Reklama

Reklama

Doktor z hor: Nové příběhy

(seriál)
  • Německo Der Bergdoktor (více)
Německo / Rakousko, (2008–2024), 189 h (Minutáž: 45–90 min, Alternativní 90 min)

Hrají:

Hans Sigl, Monika Baumgartner, Ronja Forcher, Siegfried Rauch, Natalie O'Hara, Mark Keller, Sophia Thomalla, Mariella Ahrens, Konstantin Graudus (více)
(další profese)

Série(17) / Epizody(236)

Obsahy(1)

Doktor Martin Gruber se po čase vrací z Ameriky do rodného města v Rakousku. V prostředí krásných hor na něj čeká spousta pracovních i osobních příběhů... (oficiální text distributora)

Recenze (39)

GeminiK 

všechny recenze uživatele

Já vím, je to strašný, ale mě to svým způsobem baví. Doktor Martin Gruber je machr ve svém oboru. Složité diagnózy určuje po telefonu. Operuje cokoliv, kdekoliv, třeba i kapesním nožíkem v dešti zavěšený na skále a s frakturami všech končetin. Milenky, které už ho omrzely, přenechává svému cholerickému bratrovi. Podivná krpatá dcera co se pořád uráží, a kterou má se svým bratrem. Matka, která podniká v BIO zemědělství, ale místo toho pořád sedí na vyhlídce, nebo někde courá. K žehlení a vaření dobrý. ()

pindruche 

všechny recenze uživatele

Prasák z hor je seriál pro masochisty a to já asi jsem. Sledovat Martina jak se pořád někde válí se ženskýma na mezi nebo nějakou uhání a mezitím je bravurní diagnostik a lékař, je super. Je také dobrý přítel a rád pomáhá kamarádovi z Kobry 11. Protože neberu tenhle seriál vážně, ale vyloženě jako zábavu, tak půjdu proti proudu a dávám 5 hvězd. ()

Reklama

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Těch pět je pouze pro Hanse Sigla.Ten zbytek je ve scénáři jen nezbytný komparz a i proto to dělá špatný obraz celému seriálu.Scénář s těmi postavami nijak nepracuje =jen je nechá občas se nějak zatvářit a zbytek je na Siglovi.A je to opravdu dobrý herec když utáhne celý seriál za tolik let zpátky sám.Je to pohodář a má charisma ()

Jurkodak1 

všechny recenze uživatele

Nejsem cílovka, viděl jsem jen pár dílů během obědů u babičky, ale třeba jí to strašně baví a přesně její hlavní argumenty i tu čtu často: krásná příroda, šikovný a sympatický hrdina a nějaký ten ucházející (byť občas nelogický) děj okolo. Kdybych to měl hodnotit jako dramaturg schvalující scénář, jako kritik nebo i jako divák, který má být cílovkou, byl bych krutější, ale takto jako "outsider" na tom nevidím v podstatě nic špatného a jako televizní produkt to účel splňuje. ()

Filatov 

všechny recenze uživatele

S původním seriálem má tenhle novej počin společnej už jenom název, protože herci jsou úplně jiní. Z původního rakouského Sonnensteinu jsme se přesunuli do německého Elmau, ale kupodivu příběhy zůstaly docela na úrovni, herci hrají celkem dobře, takže s hereckým obsazením nemám vůbec žádnej problém. Jsou to docela sympaťáci a ta příroda je prostě jedinečná. Nové příběhy jsou prostě koukatelný seriál a pokračují důstojně v duchu původního "Bergdoktora". ()

Galerie (1 967)

Zajímavosti (3)

  • Od čtvrté do páté série se podařilo zdvojnásobit počet diváků ve věku od 14 do 49 let. (mar48)
  • Seriál výrazně ovlivnil cestovní ruch v okolí místa natáčení. (mar48)

Reklama

Reklama