Reklama

Reklama

Hra na vraha

všechny plakáty
Trailer

Parta studentů slaví konec studií v odlehlém prázdninovém domě. Bujarou zábavu však razantně ukončí přítomnost sadistického psychopata, který je zatáhne do dobře promyšlené smrtící soutěže. Pravidla jsou jednoduchá - kdo chce přežít, musí zabít ty ostatní. Kamarády i páry čeká zkouška důvěry. Vztahy se začínají rozpadat, napětí roste a naděje na přežití slábne. Domů se dostane jen jeden. Kdo přežije? Někteří budou bojovat pro lásku, někteří pro přežití, ale všichni se změní. Protože hluboko uvnitř jsme všichni zabijáci... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

drozdy1 

všechny recenze uživatele

Nápad byl opravdu dobrý. Ale zdá se mi že scénárista si s příběhem filmu vůbec nepohrál. Místo toho aby to udělal trošku okatější nebo aby z toho bylo větší drama tak to jednoduše odfláknul.Také mě zamrzelo (byl to nejspíš záměr) , že má hlavní postava filmu tak málo prostoru.Chtěl jsem ho vidět víc než jenom na začátku a konci. ŠKODA !!! Dalo se s tím více pohrát ale i přesto to je zábavná podívaná. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod sluncem, jak se dalo čekat. GodComplex má ve svém komentáři úplnou pravdu jak co se týče vykrádání jiných filmů a omílání otřepaných klišé, tak částečně i v hodnocení castingu. Proč částečně? Holky se mi totiž celkem líbily, ale jinak si v ničem nezadaly se svými partnery - až na jednu čestnou výjimku sebrankou sobeckých kriplů v čele s "pánem domu". Pointa je celkem slušná, ale to je tak vše, slabší průměr. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Zajímavý horor o partě 8 mladých lidí, kteří si vyrazí zapařit na chatu, než se jim do cesty postaví horolezec-psychopat, který po jednom nepovedeném skalním výstupu zavinil smrt tří lidí, ale posledních pár let tráví v psychiatrické léčebně, napsala scenáristka Kelly Palmer a do sympatického (ale stereotypního) žánru teenage vyvražďovaček vnesla prvky psychologické drobnokresby postav. Sice ne nijak výrazně a dokonale, ale i snaha se cení. Po totálním nudném představovacím úvodu se film rozjíždí v okamžiku, kdy působivý psychopat suše partě po mobilu sdělí, že je již delší dobu sleduje a že se musí do šesté hodiny ranní mezi sebou pozabíjet, až zbude poslední, kterého pustí na svobodu, ale v opačném případě je pozabíjí sám a jakákoliv snaha o únik je marná. Sice to trochu zavání parodií, ale z omylu nás hned vyvede režisér Chris Moore, který něco takového odmítá připustit a servíruje solidně krvavou brutalitku s neprůhledným scénářem vystavěným tak, aby nebylo možné nikomu fandit, ale o největší sympatie si stejně říká psychopat v podání Kevina Gage, kterému až do samotného závěru není vidět do tváře. Z hereckého hlediska je to vůbec solidní a rovněž zaujme psychopatický Brent Teddyho Dunna, něžné pohlaví je zde zastoupeno třeba Taryn Manning nebo Agnes Bruckner, která je v hororovém žánru jako doma. Snímku docela ublížil jeho český distribuční název, protože ten anglický "Teorie zabití", vysvětluje ironický závěr filmu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se na tento film těšil, protože slashery mám rád, ale opět odcházím s pocitem zklamání. Jde jen o průměrný snímek toho žánru a musím říct, že kromě několika zajímavých scén a špetky gore efektů jsem tu nenašel nic na co bych se musel podívat znovu. Světlých okamžiků je tu opravdu jen velmi málo a ani ty nebyly nic světoborného. Až do konce jsem vůbec netušil, kdo by to mohl z nich přežít, protože mé oblíbené postavy průběžně umíraly a úplné vyústění zápletky, proč si vrah vyhlédl právě tyto lidi jsem tušil skoro už od začátku,. Pokud budete pozorní, tak na to do prvních patnácti minut přijdete sami. Indicií lze nalézt hned několik. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Otázka nastíněná ve filmu zní, zda je člověk schopen v krajně vypjaté situaci obětovat někoho blízkého (kamaráda) proto, aby sám přežil. Otázka je: vytvořil pan vrah opravdu takovou situaci nebo ji jen režíroval pro dosažení svého cíle? Jestliže chci zjistit, jak se lidé budou při takovémto pokusu chovat, nesmím jim do jejich rozhodování zasahovat. Zde si ale pan vrah ("vedoucí pokusu") evidentně plnil vlastní teze a směroval "svého" člověka tam, kde ho potřeboval a kde on se potom musel nevyhnutně chovat podle předem nalinkovaného scénáře. Nevadilo by to, je to film a jejich scénář (ne můj). A vrahovi rozhodně nešlo o klasický pokus. Závěr filmu jasně ukáže proč. Co mi ale vadilo, byli herci, kteří vyvolali dojem studentského filmu. Klasika je najmout mladé začínající pohledné herečky (jak jinak) a vlastně i kluky skoro z módního mola. Jak už jsem řekl, je to klasika, co proti tomu můžu dělat? Ale ať ty děti alespoň trochu hrají. Když z těch výkonů nic necítím, nevadí mi potom ani, když jeden po druhém umírá. A to je škoda. ()

Galerie (107)

Reklama

Reklama