Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do zdánlivě opuštěné chaty v horách se uchýlí parta mladých lidí, kteří si chtějí užít chvíle svobody v divočině. Netuší, že je místo pokryté sledovacími zařízeními a technickými vychytávkami. Ve sklepě narazí parta studentů na mnoho bizarních předmětů včetně starého deníku sadistické rodiny Brucknerů. Bohužel jedna ze studentek vysloví latinské zaklínadlo. Brzy se tak prázdninový pobyt v romantické chatě promění v brutální hon sadistických zombií na své kořisti a v boj o život mladých studentů... (TV Barrandov)

(více)

Recenze (1 579)

verbal 

všechny recenze uživatele

Při současných globalizačních trendech narvat do jednoho filmu všechny ty americké supergaye z pomatených omalovánek pro tlusté děti, co se ještě neodvážili sáhnout na Heryho Potrata, protože nemá bubliny s velkými písmeny, je nasnadě, že bylo jen otázkou času, kdy ten šeredný, zakrslý plešatec a nekorunovaný král infantilních, nekonečných televizních sraček přileze zase se svou troškou do McDonalda. A tak tu máme eintopfové defilé všech možných hvězdotřpytných bubáků, kterými kýčovití rodiče strašívají své sebevědomé, pubescentní fakany, aby nešukali po lesích než prolezou střední školu a nastoupí k pásu u Forda. Takže vykradeno a prodáno, Joss si zase může dovolit koupit trochu lásky a trochu přibrat a na světě je další zlodějský blábol, u něhož se budou hrdí a dospělí septimáni tahat za rašícího kníra a zkoumat účinky prvních erekcí. Závěrečný masox je ale vcelku vyvedený a nešetřilo se ani přístupností, takže v zájmu zachování mé subjektivní objektivity za tři, ať nežeru. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Raimi na koksu pro 21. století. Tam, kde většina tvůrců končí (variace na Pátek třináctého #3789), se parta kolem Wheddona teprve rozjíždí. Film, který permanentně nabízí humor mezi řádky a nakonec se rozkročí na úplně všechny strany, kam až mu to žánrový rozsah potenciálně může dovolit (jen jedna věc mi chyběla, ale na licenci mého nejoblibenějšího vesmírného monstra už asi chechtáky v rozpočtu nezbyly). Hodně upřímný zásek do hororové pažby, film s obrovským nadhledem a fakt hluboká studnice fanouškovských nápadů. Ve světle vypravěčské odvahy padají všechny škatulky i bariéry a scénář skoro pořád kráčí o krok dva před divákem. Weddonovi teď zřejmě sežeru všechno a hlavně už nemám strach, že by tým Avengers nenaplnil nerdovská očekávání. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Horror dreams come true ... Upřímně - strachy u toho neumřete. Pokud ovšem nesdílíte poměrně rozšířené nesmyslné přesvědčení, že horor se musí brát smrtelně vážně, čeká vás zábava přímo královská. Ono to míchání hororu s humorem je dost ošemetná věc. Filmy, které se označují jako "hororové komedie" (Dead Snow, Beetlejuice), taky nemám zrovna dvakrát v lásce, neboť v nich většinou funguje jen ten humor - a používání hororových propriet mi pak přijde jen jako zbytečná provokace typu "mohli jsme pro vás natočit super horor, ale radši se s námi pojďte zasmát". The Cabin in the Woods je jiný případ. Nejedná se přímo o hororovou komedii, ale o horor, jehož tvůrci se nebojí film okořenit špetkou (či dvěma špetkami) humoru a nadhledu. Projevuje se to neustálým pohráváním si s nejrůznějšími klišé, náhledy "za oponu" (až uvidíte, pochopíte) a totálně ujetým a nesmírně zábavným vyvrcholením, které je naprosto masakrózní, trvá asi dvacet minut a představuje něco jako splněný sen hororového fanouška. Těžko říct, jak ho docení lidé, kteří nemají žánr příliš nakoukán, ale já u toho finále slastí vrněl a bezprostředně po zhlédnutí jsem si jej pustil znova... Že The Cabin in the Woods nebude obyčejná variace na pokažený výlet do hor, to tušili všichni, ale že nakonec není ani tím, co jsem čekal po traileru (který jsem považoval za zbytečně spoileroidní), to mě příjemně šokovalo. Fakt paráda. Prozatím nejlepší, nejoriginálnější a nejzábavnější horor roku - a nejde ho doporučit dostatečně důrazně. Více by se dalo napsat jen se spoilery... Hanba české kinodistribuci. - "The evil is defeated. Now Kiko's soul will live in the happy frog!" - "Fuuuuuck you! Fuck you! Fuck you! Fuck you! Fuck you! Fuck you!" :-D :-D :-D Horror movie of the year ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ufffffffffffff. Plnotučná žánrová haluz, ktorá sa ničoho nebojí. Finálne rozuzlenie obrovským očakávaniam nedostojí, ale za ten pocit, že sa celý film pýtate "WTF? Čo to má znamenať?!" to stojí a záver je rozhodne zábavný a masakrálny (s geniálnym cameom). Navyše to celé stále funguje ako dobrý horor, hoci sa to od "remaku Evil Dead" presunie až k totálne neočakávanému... no, to by už bol spoiler. :) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem takový film neviděl a zřejmě už ani nikdy neuvidím. Horor na druhou, kdy všechno, co vždy bylo vnímáno jako klasicky hororové je zde otočeno vzhůru nohama a Vy nestačíte nic jiného, než zírat. A dost...víc neřeknu. Tohle je zrovna jeden z těch filmů, kde každého dalšího komentáře je škoda. Prostě se na to podívejte a pak sem dejte vědět, jak moc jste v šoku, ať se na to podívá víc lidí. Věřím, že to bude stačit. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $42,073,277Tržby Celosvetovo $70,768,144Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,070,055 //počet predaných kusov 156,774 Tržby za predaj DVD v USA $6,312,166 //počet predaných kusov 303,271║ Nápad dobrý o tom niet pochýb, lenže chcelo to šikovnejšieho režiséra, ktorý by z toho vytrieskal lepšie napätie, takto to len zapadlo do klasickej tuctovej schémy. /55%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vyvražďování skupinky teenagerů nikdy nebylo tak vtipné, originální a v pár momentech působivé (výtahy). Chvílemi je možná ten černý humor (scény z "režie") trochu přehnaný a části, kde mládí bojuje o své přežití degraduje, ale posledních patnáct minut podtrhne záměrné boření všech hranic. Škoda jen, že nezbořil i jedno klišé o nesmrtelně zraněných hrdinech, protože s čím tyhle "američtí studenti" dokáží v klidu běhat a bojovat, by ani chudák Batman nerozdýchal:)). Zábavné, moderní a jiné, shlédnutí povinnost. A občasné pomrkávání tvůrců na fanoušky bych nechal úplně na jinou diskuzi... PS(spoiler): sobeckost zničí svět! Kdo by to kdy řekl!! ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Aj vdaka polnocnej projekcii s vybornym ozvucenim nemozem dat menej, ako plnu palbu. Obrovska studnica napadov, kde sa stare a poznane mixuje do vzrusujucej novej podoby, sebavedomy nadhlad, vynikajuce dialogy/hlasky a presvedcivy styl, robi z tohto dielka najlepsiu hororovu zabavu za veeelmi dlhu dobu. Tak ako 16 rokov dozadu Scream priniesol novy vzduch do zanru, tam The Cabin in the Woods v mojich ociach prinasa hurikan. Uz si ani nepamatam, kedy naposledy som sa pri filme daneho zanru miestami naozaj aj zlakol a hlavne v napati cakal co bude dalej, kedze tvrocovia su takmer vzdy napred pred divakom. Velke cinefilske nadsenie. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Hravý a nápaditý obrat na typický americký horor a slasher. Člověk to musí brát s velkou nadsázkou, jelikož si to dělá silně srandu ze všech žánrových klišé včetně obsazení. Film má přijemný tempo, hromadu nápadů i povedených vtipů. Rukopis Josse Whedona jde cítit, ovšem občasná chytrost postav je možná až lehkým negativem výsledného projektu, kdy jsou jednotlivci v kritických situacích až moc nad věcí. Finále je také lehce překombinované a to nutně nemyslím počtem monster, ale tím jak celá zápletka absurdní. Avšak velký plus za to, že někdo měl takovýto nápad, opravdu se rozhodl provést a to dost kvalitním způsobem. Procpat tohle přes hlavouny studia musel být boj. Parádní biják pro všechny, kteří mají rádi slashery, ale jsou z jejich formule a repetice už tak trochu znuděný. Nebo je to taky ideální film na party s přáteli. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

První hodinu jsem z toho byl otrávenej a nelíbilo se mi to. Pak to ale začne být fakt zábava. Bez spoilerování nejde nic napsat, ale nepouštějte si to jako horor. Spíše jako takový experiment, který z hororů mohutně těží. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,OVCE PROŠLI BRANOU. BLÍŽÍ SE NA PORÁŽKU. JEJICH ZASLEPENÉ ZRAKY NEZŘÍ NADCHÁZEJÍCÍ HRŮZY. JEJICH SLUCHY JSOU HLUCHÉ. OČISTĚTE JE. OČISTĚTE TENTO SVĚT OD JEJICH NEVĚDOMOSTI A HŘÍCHU. DOPŘEJTE JIM KOUPEL V RUDÉ....“ /// Všichni připraveni? Tak vyrážíme! (řek bych, že vás čeká parádní víkend)... Taková ta pravá hororová klasika – kluci a holky jedou na vejlet. Tam někde v prdeli na ně čeká strašidelnej čerpadlář a chatička, že by Bruce Campbell motorovku voprášil. Jo a navíc ještě TI vědci. Hmm, slušně se to rozjede podle známýho schématu (hmm a co ty vědci? drž hubu a nevyrušuj…) a překvapivě mě neserou žádný dementní zkraty v chování. Všechno je to tak jednoduše vymyšlený, nereálně realistický (jako že by se ti to mohlo stát? si děláš prdel, dyť ani nemáš chatu!). Jasně. Kecám. Důkazem nechť je fantaskní závěrečná řežba, kde se rudou, všema možnejma (i nemožnejma) příšerama (včetně Ripleyový) a efektama nešetřilo. Zábava, která splní účel a nechá člověka těšit se na příště. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, kdy se mi může hodit zombí ruka. 2.) Tvrdím, že správnej horor musí bejt kapku ujetej. 3.) Dlouho jsem neviděl klauna. (V hororu.) 4.) Thx za titule ,,petka“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Ze zvědavosti jsem na film kouknul a teď toho lituji. Verze TS.XViD.AC3-ADTRG je otřesná! V lese není nic vidět a vraždy jsou potmě. A nestvůry v podzemí jsou rozmazané. Hodnotit budu film až ho uvidím na BLU RAY. Doporučuji ostatním, vydržte na lepší verzi. Nekažte si zážitek! Dne 15.08.2012 - konečně jsem si film vychutnal :-) ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Lexikon žánrových pravidel podle Goddarda. Díky prvku distance a nezávislého pozorovatele vhodné i nejen pro horror freaky, ale i pro individua jako já, které zcela spokojeně existují v režimu horror-free. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Lionsgate // Počet premietajúcich kín v USA: 2,811 // Otvárací Víkend USA: $14,743,614 // Môžme byť len radi, že psychopatizmus nevimiera :) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Wow.. Unfuckingbelieveable Things. .Comes True! Master Piece Jako Blázen! První Hodinka.. Byla Originální, Zajímavá, Stylová, Nápaditá.. Avšak stále jsem si říkal, Za co dávají Ostatní Lidi 5 *.. Pak se přihodilo něco nečekaného.. a Masakr mohl začít! Neskutečná Jízda.. Plná Krve, Příšer.. Největší a Nejstrašnější Noční Můry Obžily! Opravdu Krása, Skvost, přímo Dokonalost a Radost se na tohle KOukat! za Perfektní konec zvyšuji i já na 5*! Paráda! Kéž by z toho byla Trilogie! ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Cink, další patro "jatka" :D Výborná vyvražďovačka monstry.. Zbytek nuda, ale přiznám se, chtěla jsem to dokoukat a zjistit, co to sakra všechno má znamenat :D ()

tron 

všechny recenze uživatele

Trocha ma to nudilo. Humor sa do hororov nehodí. Scenár sa tvári šikovne a originálne, ale inak je to klišé. Áno, je pravdou, že po prevalení twistu získava film nový, svieži rozmer (a v podstate aj žáner?), ale že by sa úroveň zábavy nejako extra zvýšila, to sa povedať nedá. Po vizuálnej stránke je to relatívne vypiplané, sem-tam to poteší hrou s klišé (tupý svalovec ako hlavný hrdina) a finále je veľkolepé. Ale inak to prešumelo okolo mňa bez výraznejšieho záujmu. ()

Související novinky

Hemsworth, Bridges a hotelové trápení

Hemsworth, Bridges a hotelové trápení

25.08.2017

Scenárista Drew Goddard (Monstrum, Světová válka Z) natočil Chatu v lesích a od té doby už se za kameru nedostal. Režii Marťana totiž předal Ridleymu Scottovi poté, co se rozhodl věnovat čas… (více)

Kdo natočí nového Spider-Mana?

Kdo natočí nového Spider-Mana?

03.03.2015

Studia Sony a Marvel se budou podílet na vzniku zbrusu nového Spider-Mana. Andrew Garfield se odebral za Tobeym Maguirem do pavoučího důchodu a na jeho místo nastoupí nová tvář, která ztvární buď… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Thor se akce neleká

Thor se akce neleká

01.07.2011

Chris Hemsworth nás jako komiksový Thor přesvědčil. Není důvod nevyhlížet urostlého sympaťáka i v jeho dalších rolích. Už má dotočený horor Cabin in the Woods (scénář Joss Whedon), remake… (více)

Reklama

Reklama