Reklama

Reklama

Barbar

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V dobách, kdy křesťanská víra téměř nedosahovala k hranicím Skandinávie, byl po dlouhých letech žaláře osvobozen němý muž, divoký barbar. Neznal svůj původ, ani cíl. Říkali mu One-eye. Ocitl se na lodi uprostřed neprostupných mlh severního Atlantiku, která směřovala na západ, vstříc břehům neprobádané Ameriky, snad i bájné Valhally. Po vzoru starých pohanských bohů objevuje One-eye svou pravou podstatu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (485)

molotov 

všechny recenze uživatele

Tezko napsat neco smysluplneho o tak vyjimecnem filmu jako je Valhalla Rising. Severske mytologii nerozumim, vlastne jsem jen matne tusil, na co se vlastne divam a o co jde. O to vetsi zvedavost to me budilo. Navic ten vizual je temer po cely film naprosto neuveritelny a Mikkelsen je tak uhrancivy, ze nepotrebuje slova, abych z neho nespustil oci. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Taký kvalitný a intenzívny zážitok som nečakal. Miestami som zvažoval hodnotenie 100% a mysľou mi behalo prirovnanie k veľdielam svetovej kinematografie (Apokalypsa, Stalker). Výsledné nadšenie síce v závere troška zvädlo, ale i tak je to niečo, čo som nevidel možno celé roky. Ak vôbec niekedy. Trvá to len hodinu a pol, no stane sa v ňom toľko vecí, že by sa podľa nich dal nakrútiť štvorhodinový epos za 150 miliónov dolárov. Nakoniec z toho vznikol 96-minútový dánsko-britský film, ktorý je miestami taký komorný, až som tomu nemohol veriť. Paradoxne, práve oná komornosť mu dodáva osobitú a jedinečnú atmosféru. vynikajúci Mikkelsen, čarokrásna príroda a veľmi zaujímavá atmosféra "novoobjaveného nového sveta, v ktorom akoby ešte nikto nežil, len zvieratá". ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Fight Club Vikingů? Sběr květů netřesku na severské vysočině? Objevování Nového světa? Scénárista se rozhodl šetřit dánské lesy? A nebo jednooký Ódin vede své bojovníky do Valhally zkratkou přes peklo? Rozhodně bych nevyčítal filmu rozvleklost (to by musel trvat jedenkrát tolik), ba naopak bych si užíval toho klidu bez mobilních telefonů, i-podů a aut, jenž v dávných dobách panoval i astrální zvukové složky, která místy svádí až k pnutí (uctivě zdravím Verbala111). Nicméně nepopírám, že pro ty, co čekali něco ve stylu 13th Warrior, to musel být popcornový Ragnarök.. Jednu hvězdu navíc dávám Refnovi za to, že mi dovolil snít o pětihvězdičkovém snímku Wrath of One-Eye, kde by Thórovo kladivo Mads 120 minut nepřetržitě podřezával, vykosťoval, sekal a vyhřezával každého, kdo mu přijde pod ruku. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Takřka dokonalý filmový tvar, nespoléhající na velký dějový spád, přesto naprosto strhující. V průběhu filmu se úžasně stupňuje mystický prvek okolo hlavní postavy, ožralecká kapitola "HELL" je geniální a vizuálně jsou to neskutečné orgie. Mimoto polemika o podstatě víry (a jejím vsugerování bez výkladového slovníku) je skvělá, motiv hledání svaté země, která se změní v peklo pak vše korunuje. A Mikkelsenova postava je navzdory naprosté absenci jakékoliv repliky z psychologického hlediska strašně zajímavá, a to nemluvím o tom, že je svým jednáním prostě nehorázně cool... Naprostá spokojenost a chuť dopřát si kdykoliv znova, protože tohle není jen pastva pro oči. To je především skvělá ukázka bezchybného filmového řemesla, která mne nepřestane fascinovat a jejíž sledování je orgasmus... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Na počátku byl jen člověk a příroda. Pak přišli lidé nesoucí kříže a dohnali pohany na okraj světa..... Středověk v severském podání – to jsou věci, které mě lákají. Obloha zatažená, spíš deštivo než slunečno. Hory, lidí málo a když už, tak drsní a špinaví. Mlha. A muž, kterého žene nenávist, přichází protože musí a nikdy neprohrává. M.Mikkelsen má kurevský vikingský charisma a je ozdobou tohoto neobvyklého historického filmu, který sází spíš na atmosféru, zajímavé obrázky a trefné dialogy, než na líbivou akci a dobrodružná klišé. Severská báseň přenesená na plátno. Básnické prvky nahrazuje kamera a verše jednoduchá slova, zvuky, modlitby. A myšlenka? Jako v básni. Buď na to máte, nebo se tomu vyhněte! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Kytice a Máj jsou mé oblíbené filmy. 2.) Rád se mrknu na vyhřezlýho člověka a lidskej mozek. 3.) Hledám důkaz, že slovo WRATH nevymyslel hráč Travianu. 4.) Vyhledávám neobvyklý filmy. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (20)

Zajímavosti (18)

  • Film sa skladá zo šiestich na seba nadväzujúcich častí. (Johnny.ARN)
  • Tržby 30, 638 mil. $. (mahler)
  • Přibližně v polovině filmu je možné všimnout si, že loď, na které muž pluje, nemá žádné plachty. Přesto se však dostane sama proti proudu. (Terva)

Související novinky

Ryan Gosling dupne na plyn

Ryan Gosling dupne na plyn

17.02.2010

Jeden z nejslibnějších hollywoodských mladíků, který třeba v Anthonyho Hopkinse, by už potřeboval tučný komerční hit. Možná se jím stane noirová akční kriminálka Drive, ve které Gosling nahradil… (více)

Reklama

Reklama