Learners (TV film)

Komedie / Drama

Velká Británie, 2007, 80 min

Film, který rozhodně nedoporučuji lidem, kteří jsou na tom momentálně jako já - nemají dodělaný řidičák a už dvakrát propadli u zkoušek :) Film je velice poklidný, skoro jako kdyby jej někdo vyprávěl jako historku v hospodě. Britský humor je zde servírován velice, velice skrytě, stejně jako ona dramatická část, která je rozprostřená po celé délce filmu a nevyvrcholí jen v jediné scéně. Nedá se říct, že je to oddychovka, ani se nedá říct, že je to psychlogické drama. Je to něco velice britského mezi tím. Ukazuje střípky příběhů na několika různých frontách (milenky, práce uklízečky, roztomile dementního učitele a....a všech ostatních). A to všechno na pozadí tak primitivní zápetky, jako je dělání řidičáku. Navíc je osvěžující vidět Davida Tennanta v obdobné roli, která se od Doctora Who nebo Bartyho Skrka Jr. VELICE liší. A Jessica Hynes - skvělá. Nejen, že vypadá fakt dobře (ve srovnání se SPACED), ale zároveň působí ve své zoufalé roli opravdu zoufale přirozeně. Takže 80% ;)(14.9.2010)