Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Patrick (Ron Livingston), americký karetní podvodník a dealer zcizených artefaktů, si po dlouhá léta hověl v bezpečí nezájmu kambodžských úřadů a užíval si zde svých „tvrdě“ nakradených úspor. Jenže pak potkal ve vykřičené čtvrti K 11 Holly, dvanáctiletou vietnamskou dívku, kterou její rodiče prodali přes hranice do nevěstince, aby zacelili svůj nuzný domácí rozpočet. A protože je dívka ještě mužem nedotčená, stává se z ní na trhu s lidským masem velmi lukrativní zboží. Patrick, jinak značně necitelný a především jen málokdy se zajímající o osudy cizích lidí, se ale na toto kupčení s nevinnou spanilou dívkou, jež má ještě celý život před sebou, nemůže dívat. A z lásky a náklonnosti k Holly se rozhodne chod věcí zvrátit a dostat dívku do bezpečí. Její nový majitel, stejně jako zkorumpované úřady, ale nemá pro Patrickův náhlý záchvat lidskosti nejmenší pochopení. Proto je čas na nekonvenční řešení. (HBO Europe)

(více)

Recenze (11)

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Silné téma, které zůstalo brutálně nevyužité. Už dlouho mi nebyly dvě hodiny strávené u filmu tak dlouhé, po režijní i herecké stránce naprosto ploché, bez nápadu, žádná snaha jak diváka zaujmout. Prostě je nám jen syrovým způsobem předhozena situace, která (nejspíš) panuje v zemích jihovýchodní Asie, autenticita nabízených obrázků, je sice na oko zajímavá, ale od filmu opravdu očekávám trošku víc. PS- Larelay: psí čumák nejsem, daná problematika mě zajímá, ale tento film je nuda:) ()

liberator 

všechny recenze uživatele

Dá sa povedať že ide o film na "spoločenskú objednávku". Výsledok je ale prekvapivý. Autori nešli cestou tlačenia na pílu a citového vydierania diváka. Podávajú divákovi informácie a ten už nech si spraví svoj názor. Umným použitím filmových prostriedkov pretavili tému detskej prostitúcie (a čierneho obchodu an bloc) do podoby - dá sa povedať - nezávislého filmu, prístupného aj mainstreamovému publiku. Hudba, autorom ktorej je Tiêt Tôn-Thât veľmi silno pripomína skoršie filmy z produkcie experimentálnej režisérky Maye Deren ako Meshes of the Afternoon a At Land (autor hudby: Teiji Ito). Rozhodne stojí za vypočutie aj mimo filmu. ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Dvanáctiletá Holly je prodána vlastní matkou do kambodžského bordelu, kde ji najde (mimochodem opravdu fešný) Američan, co se náhodou už patnáct let poflakuje po Kambodži. paličatá holka ho zaujme a rozhodne se najít to správné řešení. Pro ni? Pro něj? Pro všech 30 000 dětských prostitutek? Film nenabízející řešení, leč přesto se občas nevyhne dokumentárním postupům, což v tomto případě není na škodu. Virginie Ledoyen stárne s grácií a dostala mě poslední scéna (zejména pohled malé Holly). ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Otřesný film o dětské prostituci. K takovým věcem musím dlouho sbírat sílu a odvahu a asi čekám tak trochu slušné zacházení, čehož se mi většinou pravda nedostane. Zde - je to tak surově podáno (např. děti v předškolním věku, tak možná tříleté???), a jako by se nechumelilo...ale z velké části je to nuda o hledání Holly a Patrickovi, který ten svůj život tak nějak marní, ale my ho potkáváme a světe div se, on je to morálka a zásadovost sama. Nějak mi to nesedlo. A tenhle žánr už mám předplacený na dlouho dopředu. Fakt stačilo. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Surove, brutalne, existencialne, strasne smutne, ale bohuzial, skutocnost je taka. Neodporucam tym, ktorym je dana problematika ukradnuta, ktori su psi cumaci a chyba im empatia, pretoze vam dve hodiny tohto filmu nic nepovedia. Vy, ktori mate v sebe aspon kusok srdca, hor sa do stahovania a zazijete skutocne emocne nabity zazitok, pri ktorom vam pride luto sveta, v ktorom zijete a aspon na 5 minut nebudete brat ako samozrejmost zivot, ktory zijete. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama