Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do zdánlivě opuštěné chaty v horách se uchýlí parta mladých lidí, kteří si chtějí užít chvíle svobody v divočině. Netuší, že je místo pokryté sledovacími zařízeními a technickými vychytávkami. Ve sklepě narazí parta studentů na mnoho bizarních předmětů včetně starého deníku sadistické rodiny Brucknerů. Bohužel jedna ze studentek vysloví latinské zaklínadlo. Brzy se tak prázdninový pobyt v romantické chatě promění v brutální hon sadistických zombií na své kořisti a v boj o život mladých studentů... (TV Barrandov)

(více)

Videa (25)

Trailer 1

Recenze (1 581)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Nechala som sa zlákať na komentáre o tom, že prvá polovica je síce tínedžerská vyvražďovačka, ale tá druhá ma určite prekvapí. Dočítala som sa aj o asociáciách s inými horormi a o pozadí výletu na chatu nás film informuje hneď na začiatku, takže to nie je šoková terapia - ale ten úplný záver, ten ma dostal aj rozosmial :-) Za tie posledné scény, keď sa ani jedno očakávané klišé nenaplnilo, za to im dávam štvrtú hviezdičku! ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Ze zvědavosti jsem na film kouknul a teď toho lituji. Verze TS.XViD.AC3-ADTRG je otřesná! V lese není nic vidět a vraždy jsou potmě. A nestvůry v podzemí jsou rozmazané. Hodnotit budu film až ho uvidím na BLU RAY. Doporučuji ostatním, vydržte na lepší verzi. Nekažte si zážitek! Dne 15.08.2012 - konečně jsem si film vychutnal :-) ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

You have seen it many times. Bunch of young people going somewhere and... you know the whole story. This movie begin just like this. But then... You've never seen anything like this. Ever. Be so goddamn sure, this story show you an experience like never before. Creepy funny experience. Tak toto byl extrémní nářez:) I zářez do moderního hororového žánru. Chata v horách je svým způsobem geniální dílo. Vývoj situace je zcela nepředvídatelný a rázem vaše očekávání či domněnky zcela brutálně "zneškodní" tak, že si nemůžete být jisti, co dalšího tvůrci ještě přichystali, či co se to tam vlastně sakra děje. Něco takového jsme ještě neviděli:) Film předkládá jeden z nejosvědčenějších formátů hororového žánru typu "Parta mladých lidí se vydá na výlet/chatu/kalbu, kde je potkají ty největší hrůzy a šílenosti, jaké si ani nedokáží představit. Budou se muset semknout a postavit se tomu nejstrašnějšímu, co kdy existovalo.":) K tomu přikládá ta nejohranější klišé a postupy. Ústřední parta "hrdinů", jako by byla vytvořena podle "kalibrů" ze Scary Movie. Máme tu prsatou blondýnku, jejího přítele, plakátového svalovce a sportovce, chytrého a tichého chlapce, obyčejnou, milou holku a intelektuálního huliče. Poslední jmenovaný, Marty, mi byl ze všech nejsympatičtější a přála jsem mu hodně štěstí. Získal si mě svými filozofickými názory již v úvodních scénách. O nějakých strhujících hereckých výkonech tady nemůže být řeč, protože o nich přece v těchto filmech nejde, že:) Takže, vše začíná tak, jak bývá zvykem. Parta mladistvých se vydá na chatu, kde si chtějí pořádně užít víkend. Cestou narazí na benzínku, kterou vlastní "divný chlápek", který pořád vyplivuje na zem nějaké svinstvo. Má stejně divné řeči, urazí prsatou blondýnku a chlapci se chystají mu vrazit. Raději toho však všichni nechají, a protože z něj nemají dobrý pocit, vydávají se dál na cestu. Už scéna, kdy kamera zabere letícího ptáka, který do "čehosi" narazí, dává tušit, že toto nebude horor, na jaký jsme zvyklí. Poté se rozjíždí ta pravá "show." Skvělý Richard Jenkins i Bradley Whitford v rolích "big leaders." Následující děj a jeho rozvíjení by se dalo shrnout následovně: Evil Dead meets The Army of Darkness, The Cube and Hellraiser. Scéna, která následovala poté, co se dvojice hrdinů dostala do onoho komplexu, by se zase mohla nazvat: "Vypusťte Krakena!" Celý ten ultimátní "brutal massacre", který se pak začal dít, mi připomínal závěrečné levely z legendární hry Doom, kde se objevily všechny příšery ze všech levelů. "Ples příšer" či "Armáda temnot" je myslím, docela výstižné:) A v závěru se objeví i milé překvapení v podobě ženy, která bojovala s těmi nejoriginálnějšími kreaturami ve vesmíru. Samotný konec filmu je dokonalou a "gigantickou" třešničkou na dortu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Četné pomrkávání na diváka je asi fajn, ale jakožto milovník hororů, a tak trochu čistých žánrů, jsem se blahem rozhodně netetelil. Humor mezi řádky prostě očekávám (VĚTŠINOU) od jiných látek, i když musím uznat, že debutující režisér Drew Goddard (pero si s ním do ruky vzal i tvůrce Avengers Joss Whedon) talent má a nadhled určitě také nepostrádá. Ospravedlňuje už notně zaprášená schémata, nejde na to zle, ale.. třeba to napodruhé vyjde o poznání lépe!! Signál pro odvážné tvůrce tu ale od dua Goddard - Whedon určitě je!! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pulka filmu vypada jako typickej vidlackej horor. Parta kamosu vyrazi na opustenou chatu v lesich a cestou stihne naprudit libovyho vidlaka a samozrejme v lese je jeste neco jinyho nez chlastaci chata. Jenze tentokrat je druha polovina filmu krome ocekavany vyvrazdovacky prece jen trochu napaditejsi. Na druhou stranu, je to jen vykradacka Hellraisera, Lovecrafta, Kostky a dalsich hororu a ve vysledku to ani nejak extra strasidelny neni. Sem tam se povede nejaka lekacka nebo gore, ale postavy vam jsou vicemene ukradeny a to i presto, ze to jsou v zasade sympataci. Mnohem lip, nez jako horor, to funguje jako cerna komedie a kdyz to tak budu brat, tak musim uznat, ze jsem se vicemene bavil od zacatku do konce a ty 4* to da. ()

Galerie (369)

Zajímavosti (27)

  • Na monitoru lze zahlédnout postavu podobnou Patricku Batemanovi (Christian Bale) ze snímku Americké psycho (2000) nebo členy Ku-klux-klanu. V jedné kostce lze pak zahlédnout zahradního trpaslíka, kyklopa, obří stonožku, poletující hlavu nebo divoké psy, (PanTumnus)

Související novinky

Hemsworth, Bridges a hotelové trápení

Hemsworth, Bridges a hotelové trápení

25.08.2017

Scenárista Drew Goddard (Monstrum, Světová válka Z) natočil Chatu v lesích a od té doby už se za kameru nedostal. Režii Marťana totiž předal Ridleymu Scottovi poté, co se rozhodl věnovat čas… (více)

Kdo natočí nového Spider-Mana?

Kdo natočí nového Spider-Mana?

03.03.2015

Studia Sony a Marvel se budou podílet na vzniku zbrusu nového Spider-Mana. Andrew Garfield se odebral za Tobeym Maguirem do pavoučího důchodu a na jeho místo nastoupí nová tvář, která ztvární buď… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Thor se akce neleká

Thor se akce neleká

01.07.2011

Chris Hemsworth nás jako komiksový Thor přesvědčil. Není důvod nevyhlížet urostlého sympaťáka i v jeho dalších rolích. Už má dotočený horor Cabin in the Woods (scénář Joss Whedon), remake… (více)

Reklama

Reklama