Tři dvouminutové kraťasy s modelkou Evou Herzigovou, které byly natočeny pro filmový festival Cannes v roce 2005. (Mertax)
Djkoma
Třídílný (!!!) krátkometrážní snímek, v kterém si Noé pohrává s festivalem a krásnou českou modelkou. První část je ve znamení zmatení divácké představivosti a snaha rychlým střihem měnit vnímání postav (takhle končí večírky:)). Pokračování představuje festivalový luxus a krásné ženy u bazénu ze zvráceném i povýšeném pohledu "ze shora" (vzpomíná na Zvráceného?). Závěr je už jen mazlivá tečka nad ženou jako citlivou bytostí, její krásou a samotou na červeném koberci... Cannes, lesk umělého světa krásných žen a luxusu. Kdy přijede Noé do Varů?:-((26.1.2010)
O*R*I*N
Typická záležitost, ze které doslova sálá festivalová atmosféra. Noé jako kontroverzní tvůrce se zjevně ukájí nad tělem Evy Herzigové. Celé video zde: http://www.youtube.com/watch?v=YHHCwTc9CNQ(23.1.2010)
Le_Chuck
Ani nápad, ani myšlienka, ani provokácia, ani umenie... teror, aj pohladenie pre oči. 50%(27.2.2009)
nunka
Moja Noénovská prvotina, neviem či najšťastnejšia..2ojminútový erotic art s roztomilou cickou a anorektickou vychrtlicou s mierne epileptickým stihom a divotvorným zvukom. Bez tvorivosti a nápadu.(17.6.2009)
Rosomak
Bacha na to: jde o triptych. Většina hodnotících lidí (usuzujíc ze zdejších komentářů) viděla jen jednu část!(20.10.2009)
triatlet
Bez zásadní myšlenky = bez komentáře.(6.5.2009)
Easykk
Netuším co na tom hodnotit....epilepsii režiséra?....,,vykrmenost hlavní představitelky?,,....pěkný bazén?......či roztomilost koťete?.....Za to kotě dávám jednu...jinak to pro mě nemá žádný, natož umělecký význam.(29.4.2010)
Duke90
Naprosto bezduche, plusem je jen snad pohled na modelku Herzigovou....(15.7.2010)
MartinNDL
V šesti minutách si dokážem několik věcí. Eva Herzigová je krásná, Gaspar Noé je úžasný filmař a epileptici při jeho filmech umírají. Práce se střihem a kamerou je jedinečná. Ten člověk by dokázal natočit porno, kde by nedošlo k pohlavnímu styku a divák by to nepoznal.(12.5.2010)
Popluh
Co to sakra mělo být? Hodnocení "vysoké" hlavně za prostřední kraťas, který má zajímavou kameru a hlavně neobsahuje žádný střih. První část díky střihu nekoukatelná, poslední pro změnu úplně mimo.(13.4.2010)
ad
Upřímně řečeno... co je mi po tom, že Noé chtěl tímhle nejspíš jenom sbalit Hercigovou? :)(30.5.2010)
Raven0
Možná obsahově prázdné, přesto svým způsobem znepokojující.(30.1.2010)
wampilenka
Bez červeného tunelu ani ránu.(15.5.2010)
BluT
První a druhý dvouminutový kraťas se mi silně líbil, pak jak si hrála s kočkou, už byla trochu nuda. Celkově ale originálně natočené lehce erotické dílko.(30.7.2011)
Astu.
Eva úplně nefunguje ani jako výsměch povrchnosti a ubohosti lidí kolem velkého filmu a modelek, ani jako regulérní umělecký kraťas. (?) Úplně přesně nevím, co tím chtěl Gaspar Noé sdělit. Vnímání obecně přijímaného modelu krásy? Kýč? Nevím. Z těch třech kraťasů mě nejvíc oslovil druhý.(19.10.2010)
ZkuKol
slušná kamera a hezká Eva. Jinak jsem to buď nepochopil, nebo to opravdu bylo o hovnu. Děj, sdělení, odkazy, nadsázka, parafráze nebo šok nepřítomny. Vlastně to postrádá smysl sledovat - a to by film (sebekratší) neměl. Kamera snímá Evu Herzigovou v různých úhlech, na různých místech, za různého osvětlení a různého ruchu v pozadí... 10%(6.5.2010)
andre87
O ničem, ale nápadité. Eva číslo jedna - na rudém koberci si hraje s kočičkou (s koťátkem - nehledat dvojsmysly), Eva číslo dvě - u bazénu, kamera hezky přelétá, vzpomínka na Irréversible a že by příprava na Enter the Void? A nakonec Eva číslo tři - stroboskop hezky bliká (epileptici si přijdou na své) a kamera snímá Evu na hotelovém pokoji. Jestli Gaspar točí svoje soukromý videa s holkama tímhle stylem měli bychom mu všichni závidět.(16.4.2012)
oGGy
odpad!Já tomu ani tu hvězdičku nedám. Co to mělo být? Čím to má být umění na 100% hodnocení? Vychrtlá modelka na chodbě hotelu s kotětem. A dál?(20.9.2009)
Miksilak
Kdyby tam nebyla anorektička Evča, tak hodnotím úplně jinak...(5.5.2010)
zdeny99
V první části není téměř nic vidět vlivem blikajících světel. Divák jen rozpozná ženské tělo, ale blikání je tak rychlé, že si pohled nevychutná. Ve druhé části již blikání světel není, ale záběry jsou tak hrozné, že opět není téměř nic vidět. Až ve třetí části jsou záběry konečně pěknné. Ovšem pouze na roztomilé čtyřnohé koťátko.(1.2.2011)