Reklama

Reklama

Nový animovaný komediálně-dobrodružný snímek o trpaslících Gnomeo a Julie dává nejslavnějšímu příběhu lásky na světě Williama Shakespeara další rozměr. Užít si jej můžete ve formátu 3D v kinech právě v období svatého Valentýna. Filmu se jako výkonný producent ujal zpěvák a skladatel Elton John, jehož písně jsou použité jako hudební doprovod. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (228)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jestli se někdo nemá rád, tak jsou to zahradní trpaslíci modří (ze zahrady Capuletů) a červení (ze zahrady Monteků). Jejich každodenní soupeření, o krásnější zahradu ale naruší den, kdy mladý (a modrý) Gnomeo náhodou potká mladou (a červenou) Julietu, a okamžitě se do sebe zamilují. I když tuší, že jejich vztah nebude mít podporu rodičů, lásce se nedá poroučet, a společně překonají i nástrahy obří sekačky Terrafirminatora... Shakespearův příběh velké (a zakázané) lásky Romea a Julie, po stopadesáté a opět trošku jinak. Tentokrát ve zpracování určeném mladšímu diváctvu, a proto si hlavní role střihli zahradní trpaslíci (a náhodou docela dobře animovaní, milí a zábavní). Vše je propojeno hudbou a písněmi Eltona Johna (byť by se pro ony mladší diváky hodilo i písně přezpívat, ale pro nás dospěláky je E.J. fajn, a vůbec celkové hlasové obsazení je perfektní). Vlastní příběh je tedy dán (už od dob Shakespeara), ale co film nabízí je spousta menších scének a hlášek, plynoucích z obsazení trpaslíky.. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Trpaslíci sú celkom originálny nápad. Príbeh postavený na klasickom klišé nielen o láske, ale aj o vojne medzi ''inými'' síce neprekvapí, ale zase ani nesklame. Je tam väčšinou všetko, čo od takéhoto 3D animáku očakávate - humor, akcia, pekná grafika, poučenie pre deti, cool high tech vecičky (v tomto prípade kosačky). Na druhej strany sa okrem pár komickejších scén s minitrpaslíkmi humoru veľmi nedočkáte. Hodnotenie: 65% ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že začíná doba nepovedených animáků. Pointa Gnomea a Julie je sice pěkná, ale již trochu okoukaná. Způsob podání jiný, ale nudný. Jako pohádka hezké, jako film to postrádá charizma. Postavy jsou málo roztomilé, naprosto chybí vtipné hlášky a přestože to bylo docela krátké, nudila jsem se. ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na Romea a Julii, ted je tu pohádkově ulítlý Gnomeo a Jůlie:-) Tihle trpaslíkové ožívající, když majitelé nejsou doma a krom toho proti sobě bojující červení a modří to dokáží pořádně rozpálit. Dějově stejné jako hraná verze, kdyse nám do sebe zamiluje pár a každý je z jiné barvy znepřátelených trpaslíků.. A usmíření se dočkají, až když to vypadá že jsou díky obří sekačce, která vše srovná se zemí mrtví.. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (15)

  • Několik reálných gnom-obývaných příměstských britských zahrad pomohlo inspirovat místa pro film. (griph)
  • Když Gnomea nese v zubech pes a utíká s ním přes město, projíždí kolem autobus směřující na Statford-Upon-Avon - rodiště Williama Shakespeara. (Mikyska)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama