Reklama

Reklama

Paranormal Activity

  • USA Paranormal Activity (více)
Trailer 1

VOD (1)

Poté, co se mladý středostavovský pár přestěhoval do domu na předměstí, jsou stále více zneklidněni přítomností někoho či něčeho, co může, ale nemusí být démonické. Každopádně nejaktivnější je to uprostřed noci, zvláště když dvojice spí…  V tomto hororovém příběhu plném nadpřirozena se strašidelný dům nikterak netají, že není spokojen se svými novými nájemníky. Katie a Micah se právě přistěhovali do svého nového domova v San Diegu v Kalifornii. Katie se zajímá o paranormální jevy a je přesvědčená, že íi zlí duchové pronásledují již od dětství. Micah je k podobným teoriím skeptický. Nicméně poté, co v domě stráví několik bezesných nocí, jelikož se odevšad ozývají podivné zvuky a dějí se opravdu zvláštní věci, začne Micah věřit Katiinu tvrzení, že je pronásleduje nějaký duch. Pár se obrátí na specialistu v tomto oboru, ten jim však neumí pomoci. A tak se Micah rozhodne vzít to do rukou sám a v domě rozmístí videokamery. Dvojice si také připraví speciální desku, skrze kterou se lidé snaží komunikovat s duchy, jenže netuší, že tento postup duchy hluboce uráží… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 310)

POMO 

všechny recenze uživatele

Slušné rozptýlenie pre divákov s fantáziou a slabosťou pre zimomriavky a strach z neznámeho. Bohužiaľ tiež podpásovka pre milovníkov zaujímavých a prepracovaných záverov. Filmu nepridáva ani fakt, že byť stratený v lese alebo uväznený v zapečatenej budove je iná situácia, než byť v obyčajnom dome s možnosťou z neho kedykoľvek odísť. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Když vidím mladý, nesympatický páreček instalovat do své ložnice videokameru na stativ, vypínám Private Blue a jsem ve slastném očekávání nějakého misionářského příspěvku do sekce "Hot young couple homemade hardcore action". Jak jsem pak zklamán zjištěním, že jde jen o nudné, amatérské honění! Honění konsternované ektoplasmy, která jim v noci šuká po světnici (konečně vím, jak to paní Němcová myslela), ťapká kolem postele, houpá se na lustru a asi pět minut před koncem dokonce brutálně stáhne z hlavní hrdinky peřinu!!! Nabuzen filmem a nadšenými reakcemi některých uživatelek typu :"Nejstrašidelnější film, jaký jsem v životě viděla..." mám s nimi neodolatelnou chuť do hloubky rozebrat sémantiku přídavných jmen "strašidelný" a "strašný". Nebýt těch "příšerně" dlouhých dnů, které jste nuceni sledovat, jediný strach, který zažíváte je, aby to, proboha, nebylo delší, než uvádí timing distributora! I tomu bych chtěl trochu pomoci! Vím, jak je přetěžké přeložit název stupidního filmu tak, aby připomínal některého slavnějšího předchůdce a zlákal ke shlédnutí alespoň těch pět diváků, co nečtou anotace. Co takhle: OMEN VIII - ABNORMAL PASSIVITY ! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Než se film dostal do českých kin, dokázal jsem se naštěstí (po rozporuplných ohlasech) vymanit ze zhoubného vlivu hypu, a tak jsem si ho dnes bezvadně užil. Nemám zdání, na co se cca. polovina hodnotících dívala, ale určitě ne na tuhle vydatně strašidelnou duchařinu, která přiměla k mlčení i skupinu pubescentů v zadní řadě (jejíž členové se před projekcí halasně bavili a házeli po sobě popkorn). Noční sekvence jsou opravdu děsivé, ale i denní záběry mají něco do sebe (čas od času se vyskytne nějaký ten vtípek na odlehčenou). Diskutovat by se dalo nad chováním postav a v některých momentech nad důvody k filmování - ale kdo by se v tom šťoural... Oren Peli má mé veliké uznání a těším se na Areu 51. PS: Kino závěr (z roku 2009) je lepší, děsivější a údernější než závěr alternativní (z roku 2007). ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Haunted horory jsou hlavně o tom, jestli si k postavám vytvoříte vztah anebo ne. Stručně? Ona je kráva a on kretén. Pozitiva? TY noci. Handy-cam bezpředmětná. Výsledek? Nuda k posrání. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Průměrný horor s páru lepšími momenty, nicméně i podprůměrně hororově vzdělaný divák by měl většinu z nich snadno odhadnout a předvídat. Micah mi přišel dost suverénní, jako by si nepřipouštěl hrozbu nadpřirozena ani po shlédnutí usvědčujících záběrů. A Katie je pro mě osobně nesympatická osoba - snad se jí má příkrost nedotkne... :-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na první pohled mě to docela zaujalo a při sledování jsem občas vcelku dobře vytuhnul. Jenže už je to na jedno brdo. Krom toho snažit se o vytvoření skutečného příběhu, když vím, že to je fikce, tak s tím už krapet přehání. Záhadu Blair Witchu totiž stejně nikdo nepřekoná. I tak to za ty peníze a nulovou techniku rozhodně stojí vidět, jen bych z toho nedělal nějakej nářez. Ten konec tomu sice dodává svoje, ale bojím se remaku, který prý má přijít a má být daleko dražší a co víc? No snad už nic... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15,000Tržby USA $107,918,810Tržby Celosvetovo $196,681,656Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,272,117 //počet predaných kusov 173,946Tržby za predaj DVD v USA $17,209,411 //počet predaných kusov 1,151,385║ Amatérsky počin ako sa patrí, nájde sa tu zopár slušne zvládnutých vecí ale tá nudná obalová vata naokolo toho poskladá, je čistý des. Mohlo to mať radšej 20minút a určite by sa to dalo vychutnať ale takto to je len neskutočne nudný bu-bu balast. Takže po čarodejníckom The Blair Witch Project, žraločom Open Water, tu je ducharina Paranormal Activity ale z tejto trojice fakt najslabšia...asi každý kto má rád filmy, trošku predstavivosť a dostane do rúk kameru si rád vyskúša natočiť nejaké podobné horrorové scénky, len ide o to či to je v rámci len domácej zábavky(do čoho podľa mňa spadá tento pokus) alebo je to cielené k nejakému skutočnému cieľu čo má hlavu, pätu a celkový využitý potenciál, zmysel. /15%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Ukážou houby a chtěli by pomník! Jako kraťas na YouTube bych to bral, jako bonus k balení cereálií taky. Neuvěřitelná bublina, kterou Spielberg zmršil (přetočené finále) a Paramount nafouknul do rozměrů německého zeppelinu. A ty, jak známo, vždycky končily tragicky. Pár lekaček - ANO, pár Američanů - ANO, bubák - ANO, zábava - NE a NE a NE! ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Oren Peli .. Zííívačka. Špatný tovar, který dva roky hnil v šuplíku než se našel marketingový způsob, jak ho kurevsky dobře prodat hordám ustrašených ovcí, zalezlým za monitory. Díky kvalitě se ovšem ty závratné milióny dolarů nehrnou. Schválně si po filmu pusťte znovu trailer, je neuvěřitelně směšný. A to jediné je na tom všem děsivé ;-). Nevýrazné v průběhu a nuzné hlavně v dlouhodobějším dopadu (šok z Blair Witch Project jsem si sebou nosil týdny), protože si není ani co odnést a na tom stavět. ___ Ne, tohle nečíší ze zklamání - netěšil jsem se, protože bylo jasné, že nejspíš nic extra nepřijde. Normální (hype) aktivita. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Precenovane, neuveritelne prehypovane, absolutne "nestrasidelne" a navyse nudne. Kombinacia, ktora by inak dostala jednu hviezdu, ale za herecky vykon hlavnej hrdinky davam este jednu hviezdu navyse. Cely cas som cakala na to, kedy sa uz konecne zacnem lakat ako ludia v trailery, kedy pride to povestne kuzlo a mytus, ktorym je tento film opradeny, ale s pribudajucimi minutami stale nic. Jedine co pribudalo bola moja nervozita z ich nelogickeho spravania, ktore vyvrcholilo tym, ze si NIKDY, opakujem nikdy nezapli svetlo, ked islo do tuheho. Blair Witch malo aspon atmosferu, Poughkeepsie Tapes vo vas vzbudzovalo nefalsovany strach, ale toto? Za jedinu scenu, kedy som mala trosku nahnane ale spis hnusom povazujem "video in video" s holkou z minulosti, ktoru nasli na internete, ale nebudem prezradzat viac. Jedno velikanske sklamanie... Bohuzial. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Možná pár vteřin z celkové stopáže má určitý nádech něčeho děsivého, jinak ovšem většina filmu je spíše děsivě nudná a nezajímavá. Dvojice představitelů je otravná, jejich osud mi byl brzy ukradený. Ještě určitou zajímavost mají noční záběry, ačkoli první noci jsou spíš směšné, avšak denní části a "normal activity" těch dvou, to je k nepřežití. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hrozně dlouho se nic neděje a strachu je tu docilováno, jednoduchými, dá se říci až amatérskými způsoby. Jenže ústřední duo je fajn. Hlavně chlápek byl fakt sympaťák a samozřejmě začne přituhovat. Nejhorší na tom byla ta bezmoc, páč duch si s nima fakt dělal co chtěl. Graduje to sice hodně pozvolna, ale ten konec je fakt hnus brrr. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Jak píše Ish, je to hodně o vztahu k postavám, o autenticitě jejich projevu. Katie Featherston mě měla za 15 minut na lopatě. Není to tak dobré jako Blair Witch, ale hodně povedné rozhodně ano. A kinozávěr ultimátní. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Záhada Blair Witch střihnutá Vymítačem ďábla? Asi sotva. Nelogické, nestrašidelné a nudné. Nejlépe to popíší tři hlášky ze Simpsonů. "Můj indikátor hlásí přítomnost pavouka, přineste koště." "Barte, jsi srab, co jí vlastní holuby!" "Dny jsou na prd. Noci jsou děsný. Dny jsou na prd. Noci jsou děsný." ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Blair witch se mi sice líbilo o něco více (lepší atmosféra, více jsem se u něho bál), ale i tak musím pochválit. Skvělý horůrek. Blahopřeji k úspěchu ! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Paramount // Počet premietajúcich kín v USA: 2,712 // Otvárací Víkend USA: $19,617,650 // ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Horor, který ti rozdrásá nervy až do morku kostí. Slogan je ovšem žel bohu tou nejstrašidenější věcí z celého filmu. V "Bytosti" má démon aspoň koule a často a s chutí je využívá k brutálnímu znásilňování, zde je jeho nejděsivější aktivitou pokládání klíčů doprostřed podlahy a třískání dveřma (Taky vám rodiče říkali, ať to neděláte? Teď už víte proč). 1* s bídou za poslední noc, protože kdybych si doma háčkovala krajkované dečky, tak to bude napínavější. Takhle doba je tak kurevsky infantilní (Davídku, to si snad děláš prdel). ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

VAROVÁNÍ pokud si chcete tento film pustit, nedívejte se před tím na trailer.. jinak předpokládám, že bude zklamáni jako já :-( ač obdivuji z jakých nákladů tento film vznikl, herecké výkony byly v celku uvěřitelné a v pár okamžicích se i ta atmosféra ke mě dostavila.. mě ale bylo fuk, jak to s nima dopadne.. a spíše jsem se už modlila, aby se něco stalo, nebo si utrhám vlasy né děsem ale nudou.. přesto si ale myslím, že film stojí za to vidět... ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno, já být démon, tak: A) si vyberu k sexuálnímu vyžití přitažlivější ženštinu (i když zde lze uplatnit rčení o tom, že láska je slepá) B) (SPOILER) netrvá mi bezmála měsíc, než ji zprzním. Démoni však jsou bytosti z jiného světa a mají jiné koníčky než my - nelze jim tedy vyčítat, že pohazují po světě prastaré fotografie, zapalují spiritistické tabulky, hýbají dveřmi a nechávají svou milou hodinu postávat vprostřed místnosti (KONEC SPOILERU). Ostatně, pokud chějí, aby film o nich měl víceméně 90 minut, něco přeci dělat musejí, no ne? Stejně tak, jako chlapíci, kteří "mají vše pod kontrolou", kromě svojí vlastní vnitřní soudržnosti. Silná *. BTW - Alternativní konec ukazuje jen to, že film nemá žádné logické směřování (krom stupňování hrůzy) a může tedy končit jakkoliv se mu zlíbí. P.S.: Ta situace s pavoukem byla vcelku realistická, Ajantis se v přítomnosti pavouků chová právě tak, jak ta uječená bába. ()

Související novinky

Paramount zkracuje exkluzivní okno v kinech

Paramount zkracuje exkluzivní okno v kinech

26.02.2021

Společnost ViacomCBS, pod níž spadá mimo jiné taky studio Paramount a nová streamovací služba Paramount+, oznámila tento týden zásadní zprávu. Vedle představení mnoha nových seriálů a projektů, jež… (více)

Režisér Batmana chystá nový horor

Režisér Batmana chystá nový horor

07.12.2020

Matt Reeves má momentálně plné ruce práce s jeho Batmanem, který nakonec do kin (a zjevně i na streamovací službu HBO Max) dorazí až v roce 2022. Nicméně mezitím se tvůrce hodlá věnovat také produkci… (více)

Michael Bay chystá film o pandemii

Michael Bay chystá film o pandemii

21.05.2020

Režisér Michael Bay skrze svoji produkční společnost plánuje nový film s tématikou pandemie. Snímek Songbird natočí Adam Mason a má se jedna o nízkorozpočtový thriller v duchu filmů jako Paranormal… (více)

Spawn míří na velké plátno

Spawn míří na velké plátno

22.07.2017

Comicsový tvůrce Todd McFarlane konečně oznámil nový celovečerák se Spawnem. Kultovní démonický antihrdina byl v kinech už v roce 1997, drsný eRkový reboot se tedy rozjíždí přesně 20 let po prvním… (více)

Reklama

Reklama