Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Publicistický cyklus o významných okamžicích československých a českých moderních dějin po roce 1918. Pořad vyrábí Redakce aktuální publicistiky zpravodajství ČT. Vedoucím projektu je zkušený dramaturg Čestmír Franěk, který připravuje pořad ve spolupráci s dramaturgy A. V. Polednem a Tomášem Brzobohatým. Režie pořadu se ujali Václav Křístek a Vítězslav Romanov. Moderátorem a hlavním scenáristou Historie.cs je novinář a publicista Vladimír Kučera. Příležitostně jsou do cyklu zařazovány i pořady věnované tématům z českých dějin od středověku po 19. století, jejichž scenáristkou a moderátorkou je historička Marie Koldinská. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

giordano 

všechny recenze uživatele

Výjimečný pořad bez větších známek ideologizace, jakých je v současné dokumentární tvorbě čím dál méně. S některými subjektivními hodnoceními historiků by se samozřejmě dalo trochu polemizovat, ale ti 3 hosté včetně moderátora pana Kučery se většinou slušně a věcně usměrňují a jsou zářným příkladem demokratické diskuse, z nich by si měla vzít příklad velká část naší politické reprezentace. Pokud se kvalita pořadu a zvaných hostů z akademického zázemí příliš nezmění, 5 hvězd si u mě zaslouží. ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Na našich televizních obrazovkách bych celkově uvítala více kvalitních diskusních pořadů na různá témata... s hosty, kteří umí (slušně!) diskutovat a jsou odborníky v dané problematice. Díky České televizi za tento pořad, který odpovídá výše uvedeným kritériím v oblasti české historie. Zajímavé komentáře: Aky, Gemini, LiVentura, Mariin, Karlos80, xxmartinxx. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

U tohohle mne napadá to, co třeba při poslechu příběhů ,, těch co to nevzdali'' na Paměti národa. Je to pokaždé myšlenka, jak moc je potřebné aby naši historii znali mladí. Aby ji znali důkladně. Není třeba jít nějak hluboko zpět. Pominu-li významné dějinné události, pak asi nejdůležitějším obdobím považuji rok 1918 až do současnosti. Jenže kdo se tento formát dívá? Teenager, který se chce něco dozvědět? Kterého to poučí, případně vyvede z bludů typu, že komunisti jsou dnes moderní politická strana, která sice v padesátých letech krapet škobrtla, jinak je ale fajn a myslí to s lidmi dobře... Ne, na tenhle pořad bude koukat hlavně ten, kdo už o probíraném tématu něco ví a chce si znalosti prohloubit... Pořad sám je skvělý, není to jeho chybou. Nejeden díl by měl běžet ve školách! * * * * * ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Nelepší pořad ČT, který je v mých bulvách skvělým doplňkem/tv verzí rozhlasových "Toulek Českou minulostí," s kteroužto relací se díky odlišnému přístupu k formátu nebijí (postupný trip po časové ose vs. střídající se témata). Témata samotná jsou zajímavá a je jen dobře, že postupem času nejsou jen cs, ale obrací se všude tam, kam naše historie dohlédne (ač se zeleným zákalem). Výběr hostů je výtečný (a debaty nejen zábavné, ale častokrát i s grácií humorné), stejně tak i moderátor je dostatečně kvalitní a působí solidním dojmem neblbé osoby, což se velmi hodí (občasně moderující Marie Koldinská sice trošku zaostává, ale ne o moc). PS: Výtečná znělka ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pořad „Historie.cs“ vypadá takhle na první pohled dost kultivovaně. Problém tkví v tom, že „názory“ přítomných odborníků jsou často prezentovány jako fakta a fakta jako názory. Ne, prostě ne, já osobně si z touto formou pořadu dnes už nevystačím, já radši onu historii pod pokličkou, tu kterou nás neučili, a tu, o které se v podobných pořadech nikdy nic nedozvíme. To si mohu otevřít rovnou wikiprdii:-) Lže se všude a všem, tak proč by se nemohlo lhát i tady? „Koho chleba jíš toho píseń zpívej“. Většina lidí bude věřit všemu možnému jenom ne pravdě. Pravda je totiž to, čemu nikdo nikdy nechce věřit. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama