Reklama

Reklama

Paranormal Activity

  • USA Paranormal Activity (více)
Trailer 1

VOD (1)

Poté, co se mladý středostavovský pár přestěhoval do domu na předměstí, jsou stále více zneklidněni přítomností někoho či něčeho, co může, ale nemusí být démonické. Každopádně nejaktivnější je to uprostřed noci, zvláště když dvojice spí…  V tomto hororovém příběhu plném nadpřirozena se strašidelný dům nikterak netají, že není spokojen se svými novými nájemníky. Katie a Micah se právě přistěhovali do svého nového domova v San Diegu v Kalifornii. Katie se zajímá o paranormální jevy a je přesvědčená, že íi zlí duchové pronásledují již od dětství. Micah je k podobným teoriím skeptický. Nicméně poté, co v domě stráví několik bezesných nocí, jelikož se odevšad ozývají podivné zvuky a dějí se opravdu zvláštní věci, začne Micah věřit Katiinu tvrzení, že je pronásleduje nějaký duch. Pár se obrátí na specialistu v tomto oboru, ten jim však neumí pomoci. A tak se Micah rozhodne vzít to do rukou sám a v domě rozmístí videokamery. Dvojice si také připraví speciální desku, skrze kterou se lidé snaží komunikovat s duchy, jenže netuší, že tento postup duchy hluboce uráží… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 310)

Falko 

všechny recenze uživatele

Takze asi takto by som to opisal. Je nejaky den v oktobri / v rijnu 2010, priblizne 22:00, vsetky svetla zhasnute = tma ako radsej sa nevyjadrim kde a vonku a u susedov ticho a klud, rolady stiahnute, zapol som si na metrovom LCD televizori uplne sam doma tuto ducharsku komediu...ehm, horor a vysledok? Dobry, povedal by som az velmi dobry. Je jasne, ze ak by som to pozeral cez den, asi by sla jedna hviezdicka dolu, ale takto bol ten zazitok omnoho silnejsi. Keby som tento film pozeral spolu s Madison, urcite by to bola pre mna komedia, lebo neviem, kolkokrat by vyliala salku kavy na stol a ja by som musel svojim smiechom zobudit susedov, ktori rano o 05.30 idu do prace, ale takto to bolo aspon trosku viac strasidelnejsie :-) Niekedy je umenie vymysliet jednoduchy scenar, lacny film a zarobit na tom kopu penazi, ale v tomto pripade som sa na to tak nepozeral a celkom som zvedavy aj na dvojku. _________ Katie Featherston - (Katie) +++ Micah Sloat - (Micah) +++ Mark Fredrichs - (Psychic) +++ Amber Armstrong - (Amber) +++ Ashley Palmer - (Diane - dievča na internete) +++ Randy McDowell - (Poručík Randy Hudson) +++ James Piper - (Richard) +++ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Oren Peli .. Zííívačka. Špatný tovar, který dva roky hnil v šuplíku než se našel marketingový způsob, jak ho kurevsky dobře prodat hordám ustrašených ovcí, zalezlým za monitory. Díky kvalitě se ovšem ty závratné milióny dolarů nehrnou. Schválně si po filmu pusťte znovu trailer, je neuvěřitelně směšný. A to jediné je na tom všem děsivé ;-). Nevýrazné v průběhu a nuzné hlavně v dlouhodobějším dopadu (šok z Blair Witch Project jsem si sebou nosil týdny), protože si není ani co odnést a na tom stavět. ___ Ne, tohle nečíší ze zklamání - netěšil jsem se, protože bylo jasné, že nejspíš nic extra nepřijde. Normální (hype) aktivita. ()

Reklama

Anthony 

všechny recenze uživatele

Možná pár vteřin z celkové stopáže má určitý nádech něčeho děsivého, jinak ovšem většina filmu je spíše děsivě nudná a nezajímavá. Dvojice představitelů je otravná, jejich osud mi byl brzy ukradený. Ještě určitou zajímavost mají noční záběry, ačkoli první noci jsou spíš směšné, avšak denní části a "normal activity" těch dvou, to je k nepřežití. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Peli sazi na dve veci, dlouhy zabery na stejny misto a absenci hudby. Pak clovek napina oci i usi a ceka, jestli zaslechne nejaky zvuk nebo uvidi nejakou podivnost. A bohuzel hodinu zustane jen u toho cekani, kdy uz me to ke konci prestavalo bavit, sledovat vicemene totozny zabery furt dokola, kde se nic nedeje. Nastesti hlavni dvojka nejsou vylozene kreteni a pusobi prirozene, i kdyz nektery dialogy susti papirem. Nastesti to Peli rozjede aspon v zaverecny pulhodince, kdy to zacne slusne gradovat a par mrazivejch momentu se urodi. Samotnej konec je pak docela stylovej, ale aspon nejakej naznak vysvetleni by neuskodil. No a co se tyce ty rucni kamery, obvykle ji moc nemusim, ale tady je zvladnuta az na neco malo drobnosti fakt skvele a pri normalni kamere by tohle proste nefungovalo. Lepsi 3*. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Nejdřív přijde hype, pak přijde antihype, což je taky hype, ale jen naruby. Prostě je zde hodně in na tenhle film nadávat. Jo, ta ženská je nesnesitelná, ale to bude asi tím, že je taky tak trochu jiná, než ostatní, že. Je to krásně minimalistické, takže se do toho člověk fakt ponoří. Nuda rozhodně nehrozila. Naopak bylo velmi zábavné číhat, kde se co zrovna pohne, co se kdy stane. Jinak kritizovat to za to, že mohli z toho domu utéct, je základním nepochopením celého filmu. Nejde o dům, ale o tu ženskou. Je úplně jedno, kde budou. Během sledování mě napadalo, jak bych to řešil asi já a řešení fakt není. Ani sebevražda nic neřeší, protože když už víte, že je něco víc, než jen náš normální život, nikdy nevíte, jestli sebevraždou všechno jen nezhoršíte. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (34)

  • Studio Paramount využilo k propagaci filmu jednoho z největších odborníků na paranormální jevy, Christophera Chacona. (Kreeki)
  • Oren Peli chtěl původně natočit film za 10 000 amerických dolarů, ale konečný rozpočet byl o něco vyšší (11 000 a 15 000 amerických dolarů). (KucC)
  • K filmu nebyl složen žádný soundtrack. Hudba v něm zazní pouze z gramofonu a Micahova (Micah Sloat) počítače. (t.mon)

Související novinky

Paramount zkracuje exkluzivní okno v kinech

Paramount zkracuje exkluzivní okno v kinech

26.02.2021

Společnost ViacomCBS, pod níž spadá mimo jiné taky studio Paramount a nová streamovací služba Paramount+, oznámila tento týden zásadní zprávu. Vedle představení mnoha nových seriálů a projektů, jež… (více)

Režisér Batmana chystá nový horor

Režisér Batmana chystá nový horor

07.12.2020

Matt Reeves má momentálně plné ruce práce s jeho Batmanem, který nakonec do kin (a zjevně i na streamovací službu HBO Max) dorazí až v roce 2022. Nicméně mezitím se tvůrce hodlá věnovat také produkci… (více)

Michael Bay chystá film o pandemii

Michael Bay chystá film o pandemii

21.05.2020

Režisér Michael Bay skrze svoji produkční společnost plánuje nový film s tématikou pandemie. Snímek Songbird natočí Adam Mason a má se jedna o nízkorozpočtový thriller v duchu filmů jako Paranormal… (více)

Spawn míří na velké plátno

Spawn míří na velké plátno

22.07.2017

Comicsový tvůrce Todd McFarlane konečně oznámil nový celovečerák se Spawnem. Kultovní démonický antihrdina byl v kinech už v roce 1997, drsný eRkový reboot se tedy rozjíždí přesně 20 let po prvním… (více)

Reklama

Reklama