Historie.cs (TV pořad)

Dokumentární / Publicistický / Talk-show / Historický

Česko, 2008, 51 min

Zajímavé-odborné (fundované) rozbory a názory, co se týče našich dějin-naší historie. Takových pořadů není nikdy dost, jedná se určitě o jeden z těch lepších pořadů z dramaturgie státní televize.(28.10.2011)

• NinadeL

Jsem se u televize nikdy nenasmála tolik, jako když k sobě posadili Klimeše, Jirase a Taussiga...(2.4.2010)

Historie je praktická nutnost, bez ní nejsme!(23.10.2009)

Kvalitní pořad, skrz kvalitní hosty!!!(8.9.2010)

Nesmírně záslužný pořad dělaný s velikou precizností a nepochybně s bezmeznou obětavostí, bez níž by tahle pracná, ale podstatná věc asi nevznikla.(11.8.2010)

Někdy sice tendenční a poplatné tomu, co se dnes považuje za "správné", ale vždy zajímavé, i tím, co a jak je řečeno či zamlčeno...Některé díly jsou i na 5 hvězdiček, některé jen na 2-3. Ale celkově jde o jeden z nejzajímavějších českých pořadů na téma novodobé historie.(4.12.2009)

Dost možná nejvkusnější a nejodbornější český publicistický pořad. Nesleduju pravidelně, ale někdy na to narazím a jsem velmi rád, že i u nás někdo dokáže nasadit vysokou laťku.(3.9.2012)

víc takových pořadů s tak skvělým výběrem hostů a tématem...(5.11.2012)

• Marthos

Historický bulvár se vším všudy. Současná tendenční politika veřejnoprávní televize záměrně vytváří mýtus objektivní diskuse na téma, ve skutečnosti je to mlácení prázdné slámy.(1.4.2010)

Výborný inťoušká záležitost pro náročného diváka. Osobně mi tento pořad přijde jako možná poslední zástupce formátu, který nazývám "ušlechtilá nuda". Kde je dnes konec všem těm Katovnám, Sítům, ad...(21.10.2011)

Pořad trpí jedním zásadním nedostatkem, kterým je osoba moderátora. Kučera se evidentně nudí, což dává legračním nonverbálním způsobem najevo; jakmile se rozhovoří některý z hostů, začne Kučera pocukávat držkou, jako by mu přerostlý knír lezl do úst.(23.9.2012)

příjemné povídání o historii, občas se stane, že mě díl nezaujme tak jak bych očekával(16.6.2011)

Solidní pořad o věcech minulých i současných, o tom jak se to či ono různě mění.(20.9.2009)

Nemám rád, když si moderátor potřebuje dokazovat svůj přehled. To vždy končí nesmyslným skákáním do řeči a často to strhne diskuzi o 180ˇ.(1.7.2011)

Podivat se historii pravde do oci.(1.12.2012)

Osvětová záležitost, která nemá na českých televizích konkurenci. Po skončení "Historického magazínu" je Historie.cs více než zdatným nástupcem, a to zejména skrze hosty - renomované historiky, které si pan Kučera do pořadu zve.(31.5.2011)

Díl o Keltech a Rožmbercích byl fakt zajímavý a novátorský. Kvalitní matroš.(13.2.2013)

Kvalita pořadu samozřejmě stoupá a klesá s kvalitou pozvaných hostů, někdy bych dal pět hvězdiček, někdy i třeba jen dvě až tři (a například v dílu o Lidových milicích přirovnal jeden z hostů členy dnešních klubů vojenské historie k členům LM, za to bych mu dal přes h... ehm, odpad). Obzvlášť rád mám pak díly s Eduardem Stehlíkem, to je podle mě odborník na svém místě. Pořad jako takový je výborný nápad a záslužný počin, těší mě počet dílů a probíraných témat, a ač mám někdy jiný názor než diskutující hosté, pod těch pět asi jít nemůžu.(20.8.2010)

Velmi zajímavý pořad. Rozpravy o zásadních událostech v českých (československých) dějinách v podání zajímavých hostů a inteligentního moderátora. Smekám.(8.9.2012)

Václav Křístek mě zaujal jako režisér Bigbítu. Tady má navíc i sexycy Marii Koldinskou jako moderátorku (krásná historička mi připadá až neuvěřitelným zázrakem a protimluvem). Neviděl jsem mnoho dílů, neboť se televizi vyhýbám, mám žaludeční vředy a vysílání mě je vždy rozbouří. Avšak těch asi 10 se mi velmi líbilo, v současnosti byl nejvtipnější o lotru Babinském a dalších glaserech. Naší novodobí glaseři, zejména ti v politice a bankách mají rozhodně z čeho čerpat....Hlavně dlouho se nezdržovati na stejných místech, působiti v Rakousích, Polsku i Lužici-hezké a poučné.(14.5.2012)

<< předchozí 1 2 3