Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do zdánlivě opuštěné chaty v horách se uchýlí parta mladých lidí, kteří si chtějí užít chvíle svobody v divočině. Netuší, že je místo pokryté sledovacími zařízeními a technickými vychytávkami. Ve sklepě narazí parta studentů na mnoho bizarních předmětů včetně starého deníku sadistické rodiny Brucknerů. Bohužel jedna ze studentek vysloví latinské zaklínadlo. Brzy se tak prázdninový pobyt v romantické chatě promění v brutální hon sadistických zombií na své kořisti a v boj o život mladých studentů... (TV Barrandov)

(více)

Videa (25)

Trailer 1

Recenze (1 581)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Goddard dokázal, že se může pohybovat tam, kde Raimi v 80. letech. Jsou tu velice originální nápady, které ale místem "zabíjí" zbytečně klišé scény - tichý výkřik do prázdna. Ukázková hra se žánrem. Velmi nepředvídatelné momenty, kdy tvůrci diváka vůbec nešetří. Navíc pro nás nachystali velkou dávku krve. *Unicorn killer rulez* ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Joss Whedon is my master now - part II. Nečekal jsem, že to řeknu, ale The Cabin in the Woods je o řád zábavnější než partička okostýmovaných hrdinů řádících v ulicích New Yorku. Téhle hříčce nechybí nadhled, odstup a duše, což z ní činní něco mnohem víc - srdcovku! Hororový dollhouse, kde stačí jedna návštěva podkroví respektive spíš sklepení k tomu, aby změnila divákův pohled na všechny hororové filmy. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem takový film neviděl a zřejmě už ani nikdy neuvidím. Horor na druhou, kdy všechno, co vždy bylo vnímáno jako klasicky hororové je zde otočeno vzhůru nohama a Vy nestačíte nic jiného, než zírat. A dost...víc neřeknu. Tohle je zrovna jeden z těch filmů, kde každého dalšího komentáře je škoda. Prostě se na to podívejte a pak sem dejte vědět, jak moc jste v šoku, ať se na to podívá víc lidí. Věřím, že to bude stačit. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Parta rozverných, mladých lidiček se vydá do opuštěné chatrče v lesích - no už jen za to si zaslouží nakrájet do salámu s extra porcí krvavé šťávy! Souběžně se soumrakem nad chatrčí, lesem a životy naivních ubožáků se však začnou projevovat i zajímavé sci-fi prvky. Námět je vskutku originální, realizace jej však nedotáhla do zcela vítězného konce. První polovina je, až na prostřihy do věděcké základny, obyčejná, akční scény v temnotě jsou nepřehledné a dialogy mezi postavami vyloženě stupidní. Je v tom trochu Evil Dead a Kostky, ale nemá to kouzlo, či "drive" ani jednoho z těch filmů. Nedává to tak úplně smysl... Přesto po odhalení několika zajímavých příšer a závěrečném guilty pleasure masakru jsem silně koketoval se čtvrtou hvězdou! 7/10 ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Hovoril som si, že určite pôjde zas o lacné klišé o umieraní v uzavretom priestore založené na lacných, dokonalo predvídateľných, lakačkách s chabým pokusom o vytvorenie napínavej atmosféry. Prvých 70 minút je robené podľa akejsi hororovej "šablóny" s pokusom okoreniť to motívom reality show, čo na mňa akosi nefungovalo... no posledných 25 minút filmu je ukážka šantenia scenáristu, otrhnutého z reťaze, ktoré sa oplatí vidieť ;) ()

Galerie (369)

Zajímavosti (27)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 30 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 42,1 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových pak dosáhl 70 milionů. (NIRO)
  • Ve filmu jsou zmiňováni staří bohové, takzvaní Prastaří, kteří kdysi vládli světu. Jedná se o mýtus vytvořený na počátku 20. století americkým spisovatelem H. P. Lovecraftem. (Chuppa)

Související novinky

Hemsworth, Bridges a hotelové trápení

Hemsworth, Bridges a hotelové trápení

25.08.2017

Scenárista Drew Goddard (Monstrum, Světová válka Z) natočil Chatu v lesích a od té doby už se za kameru nedostal. Režii Marťana totiž předal Ridleymu Scottovi poté, co se rozhodl věnovat čas… (více)

Kdo natočí nového Spider-Mana?

Kdo natočí nového Spider-Mana?

03.03.2015

Studia Sony a Marvel se budou podílet na vzniku zbrusu nového Spider-Mana. Andrew Garfield se odebral za Tobeym Maguirem do pavoučího důchodu a na jeho místo nastoupí nová tvář, která ztvární buď… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Thor se akce neleká

Thor se akce neleká

01.07.2011

Chris Hemsworth nás jako komiksový Thor přesvědčil. Není důvod nevyhlížet urostlého sympaťáka i v jeho dalších rolích. Už má dotočený horor Cabin in the Woods (scénář Joss Whedon), remake… (více)

Reklama

Reklama