Reklama

Reklama

Paranormal Activity

  • USA Paranormal Activity (více)
Trailer 1

VOD (1)

Poté, co se mladý středostavovský pár přestěhoval do domu na předměstí, jsou stále více zneklidněni přítomností někoho či něčeho, co může, ale nemusí být démonické. Každopádně nejaktivnější je to uprostřed noci, zvláště když dvojice spí…  V tomto hororovém příběhu plném nadpřirozena se strašidelný dům nikterak netají, že není spokojen se svými novými nájemníky. Katie a Micah se právě přistěhovali do svého nového domova v San Diegu v Kalifornii. Katie se zajímá o paranormální jevy a je přesvědčená, že íi zlí duchové pronásledují již od dětství. Micah je k podobným teoriím skeptický. Nicméně poté, co v domě stráví několik bezesných nocí, jelikož se odevšad ozývají podivné zvuky a dějí se opravdu zvláštní věci, začne Micah věřit Katiinu tvrzení, že je pronásleduje nějaký duch. Pár se obrátí na specialistu v tomto oboru, ten jim však neumí pomoci. A tak se Micah rozhodne vzít to do rukou sám a v domě rozmístí videokamery. Dvojice si také připraví speciální desku, skrze kterou se lidé snaží komunikovat s duchy, jenže netuší, že tento postup duchy hluboce uráží… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 310)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Zbytečná a nudná kopie Blair Witch, která krade veškeré její prvky, ale není ani zdaleka tak povedená. Příběh je zoufale nepůsobivý a táhne se. Námět dobrý, ale zpracování nestačí. Stálo to patnáct tisíc? Ani tenhle rozpočet tu není znát. Pointa je žalostně nešokující. Herci nezajímaví. O nějakém strachu nemůže být řeč. I jako někdo, kdo hodně obhajuje Blair Witch, musím říct, že je to hovadina. Když jdu v noci na záchod, zažiju větší dobrodružství než sledováním tohohle filmu. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou se množí filmy, kde se "všelijaký rachocání a nějaký ty světejlka" dějou tak nějak jen pro zvědavýho diváka. Vymejšlet co za tím vězí je trochu těžší, navíc toho tu už hodně bylo, takže tahle stránka čím dál častěji zůstává bez odpovědi (cimrmanovské "My nesmíme ani naznačovat"). To mi nestačí ke spokojenosti, protože mi to přijde trochu laciný (resp. někdo si šetří práci). Ale budiž. Film bych úplně nezatracoval, i když o nějakém strachu se nedá mluvit ani trochu (ono vedle toho, když milovaná osoba dostane uprostřed noci epileptickej záchvat, jsou nějaký démoni pohádka pro děti). Určitou atmosféru to má, jen škoda typických nelogičností nejen pro handycam filmy ale i pro horory vůbec. Ústřední pár na začátku vypadá, že se bude chovat docela logicky, o to víc pak bije do očí jejich často úplně nelogický jednání v pozdější fázi filmu jako setrvávání v domě, nerozsvěcení v klíčovejch okamžicích, nezavírání dveří či samotný chození spát - upřímně po tý předposlední noci (BTW asi nejlepší část filmu, jak bude vypadat poslední scéna mi došlo celkem brzo, proto jsem chvíli doufal, že ta předposlední bude poslední a film mě tudíž překvapí, ovšem nestalo se a konec byl takovej jak jsem zhruba očekával - čili mě zajímá, jak to končilo původně. Update: Aha dokonce dva konce, ten druhej by se mi asi líbil nejvíc. Ať tak nebo tak nevěřim, že by tu holku Micah neodved třeba i násilím nebo že by jen tak šel večer spát. Důsledek je, že divák u takovejhle klišé pak ani nemůže bejt napnutej, protože ví, že postavy neohroženě a neomylně směřujou usilovným pochodem k jistýmu konci. Jo jednu věc bych chtěl ocenit, a to dost reálné působení toho, co člověk vidí, zvláště ta scéna z už zmíněný předposlední noci. Když si člověk uvědomí, že nemohlo jít o žádné CGI, nutno přiznat, že Oren Peli to s kamerou docela umí. P. S. Co komu přišlo strašidelnýho na Blair Witch, to je maximálně hrůzostrašně špatnej film. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Dôkaz o tom, že žáner ovplivňuje rozpočet - a naopak. Na plátne sa dialo veľké hovno asi pól hodinu, a už si každý myslel, že je to nejaké nedorozumenie, že premietajú domáce video namiesto filmu. Lenže opakujúcimi sa príchodmi toho ,,démonického,, subbasového tónu ste vtiahnutý do deju stále viac a viac, až Vás pohltí. Gradácia je neskutočne podarená - vďaka konštrukcii. Prvá minúta filmu je úplne rovnako dôležitá, ako tá posledná. |Videno v Multikine Ládví Praha, Čsfd premiéra, 17.11.2009| ()

movie 

všechny recenze uživatele

Omg, tak nejdřív sem si říkal, že průměr až mírný podprůměr, ale konec mě absolutně sesadil a zanechal ve mě podobný pocit jako u THE EXCORCIST, totální paralizace, teda zde ne až tolik silná. Řeč je o teď 97 minut dlouhé verzi, která má prodloužený konec (který byl z kino verze údajně vystřižen na přání Stevena Spielberga), bet něhož by se zdaleka nejednalo o tak intenzivní zážitek. Ufff. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Možná pár vteřin z celkové stopáže má určitý nádech něčeho děsivého, jinak ovšem většina filmu je spíše děsivě nudná a nezajímavá. Dvojice představitelů je otravná, jejich osud mi byl brzy ukradený. Ještě určitou zajímavost mají noční záběry, ačkoli první noci jsou spíš směšné, avšak denní části a "normal activity" těch dvou, to je k nepřežití. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (34)

  • Vo filme vystupujú iba 4 herci a v celom štábe bolo 40 ľudí. (Crael)
  • V prvním týdnu film vydělal v USA 9,1 milionů amerických dolarů, čímž překonal dosavadní rekord v kategorii filmů, uvedených v méně než 200 kinech. (KucC)
  • Film byl natočen poloprofesionální MiniDV videokamerou za pouhých 15 tisíc amerických dolarů a hravě se zaplatil již během prvního víkendu. Po 13 dnech od uvedení tržby překonaly hranici 1 milionu amerických dolarů. Postupem času se pak výdělek vyšplhal až na 193 milionů amerických dolarů, což z Paranormal Activity udělalo druhý nejvýdělečnější film všech dob po hororu Blair Witch Project (1999), který měl rozpočet 22 tisíc amerických dolarů a vydělal 240 milionů amerických dolarů. (POMO)

Související novinky

Paramount zkracuje exkluzivní okno v kinech

Paramount zkracuje exkluzivní okno v kinech

26.02.2021

Společnost ViacomCBS, pod níž spadá mimo jiné taky studio Paramount a nová streamovací služba Paramount+, oznámila tento týden zásadní zprávu. Vedle představení mnoha nových seriálů a projektů, jež… (více)

Režisér Batmana chystá nový horor

Režisér Batmana chystá nový horor

07.12.2020

Matt Reeves má momentálně plné ruce práce s jeho Batmanem, který nakonec do kin (a zjevně i na streamovací službu HBO Max) dorazí až v roce 2022. Nicméně mezitím se tvůrce hodlá věnovat také produkci… (více)

Michael Bay chystá film o pandemii

Michael Bay chystá film o pandemii

21.05.2020

Režisér Michael Bay skrze svoji produkční společnost plánuje nový film s tématikou pandemie. Snímek Songbird natočí Adam Mason a má se jedna o nízkorozpočtový thriller v duchu filmů jako Paranormal… (více)

Spawn míří na velké plátno

Spawn míří na velké plátno

22.07.2017

Comicsový tvůrce Todd McFarlane konečně oznámil nový celovečerák se Spawnem. Kultovní démonický antihrdina byl v kinech už v roce 1997, drsný eRkový reboot se tedy rozjíždí přesně 20 let po prvním… (více)

Reklama

Reklama