Reklama

Reklama

Paranormal Activity

  • USA Paranormal Activity (více)
Trailer 1

VOD (1)

Poté, co se mladý středostavovský pár přestěhoval do domu na předměstí, jsou stále více zneklidněni přítomností někoho či něčeho, co může, ale nemusí být démonické. Každopádně nejaktivnější je to uprostřed noci, zvláště když dvojice spí…  V tomto hororovém příběhu plném nadpřirozena se strašidelný dům nikterak netají, že není spokojen se svými novými nájemníky. Katie a Micah se právě přistěhovali do svého nového domova v San Diegu v Kalifornii. Katie se zajímá o paranormální jevy a je přesvědčená, že íi zlí duchové pronásledují již od dětství. Micah je k podobným teoriím skeptický. Nicméně poté, co v domě stráví několik bezesných nocí, jelikož se odevšad ozývají podivné zvuky a dějí se opravdu zvláštní věci, začne Micah věřit Katiinu tvrzení, že je pronásleduje nějaký duch. Pár se obrátí na specialistu v tomto oboru, ten jim však neumí pomoci. A tak se Micah rozhodne vzít to do rukou sám a v domě rozmístí videokamery. Dvojice si také připraví speciální desku, skrze kterou se lidé snaží komunikovat s duchy, jenže netuší, že tento postup duchy hluboce uráží… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 310)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Supervýdělečná, ale naštěstí i kvalitní handcam duchařina. Mladý pár zažívá paranormální jevy, postupně si k nim klestí cestu neznámé démonické síly a i my jsme toho díky snaze o dokumentaci svědky. No. Onen autentický styl je díky neuhlazenosti a většímu potenciálu vtažení diváka do děje v dnešní době (a 10 let po úspěchu BLAIR WITCH PROJECT) klíčem k opravdu strašidelnému hororu. V tomto konkrétním případě (místy) míra děsu dosahuje solidní úrovně, i když (pokud jste o tomto filmu slyšeli alespoň některé z chytře šířených zvěstí v době před jeho vydáním) jen těžko splní většinu z těch vyhypovaných očekávání. Téměř až do rychlého konce se jedná o přerušovanou řadu napínání a lehkých nočních oťukávání poměrně charismatické hlavní dvojice, přitom ale s minimem nudných míst. Zážitek to mohl být ještě o dost intenzivnější, možná malinko vadilo pouze částečné vysvětlení toho všeho, ale podle mě je to vydařený horor. Jen nečekejte příliš. 7,5/10. (hodnoceno z dostatečně kvalitního DVDscreeneru) ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Náznaky funkčnosti tam jsou (v noci)... Jinak esence nudy a debility - on hraje na kytaru, ona háčkuje, navíc nemají žádný sexuální život (zarazilo to vážně jenom mě?). Je tam duch, spiritista i oblíbený asijský průlez na půdu s pohledem kolem dokola. Gradace neexistuje (jednotlivých nocí, ani celku) a nějaký režijní záměr taky ne, když existují tři konce. Handycam totálně zbytečný a nevyužitý - nic nového pod sluncem v provedení, pro které je debilní slabé slovo. Jedna hvězda za poslední noc. Podívejte se radši na Entity. ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Pozrela som si tento nový hororový trhák, o niekoľko hodín na to šla spať, keď sa mi do mysle nečakane votrela jedna tmavá spálňa zaberaná kamerou, pootvorené dvere, spiaci pár v posteli, šumenie, desivé kroky, stopy na dlážke... Bol to lacný filmový špás, ale ducharina je moja šálka kávy, vizuálne vyznenie mi vôbec nechýbalo, rozpočet ma nechal chladnou, dejová linka ma neiritovala, dostala som to, čo som očakávala a som spokojná... A pocity sú silné aj na druhý deň po vzhliadnutí. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Komentář bude obsahovat SPOILERY! Paranormal Activity - film, o kterém jsem hodně slyšel. Vše začalo před cca 2 měsíci, kdy tu byla novinka s nadpisem "Horor, který vystrašil Spielberga!" A tohle ublížilo tomuto filmu paradoxně nejvíce. Protože takovýto nadpis nenechal nikoho chladného a každý chtěl tento film co nejdříve vidět a pak (podle hodnocení a komentářů) co nejvíce zkritizovat. Já nechápu proč. Jistě, můžeme tomu vytknout cokoliv, ale já si tu nebudu na nic hrát. Po většinu filmu jsem měl takový zvláštní pocit a čekal jsem, co bude. Moment, který mě fakt vyděsil, byl, když duch/démon stáhl Katie z postele až na chodbu a třískl dveřmi. To mi poprvé a naposled při tomto filmu přeběhl mráz po zádech. A proč teda nedám plné hodnocení? Protože některé scény prostě nefungovaly (klepání na dveře, nevím proč, ale to jsem se málem začal smát). Ale jinak fakt parádička. A fakt by mě zajímalo, jaké by měl tento film hodnocení, kdyby se tu tenkrát neobjevila ona novinka se Spielbergem. Jo a viděl jsem prodlouženou edici, která měla 99 minut. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Hoci Paranormal Activity od začiatku sprevádzali prekvapivo priaznivé ohlasy a povesť jedného z najstrašidelnejšich hororov posledných rokov, táto bublina veľmi rýchlo spľasla a skutočne pochváliť možno len marketing. Niekedy nevhodné použitie ručnej kamery istým spôsobom patrí k tomuto žánru a úplne eliminovať tento nedostatok je asi nemožné, nepokladám za potrebné vyčítať ani neherecké výkony hlavných predstaviteľov. Problémom je samotná zápletka, ktorá nedokáže tiahnuť a nevyvážené dávkovanie napätia, za ktoré nesie vinu aj samotný koncept. Nech sú totiž strašidelné pasáže akokoľvek minimalisticky pôsobivé, film ktorý divákovi oznamuje úplne presne kedy sa má báť a kedy nejde o nič, ako horor mierne zlyháva. Naviac aj logika občas nepríjemne hapruje. S odstupom síce ide o najlepší diel série, ale toto konštatovanie nie je veľmi pozitívne. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (34)

  • Ačkoli byl film distribuovaný společností Paramount, tak se v něm neobjeví logo společnosti, ani její název v titulcích, s výjimkou copyrightového titulku. (KucC)
  • Herci nedostali žádné scénáře, ale pouze pokyny, jak se mají chovat nebo o čem mají ve svých scénách mluvit. (Ruuzha)
  • Kniha, ve které Micah (Micah Sloat) hledá vysvětlení, je "Picture Book of Devils, Demons and Witchcraft" z roku 1971 od Ernesta a Johanna Lehnerových. (TomikZlesa)

Související novinky

Paramount zkracuje exkluzivní okno v kinech

Paramount zkracuje exkluzivní okno v kinech

26.02.2021

Společnost ViacomCBS, pod níž spadá mimo jiné taky studio Paramount a nová streamovací služba Paramount+, oznámila tento týden zásadní zprávu. Vedle představení mnoha nových seriálů a projektů, jež… (více)

Režisér Batmana chystá nový horor

Režisér Batmana chystá nový horor

07.12.2020

Matt Reeves má momentálně plné ruce práce s jeho Batmanem, který nakonec do kin (a zjevně i na streamovací službu HBO Max) dorazí až v roce 2022. Nicméně mezitím se tvůrce hodlá věnovat také produkci… (více)

Michael Bay chystá film o pandemii

Michael Bay chystá film o pandemii

21.05.2020

Režisér Michael Bay skrze svoji produkční společnost plánuje nový film s tématikou pandemie. Snímek Songbird natočí Adam Mason a má se jedna o nízkorozpočtový thriller v duchu filmů jako Paranormal… (více)

Spawn míří na velké plátno

Spawn míří na velké plátno

22.07.2017

Comicsový tvůrce Todd McFarlane konečně oznámil nový celovečerák se Spawnem. Kultovní démonický antihrdina byl v kinech už v roce 1997, drsný eRkový reboot se tedy rozjíždí přesně 20 let po prvním… (více)

Reklama

Reklama