie. Príbeh nie je ničím výnimočným, po čase sa mi začali prelínať rôzne námety z iných filmov, no nič grandiózne som ani nečakal, takže až taký sklamaný som nebol. Trošku ma iritovala tá snová kamera a príliš nasilu zamotaný záver s pomerne jednoduchou pointou. 55%. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Noční vlak. Poslední naděje pro cestující dostat se tam kam potřebují. I roztržitý cestující nastoupí do vlaku, i když pro něj je to cesta poslední - záhy umírá na předávkování léky - a zůstává po něm jen tajemná skříňka, plná pokladů. Obchodní cestující, krásná studentka a průvodčí nyní stojí před zásadním rozhodnutím - oznámit vše úřadům, nebo se zbavit těla a poklad ukrývaný ve skříňce si rozdělit. Ale není vše zlato co se třpytí ... K filmu jsem přistupoval s vědomím toho, že se jedná o nějaké béčko, a že jediné co na něm bude zajímavé, bude Leelee Sobieski. Ale už po prvních minutách se vlak (i děj) začal rozjíždět, a já se začal docela dobře bavit. Zápletka - minimálně do půlky filmu - je naprosto skvělá, sám nevím, jak bych se v takovéto situaci zachoval ... Jenže pak se do takto rozjetého parádního thrilleru začalo míchat docela rušivé tajemno a veškerý efekt byl ty tam. Ke konci už se film trochu vrátil k tomu, co jsem od něj očekával na začátku - béčko s Leelee Sobieski. Škoda.. ()

Reklama

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Toľko scenáristických prešlapov vo filme?? Toto je dokonalá demonštrácia toho, čo volám "písané za jazdy a na kolene" a animáciu, alebo to označme odvážnejšie "efekty" bolo asi to najhoršie čo som v tomto storočí videl. Dieťa na záver možno mohlo niekoho zmanipulovať, ale myslím, že každý trochu vnímavejší divák to musí pochopiť ako bezradný výstrel do prázdna. Zlý film... ()

jacksax 

všechny recenze uživatele

Hloupé, ale neuvěřitelně mě to překvapilo a potěšilo. Čekal jsem další akčňárnu segalova typu a ono docela zajímavé, zábavné mystrery! Ty čtyři jsou asi víc než by mělo být, ale stejně. Film, který si nehraje na víc, než čím je - upřímnost si přiznat, že míchám hrušky z jabkama a prodávám to jako budoucí slivovici - dobré! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

I v televizní produkci může vzniknout zajímavý thriller. Thriller, protože nejde o horor Půlnoční vlak, tyto názvy se vám mohou plést. Ve stejné době na český trh přišly dva filmy na DVD, a může se to plést. Tento thriller je televizní, jedna scéna vlaku a tři lidé v podstatě - Danny Glover, Steve Zahn a Leelee Sobieski. Nejde o nějak hrozně moc vymakaný film, spíš průměr. Ale scenáristicky a žánrově je zvládnutý dokonale, až by se i z tohoto průměru mohli čeští filmaři učit. Do vlaku nastoupí podivný muž, který vzápětí zemře. U sebe má krabičku a v ní poklad nedozírné hodnoty. Jak se zachovají spolucestující a výpravčí? Samozřejmě, nijak hezky, žádná pieta se nekoná a vše je dobré k tomu získat poklad pro sebe. Film navíc sem tam nabídne specifický černý humor, jímž připomene např. Potíže s Harrym, několik sice očekávaných, ale dobře vypointovaných a natočených zvratů, takže se na film dobře kouká a rychle utíká, jako ten vlak.K tomu si připočtěme mírné přesahy do žanru hororu, jeden ve stylu Anděla smrti, a nesmím zapomenout na jednu Glumovu hlášku z Pána prstenů... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen v bulharském hlavním městě Sofii. (Ded@M@tes)

Reklama

Reklama