Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do zdánlivě opuštěné chaty v horách se uchýlí parta mladých lidí, kteří si chtějí užít chvíle svobody v divočině. Netuší, že je místo pokryté sledovacími zařízeními a technickými vychytávkami. Ve sklepě narazí parta studentů na mnoho bizarních předmětů včetně starého deníku sadistické rodiny Brucknerů. Bohužel jedna ze studentek vysloví latinské zaklínadlo. Brzy se tak prázdninový pobyt v romantické chatě promění v brutální hon sadistických zombií na své kořisti a v boj o život mladých studentů... (TV Barrandov)

(více)

Videa (25)

Trailer 1

Recenze (1 581)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dobrý, dobrý, takže se zase hezky uklidníme. Nevím co to bylo, ale jak tady poznamenal jeden kolega "film mě začal bavit až ke konci" . Přesně takhle to je, první hodina mě přišla totálně o ničem, bez atmosféry, cákanec krve je vidět nanejvýš na zdi, ale záběru na uříznutou hlavu se divák nedočká. Zřejmě kvůli přístupnosti či co. Postavy krajně nesympatické a co mě mrzelo tak dokonce i Chris z Thora absolutně hroznej. Přesto jsem byl samozřejmě zvědavej co z filmu vlastně vyleze a to doslovně. Je druhý den a musím říct že mě Cabin in the Woods docela uvízl v hlavě. Nejsem si jistej jestli film neměl mít nějakej další přesah. No, zajímavé. Uvidím časem. PS: Příchod Sigourney Weaver absolutně nečekanej...... ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Aj vdaka polnocnej projekcii s vybornym ozvucenim nemozem dat menej, ako plnu palbu. Obrovska studnica napadov, kde sa stare a poznane mixuje do vzrusujucej novej podoby, sebavedomy nadhlad, vynikajuce dialogy/hlasky a presvedcivy styl, robi z tohto dielka najlepsiu hororovu zabavu za veeelmi dlhu dobu. Tak ako 16 rokov dozadu Scream priniesol novy vzduch do zanru, tam The Cabin in the Woods v mojich ociach prinasa hurikan. Uz si ani nepamatam, kedy naposledy som sa pri filme daneho zanru miestami naozaj aj zlakol a hlavne v napati cakal co bude dalej, kedze tvrocovia su takmer vzdy napred pred divakom. Velke cinefilske nadsenie. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Drew Goddard, Joss Whedon | Hudba: David Julyan | Produkcia: Joss Whedon | Distribúcia: Lionsgate | Štúdio: Mutant Enemy Productions | Rozpočet: 30 miliónov $ | Tržby: 65,902,967 $ || Nebyť Hemswortha na listine obsadenia, určite sa k tomu nedostanem. Teraz za sebou mám ďaľší mega úlet, ktorý mi k prežitiu nechýbal. Podpriemerné to ale nie je, pretože koniec s epickou bitkou v mátrixovskej predsieni s výťahmi je výborná. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

You have seen it many times. Bunch of young people going somewhere and... you know the whole story. This movie begin just like this. But then... You've never seen anything like this. Ever. Be so goddamn sure, this story show you an experience like never before. Creepy funny experience. Tak toto byl extrémní nářez:) I zářez do moderního hororového žánru. Chata v horách je svým způsobem geniální dílo. Vývoj situace je zcela nepředvídatelný a rázem vaše očekávání či domněnky zcela brutálně "zneškodní" tak, že si nemůžete být jisti, co dalšího tvůrci ještě přichystali, či co se to tam vlastně sakra děje. Něco takového jsme ještě neviděli:) Film předkládá jeden z nejosvědčenějších formátů hororového žánru typu "Parta mladých lidí se vydá na výlet/chatu/kalbu, kde je potkají ty největší hrůzy a šílenosti, jaké si ani nedokáží představit. Budou se muset semknout a postavit se tomu nejstrašnějšímu, co kdy existovalo.":) K tomu přikládá ta nejohranější klišé a postupy. Ústřední parta "hrdinů", jako by byla vytvořena podle "kalibrů" ze Scary Movie. Máme tu prsatou blondýnku, jejího přítele, plakátového svalovce a sportovce, chytrého a tichého chlapce, obyčejnou, milou holku a intelektuálního huliče. Poslední jmenovaný, Marty, mi byl ze všech nejsympatičtější a přála jsem mu hodně štěstí. Získal si mě svými filozofickými názory již v úvodních scénách. O nějakých strhujících hereckých výkonech tady nemůže být řeč, protože o nich přece v těchto filmech nejde, že:) Takže, vše začíná tak, jak bývá zvykem. Parta mladistvých se vydá na chatu, kde si chtějí pořádně užít víkend. Cestou narazí na benzínku, kterou vlastní "divný chlápek", který pořád vyplivuje na zem nějaké svinstvo. Má stejně divné řeči, urazí prsatou blondýnku a chlapci se chystají mu vrazit. Raději toho však všichni nechají, a protože z něj nemají dobrý pocit, vydávají se dál na cestu. Už scéna, kdy kamera zabere letícího ptáka, který do "čehosi" narazí, dává tušit, že toto nebude horor, na jaký jsme zvyklí. Poté se rozjíždí ta pravá "show." Skvělý Richard Jenkins i Bradley Whitford v rolích "big leaders." Následující děj a jeho rozvíjení by se dalo shrnout následovně: Evil Dead meets The Army of Darkness, The Cube and Hellraiser. Scéna, která následovala poté, co se dvojice hrdinů dostala do onoho komplexu, by se zase mohla nazvat: "Vypusťte Krakena!" Celý ten ultimátní "brutal massacre", který se pak začal dít, mi připomínal závěrečné levely z legendární hry Doom, kde se objevily všechny příšery ze všech levelů. "Ples příšer" či "Armáda temnot" je myslím, docela výstižné:) A v závěru se objeví i milé překvapení v podobě ženy, která bojovala s těmi nejoriginálnějšími kreaturami ve vesmíru. Samotný konec filmu je dokonalou a "gigantickou" třešničkou na dortu. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Jsem tedy typ hororového diváka, který by se raději díval na příběh japonských holčiček, které z děsivého démona udělaly šťastnou žábu, ale hrátky s žánrovými klišé i následné boření zdí byly taková jízda, že jsem se chtě nechtě bavila. Pravda, celou dobu jsem doufala, že jde o reality show na studium strachu a lidských reakcí. Konec byl uzemňující, ale příště, prosím, tu žábu. ()

Galerie (369)

Zajímavosti (27)

  • Natáčanie prebiehalo vo Vancouvri, Coquihalla Canyon Park a Britskej Kolumbii. (Danny88)
  • Ihned po skončení testovací projekce zazněl dotaz, zda bude natočeno pokračování. Režisér Drew Goddard reagoval slovy: „Viděl jste vůbec konec?“ (konvax)

Související novinky

Hemsworth, Bridges a hotelové trápení

Hemsworth, Bridges a hotelové trápení

25.08.2017

Scenárista Drew Goddard (Monstrum, Světová válka Z) natočil Chatu v lesích a od té doby už se za kameru nedostal. Režii Marťana totiž předal Ridleymu Scottovi poté, co se rozhodl věnovat čas… (více)

Kdo natočí nového Spider-Mana?

Kdo natočí nového Spider-Mana?

03.03.2015

Studia Sony a Marvel se budou podílet na vzniku zbrusu nového Spider-Mana. Andrew Garfield se odebral za Tobeym Maguirem do pavoučího důchodu a na jeho místo nastoupí nová tvář, která ztvární buď… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Thor se akce neleká

Thor se akce neleká

01.07.2011

Chris Hemsworth nás jako komiksový Thor přesvědčil. Není důvod nevyhlížet urostlého sympaťáka i v jeho dalších rolích. Už má dotočený horor Cabin in the Woods (scénář Joss Whedon), remake… (více)

Reklama

Reklama