Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Publicistický cyklus o významných okamžicích československých a českých moderních dějin po roce 1918. Pořad vyrábí Redakce aktuální publicistiky zpravodajství ČT. Vedoucím projektu je zkušený dramaturg Čestmír Franěk, který připravuje pořad ve spolupráci s dramaturgy A. V. Polednem a Tomášem Brzobohatým. Režie pořadu se ujali Václav Křístek a Vítězslav Romanov. Moderátorem a hlavním scenáristou Historie.cs je novinář a publicista Vladimír Kučera. Příležitostně jsou do cyklu zařazovány i pořady věnované tématům z českých dějin od středověku po 19. století, jejichž scenáristkou a moderátorkou je historička Marie Koldinská. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

Mlle 

všechny recenze uživatele

Letitá oáza inteligence, ke které se ráda vracím. Kdysi jsem měla osobní problém s projevem Vladimíra Kučery a hořce jsem litovala přerušení účasti paní profesorky Koldinské, v poslední době ale jako by se Vladimír Kučera srovnal s partikularitou své role v pořadu, lépe reaguje, méně vyčnívá a moderuje adekvátněji. Výběr hostů je vždy excelentní, občas se tu seznámím s pro mě dosud neznámým historikem, jehož práce ráda sleduji i dále. Preferuji spíše témata ze starší doby, historie 20. století mě tolik nezajímá, ale s povděkem přijímám i časově širší tematické průřezy. Někdy není faktický přínos až tak hutný, ale to je pochopitelně dáno tím, že my, diváci tohoto pořadu, se o historii zajímáme, osobně si v tomto příjemném provedení četné znalosti ráda připomenu, zopakuji i rozšířím. Sympaticky střídmá dramaturgie pořadu okatě stvrzuje nesmyslnost nadbytečných efektů, hraných pasáží a zdánlivě důmyslných prostřihů pro celkovou efektivitu pořadu, tyto prvky jinde otravují a prodlužují stopáž na úkor zajímavých informací. Tvůrcům i nám divákům přeji, aby tento pořad ve své skvělé formě ještě dlouho vydržel. ()

Croft odpad!

všechny recenze uživatele

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Ze-nas-zachrani-vseslovanska-unie-To-muze-tvrdit-jen-idiot-nebo-vlastizradce-pise-tvar-z-CT-499841. Chazar jak vystřižený Kučera žvaní o vlastizradě? Ale která je vlastně ta jeho vlast? Kučera v pořadu-Hystorie cs-nedávno říkal, že se bojí že bude muset psát pod pseudonymem jako za komunistů.Tady vidíte jakej je ten Kučera kokot! :-) PS: Zajímalo by mě jakou má sledovanost tato zcela neobjektivní - propagandistická sračka, kterou tento vlastizrádný oportunistický parasit uvádí. Už nikdy více, stačil mi díl o propagandě to by člověk blil (doslo i na PSM jak jinak, ano prý pochází z ruska - carská ochranka - dávno vyvrácený žvásty, antisemitismus jak jinak, Jefim Fuckštejn prý není sionista, tak on nemusí být, ale je to ukrajinský chazar a prý je to všecko propaganda, Kučera tam tvrdil že nejspíš ruského původu, došlo i na film Jan Cimbura, kde bylo řečeno "toho žida nám tu byl čert dlužen" a už je to antisemitismus a další sračky). Jaký chazar by o tomhle všem nemluvil a nelhal nebo nemlžil, to jsme se zase jednou zasmáli. :-) Staří lidé se prý koukají a Anděla protože tam je propaganda, mladí lidé už nevnímají že tam je. Mno, prostě vodborníci na slovo vzatí a tohle platíme ze svých daní..To vysoké hodnocení hovoří za vše, lidi jsou bud už uplně debilní a nebo zmanipulovaní- zblblí. ()

Reklama

ryba443 

všechny recenze uživatele

Kvalita pořadu samozřejmě stoupá a klesá s kvalitou pozvaných hostů, někdy bych dal pět hvězdiček, někdy i třeba jen dvě až tři (a například v dílu o Lidových milicích přirovnal jeden z hostů členy dnešních klubů vojenské historie k členům LM, za to bych mu dal přes h... ehm, odpad). Obzvlášť rád mám pak díly s Eduardem Stehlíkem, to je podle mě odborník na svém místě. Pořad jako takový je výborný nápad a záslužný počin, těší mě počet dílů a probíraných témat, a ač mám někdy jiný názor než diskutující hosté, pod těch pět asi jít nemůžu. ()

lajkus 

všechny recenze uživatele

Občasná bulvarizace, záleží dle hostů a dle tématu, největší prdel byl díl o Sámovi, v zásadě tu 2 studovaní lidé odříkají moderátorovi ten odstaven z Fredegarovi kroniky, kde je jediná kratinká zmínka o Sámově říši, moderátor se pak snaží z nich dolovat věci, které nejsou dokázané a nebo jsou neznámé a tak mu říkají bylo to možná tak či tak, ale my víme prd, chudák moderátor....... často blbě položené otázky, výklad historie je dán naší dobou, malá objektivita...... ale opět záleží díl od dílu.... ()

karnifex 

všechny recenze uživatele

Ať už je oficiálním tématem pořadu Habsburská monarchie nebo doba prvních přemyslovců, debata se nakonec téměř vždy vede o komunismu - a tom, jak byl špatný. Vladimír Kučera je ideologicky natolik přesvědčený, že to občas působí až nedůvěryhodně (a samozřejmě také směšně). Kdoví, zda nemá doma v pokojíčku tajný oltáříček s Leninem, Stalinem a Gottwaldem, ke kterému se po každém natáčení se slzami obrací: "Promiňte, já jinak nemoh´". ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama