Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Beverly (Jessica Hynes) je utlačovaná žena v domácnosti, která již osmkrát propadla při testech na získání řidičského oprávnění. Jelikož svůj neúspěch při jízdách považuje za chybu svého manžela Iana (Shaun Dingwall), který ji jako jediný učil, rozhodne se zapsat do opravdové autoškoly a vyhledat tak pomoc profesionálů. Beverlyným instruktorem se stane Chris (David Tennant), který v Beverly probudí nejen naději na úspěšné složení zkoušky, ale zároveň náklonnost, kterou by vdaná žena rozhodně neměla cítit (Beatle)

(více)

Recenze (8)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Klasickej televizní film, který zaujme najmě hereckým obsazením (Tennant je klasicky skvělej, ale potěší i Jessica Hynes v roli vycukané Beverly) a vlastně i námětem, páč si nepamatuju, kdy jsem film z prostředí autoškoly viděl naposledy (jestli vůbec kdy). Na základní synopsi je pak nabalený odlehčeným tónem odvyprávěný romantický příběh. Ale jo, tenhle snímek by svojí jízdu (s mírně odřenýma ušima) zvládl a nepotřebuje na to ani deset pokusů. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Teď jsem nějakou dobu zase měl období Tennanta a tak jsem si na jeho narozeniny pustil tuhle komedii. Jenže ono to vážně není ničím zajímavé – vtipy jsou nenápadné, je jich málo, druhá polovina je romanticky přeslazená, ale celkově to funguje velmi dobře a já se příjemně bavil po celých 78 minut. Není to žádné veledílo, za pár dní si asi ani nevzpomenete, že jste to viděli, ale má to... herce. Tennant je tradičně naprosto vynikající (jeho role je skutečně úžasná), Shaun Dingwall a Sarah Hadland z Mirandy byli taky skvělí, hlavní hrdinka byla sympatická, a to je hlavní. Nicméně i v rámci romantických filmů (natož pak komedií) je to prostě těžce průměrné a nic jiného se s tím nedá dělat. Snad jen, kdyby v tom byli jiní herci – to by to asi bylo ještě horší. Nemám potřebu to ještě někdy vidět, ale ten Tennant je prostě sympoš ve všem. 65%. ()

Reklama

Piggsy 

všechny recenze uživatele

Než aby mi tento film pomohl zabít nudu, tak ji ještě vytvářel, což mě vůbec nepotěšilo. Jedná se o podivný žánrový hybrid, směsice (nevtipné) komedie, dramatu a nějaké té romantiky. Po většinu filmu sledujeme, jak se vylízané nepřemýšlející blbky učí řídit auto a jak jim to nejde. Tohle asi mělo být strašně legrační, ale mě to přišlo spíš k pláči. Místo zaražených a přehnaně tolerantních instruktorů bych jim přál toho vynervovaného psychicky labilního dědka, kterého jsem měl v autoškole já. Ano, to by byla teprve sranda! A nejspíš by i tekla krev.. Co si budeme nalhávat, někteří lidé za volant prostě nepatří a měli by to sami sobě přiznat. Někteří si to bohužel nepřiznají, stokrát tupě opakují autoškolu a až si ten řidičák konečně vydupou, stávají se časovanou bombou, nebezpečnou nejen pro sebe, ale především pro své okolí. A proto jsem nad happyendem této "komedie" akorát nechápavě zakroutil hlavou. Filmy tohoto typu jsou tak nudné a okatě laciné, že ve mě téměř ubíjejí chuť sledovat něco dalšího. Asi si teď budu muset najít nějaký pořádný kulervoucí nářez, abych si tu zkaženou náladu spravil. :) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KLÍDEK BEVERLY... RUČNÍ BRZDA... NEUTRÁL... NASTARTUJ... ZAŘAD´ JEDNIČKU... PŘIDEJ PLYN“ ... ,,UVOLNĚTE RUČNÍ BRZDU....“ /// Sesbírejte historky z autoškoly, na to nabalte holčičí problémy s autoškolou, s chlapama, s prachama (sociální poměry – prostě chudá Anglie), s děckama a k tomu jakože brutální ftip(?) posedlost Bev získat řidičák. Lehce úsměvný a vodlehčený vztahy a žensky naivní příběh, teda nic nad čím by moje úchylný srdce vyteklo (vyteklo? srdce? úchyle!). Přiznejme si – každej z nás zažil v autoškole daleko větší prdel, než tyhle osoby. Na druhou stranu – holky to chtěj taky! (jako nějakej holčičí film!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Místo pohádky čtu děckám před spaním učebnici autoškoly. 2.) Abych mohl(a) absolvovat po desátý zkoušku z jízd, musel(a) jsem vybrakovat dcerce pokladničku. 3.) Thx za titule ,,Metaleve“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Film, který rozhodně nedoporučuji lidem, kteří jsou na tom momentálně jako já - nemají dodělaný řidičák a už dvakrát propadli u zkoušek :) Film je velice poklidný, skoro jako kdyby jej někdo vyprávěl jako historku v hospodě. Britský humor je zde servírován velice, velice skrytě, stejně jako ona dramatická část, která je rozprostřená po celé délce filmu a nevyvrcholí jen v jediné scéně. Nedá se říct, že je to oddychovka, ani se nedá říct, že je to psychlogické drama. Je to něco velice britského mezi tím. Ukazuje střípky příběhů na několika různých frontách (milenky, práce uklízečky, roztomile dementního učitele a....a všech ostatních). A to všechno na pozadí tak primitivní zápetky, jako je dělání řidičáku. Navíc je osvěžující vidět Davida Tennanta v obdobné roli, která se od Doctora Who nebo Bartyho Skrka Jr. VELICE liší. A Jessica Hynes - skvělá. Nejen, že vypadá fakt dobře (ve srovnání se SPACED), ale zároveň působí ve své zoufalé roli opravdu zoufale přirozeně. Takže 80% ;) ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama