Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nezvyklá romantická komedie o lásce a osudu přináší příběh mladého reklamního textaře (Joseph Gordon-Levitt), který až dosud zoufale a bezúspěšně hledal dívku svých snů… A teď to vypadá, že by jeho nová kolegyně Summer Finn (Zooey Deschanel) mohla být tou “pravou”. Ale 500 dní jejich nekonvenčního vztahu dokazuje (na přeskáčku), že cesta ke štěstí může být nepředvídatelná, nekontrolovatelná — a neskutečně zábavná! (Magic Box)

(více)

Zajímavosti (35)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 7,5 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • V severoamerických kinech film nastřádal 32,3 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb byl 60,8 mil. (NIRO)
  • Scénář k tomuto filmu byl v roce 2006 uveden na takzvaném Black Listu, tedy seznamu populárních, leč dosud nerealizovaných scénářů roku. Konkrétně zaznamenal devět hlasů. (MiroCup)
  • V první verzi scénáře byl příběh zasazen do San Francisca. (Cheeker)
  • Ve filmu se hojně používala modrá, aby vynikla modrá barva očí Summer (Zooey Deschanel). (Doski)
  • Když Summer (Zooey Deschanel) pronese hlášku: "They used to call me anal girl.", v pozadí hraje píseň od skupiny Black Lips s názvem "Bad Kids", v níž mj. zazní: "Anal girl is a bad kid..." (Megalomaniac)
  • Film byl inspirován skutečným vztahem scenáristy Scotta Neustadtera a jisté Jenny Beckman, která mu dala kopačky. Neustadter jí věnoval "vzkaz" v úvodu filmu, kde mj. stojí: "Jakákoli podobnost se skutečnými žijícími i nežijícími osobami je čistě náhodná. Obzvláště to platí pro tebe, Jenny Beckman. Krávo." Jenny se příběh údajně moc líbil, v Summer (Zooey Deschanel) se však prý vůbec nepoznala. (yugy)
  • V titulcích byste marně hledali jméno Harrisona Forda, jeho tvář se ale ve filmu objeví: ve scéně, kde se Tom (Joseph Gordon-Levitt) prohlíží v jedné z výloh ve městě a spatří právě Fordovu podobiznu. (DruidKarel)
  • Herní zvuky, které se ozývají ve dvou scénách filmu, pocházejí ze hry "Donkey Kong" pro první Game Boy. (montana_cz)
  • Summer (Zooey Deschanel) ve scéně z karaoke baru zpívá píseň od Nancy Sinatry "Sugar Town", která je jako bonusový song i na soundtracku k filmu. Vybrala si ji prý sama představitelka hlavní role. (montana_cz)
  • V dětských pokojích obou hlavních postav, Toma (Joseph Gordon-Levitt) a Summer (Zooey Deschanel), lze zahlédnout obal debutového alba Morrisseyho (exzpěvák The Smiths) "Viva Hatre". V Tomově pokoji navíc figurují i obaly alb "Louder Than Bombs" od The Smiths, "Psychocandy" od The Jesus & Mary Chain a "Album" od Public Image Ltd.'s. (Huntelaar)

Související novinky

Hraná Sněhurka našla režiséra

Hraná Sněhurka našla režiséra

30.05.2019

Režisér Marc Webb se navždy zapsal do paměti fanoušků originálních romantik jako tvůrce 500 dní se Summer. Jeho dva spidermanovské pokusy s Andrew Garfieldem a Emmou Stone v hl. rolích už ale takový… (více)

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

28.07.2015

Phil Lord a Chris Miller (Lego příběh) měli po 22 Jump Street režírovat romantickou komedii The Rosie Project. Lucasfilm jim ale odmávnul film s mladým Hanem Solem, takže vzali nohy na ramena a… (více)

500 dní se Spider-Manem

500 dní se Spider-Manem

22.01.2010

Studio Sony/Columbia to bere hopem. Je to pár dní, co se z pavučiny vysvobodil Sam Raimi, a už v ní uvázl Marc Webb. Ten po dlouhé a plodné kariéře tvůrce hudebních videoklipů loni celovečerně… (více)

Reklama

Reklama