Reklama

Reklama

Nový animovaný komediálně-dobrodružný snímek o trpaslících Gnomeo a Julie dává nejslavnějšímu příběhu lásky na světě Williama Shakespeara další rozměr. Užít si jej můžete ve formátu 3D v kinech právě v období svatého Valentýna. Filmu se jako výkonný producent ujal zpěvák a skladatel Elton John, jehož písně jsou použité jako hudební doprovod. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (228)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Uff - nejspíše malé holky (aniž bych se chtěl dotknout kolegů s vysokým hodnocením) ten film ocení více, ale pro mě to bylo jen relativně povedené převedení R+J do varianty pro věk 10-. Nicméně se bojím, že třeba zrovna naše kluky by to nezaujalo ani na ty tři hvězdy - neválčí se tam laserovými meči, ani se tam nevyskytují strašidla či duchové... :-P ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $36miliónovTržby USA $99,967,670Tržby Celosvetovo $193,967,670Tržby za predaj Blu-ray v USA $8,719,575Tržby za predaj DVD v USA $27,105,754║ Nenáročná oddychovka, ktorá je vo svojom prevedení jednoduchá, šikovná, občas nápaditá, hlavne roztomilá, graficky fajn, by som povedal až nadmieru pozerateľné, prekvapenie. /80%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Videl doma v 3D na FullHD 3D Plazme Panasonic Viera 600Hz. O tom, že je to zlátanina 1300 filmov a že je to skôr pre malé deti nieje pochýb. Ale zas samotný soundtrack bol veľmi vydarený čiže 55% si to zaslúži............ Soundtrack James Newton Howard a Chris Bacon : 1. Hello Hello - Elton John [3:44] ,2. Crocodile Rock - Nellie Furtado/Elton John [3:26] ,3. Saturday Night's Alright (For Fighting) - Elton John [4:54] ,4. Don't Go Breaking My Heart - Elton John/Kiki Dee [4:33] ,5. Love Builds a Garden - Elton John [3:34] ,6. Your Song - Elton John [4:01] ,7. Rocket Man (I Think It's Going to Be a Long, Long Time) - Elton John [4:42] ,8. Tiny Dancer - Elton John [6:14] ,9. Bennie and the Jets - Elton John [5:20] ,10. Gnomeo and Juliet [4:22] ,11. Dandelions [4:24] ,12. Bennie and the Bunnies [2:52] ,13. Terrafirminator [5:34] ,14. The Tiki, Tiki, Tiki Room - Wally Boag/Fulton Burley/Thurl Ravenscroft/The Mellomen [2:37], ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Moc nechapu tu kritiku, proste Romeo a Julie prevedeny pro mensi publikum. Takze se tu setkate se stejnejma jmenama, podobnejma situacema a samozrejme i spoustou pridanejch scen a nektery sem snad ani davat nemuseli. Ale to by film mel jen nakejch 60 minut. Nicmene ani tech 75 neni nijak tragickejch, dej svizne odsejpa, pisnicky jsou chytlavy a animace je povedena, coz meli tvurci ulehceny tim, ze trpaslici nemusi bejt nejak extra detailni, proste ovalenej trpaslik ze zahrady, coz ale neznamena, ze by nemeli uchazejici mimiku. Celkove kdyz se to bere jako detskej animak a nemate nejaky prehnany ocekavani, tak se u toho da slusne zabavit a nevidim duvod nedat 4*. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že začíná doba nepovedených animáků. Pointa Gnomea a Julie je sice pěkná, ale již trochu okoukaná. Způsob podání jiný, ale nudný. Jako pohádka hezké, jako film to postrádá charizma. Postavy jsou málo roztomilé, naprosto chybí vtipné hlášky a přestože to bylo docela krátké, nudila jsem se. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Příjemný, a technicky velmi dobře odvedený animák, který sice to nejlepší vychrlí v prvních 20 minutách, přesto i ve svém průběhu kouzlí spoustu vtipných nápadů na téma "jak využít zahradní okrasu". Jako největší problém bych tak ani neviděl v podstatě neexistující děj (postavy pobíhají po plátně sem a tam bez zjevné logiky a návaznosti), ale spíše ne úplně šikovně roubované vážné momenty a především trapná hudební čísla. Přesto ve své podstatě naprosto OK... ()

Psema 

všechny recenze uživatele

84 minut a přesto trpí okatými ztrátami tempa a opravdu originálního humoru nabízí i přes originální stylizaci strašně málo. I tak ale fajn... na jedno podívání. Za Ozzyho kolouška zaokrouhluju nahoru. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Krátký, jako pírko lehoučký, veselý film plný humoru a dobře vybraných fláků Eltona Johna, který mě velmi mile překvapil. Nenudil jsem se ani na chvilku, trpaslíkovské podání nejslavnější Shakespearovy romanťárny mě v žádném případě neurazilo, užíval jsem si povedenou animaci a výborný dabing (jen se podívejte na to obsazení - nezáleží na tom, že jde většinou o štěky)... A ani bych neřekl, že to byl vyloženě dětský film (Shakespearův výstup, slovní spojení jako "weapon of grass destruction" a další). Snad jen veselá finále, v nichž si všechny postavy zatančí a zazpívají, bych už v animácích vídat nemusel, a jedna záchranná mise nemusela tolik připomínat jinou záchrannou misi z Toy story. Jinak bez výhrad. Čtyři a kousek hvězdy dávám i za Newton Howardovu hudbu, která si s Eltonovými notami také hezky pohrála. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch slabších animáků určený spíše pro to nejmenší publikum. Snaha o převedení slavného dramatu do animáku se sice cení a pár narážek pro dospělejší publikum se zde nakonec taky najde, ale celé to vůbec nefunguje. Příběh je nudný (a nemá to co dělat s předlohou), humorných scén málo a animace je spíše průměrná. Zkrátka, pusťte to dětem, ale sami si jděte lehnout. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Mix sterilní digitální animace a anglického kýče, sázející na tak žalostně nezajímavé postavy, jakými jsou sádroví (či jací) trpaslíci, na mě působí jako touha Eltona Johna, coby producenta, znovu zpeněžit svou tvorbu z doby kdy byl na vrcholu. Jediné co film zachraňuje je anglický humor, ale jelikož jsem film viděl bohužel jen v anticharismatickém českém dabingu (a znovu se na něj už nikdy dívat nehodlám), tak ani nemohu docenit účast jmen jako Statham, Osbourne, nebo Hogan. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavné. Animaci bych taky nic nevytknul. Všechno nemusí být propracované do detailů a myslím si, že trpaslíkům právě tohle sedělo. Konec byl sice už trochu moc, ale to mi zase až tak nepokazilo dojem z celkového filmu. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Trailer vyzeral fajn a myslel som, že to bude aj fajn zábava.Námet bol dobrý, ale celkovo to pôsobilo dosť sucho.Postavy nič moc a s nápaditosťou je to ešte horšie.Dalo sa tam toľko vtipných, ale aj akčných scén nahádzať a celkový výsledok ostal iba pri troške, kde tie akcie boli celkom fajn, ale s humor to bolo ešte horšie.A čo sa týka toho W.Shakespearea, tak ten to mal vo svojom diele lepšie vymyslené.Pre deti to bude určite fajn, to len ja som starý frfloš :-) 50% - 2* ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Asi nejnudnější zpracování slavné předlohy, s jakým jsem doposud měla tu čest. Naivně jsem doufala, že to na počest klasiky alespoň neslavně dopadne, což byl jediný důvod, proč jsem se vůbec dosápala ke konci. 3D: *** tomu na zábavnosti taky nijak zvlášť nepřidalo. Možná byla chyba, že jsem u animáků začínala s Tangled, protože ve srovnání s ním je většina ostatních animáků ve 3Dčku jen lehce mastná, málo slaná. A Gnomeo s Julčou se tomuhle podstandardu nevymykají. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Pro malinké děti ideální pohádka, ale starší si své už těžko najdou. Typický příběh a happy end jak se dalo čekat. Jelikož je to Gnomeo a Julie, tak jsem trošku doufal v tragický konec, ale jelikož je to pohádka, tak se to čekat nedá. Povedená a možná lehce nadprůměrná pohádka pro mladší diváky... 6/10 = 60% ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som bola skeptická a vravela som si, že toto ma baviť nebude, no v prvej polovici som sa celkom dobre bavila, ale druhá polka ma sklamala. Už to nebolo vtipné, zaujímavé a strašne som sa nudila. Úprimne, čakala som kedy už bude koniec a keď už bol tak to ešte viac pokazila záverečná scéna kde tancovali. Prišla mi úplne zbytočná. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Průměrná animovaná komedie, tentokrát o dvou znepřátelených stranách trpaslíků. Také další film dělaný hlavně pro 3D projekci a následný výdělek z něj. ___ (Jiráskovo divadlo, Nový Bydžov) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Gnomeo And Juliet síce v jadre toho asi moc neponúka, no myslím si, že pár dobrých momentov to má a sleduje sa to celkom v pohode. Samozrejme vieme ohadnúť, že tvorcovia zmenia koniec a bude happy end. Samozrejme to bude viac moderné a je pravda, že koncept nie je veľmi originálny. Stále sa snažíme znovu vytvoriť "Toy Story" len namiesto hračiek tu máme záhradných trpaslíkov. Ale keď si toto dáme z cesty, tak si myslím, že "Gnomeo And Juliet" nakoniec ponúka celkom dobrú oddychovú zábavu, pár dobrých fórov, ktoré pobavia a zapasujú do tohto sveta a vďaka tomu to vnímam ako pohodovú oddychovú zábavu. Postavy toho moc ponúknuť podľa mňa nemajú. Možno s výnimkou jednej nemajú nejakú veľkú hĺbku a viac-menej len hrajú svoju rolu. Máme tu jasného hrdinu, jeho lásku, jasného zloducha (alebo len hajzla... ako chcete) a vieme, že na konci to všetko vyvrcholí v obrovskú akčnú scénku. Ale keď si predstavím, že chceme podať tento príbeh mladým divákom, tak toto nie je zlá verzia. Nepovie to príbeh Romea a Júlie, ale podľa jeho kostry podá niečo iné. A celkom to funguje. Myslím si, že za jedno pozretie to stojí. A ak premýšľate či to pustiť svojim deťom, tak to pokojne môžete. Myslím si, že zabavia s týmto filmom. Hodnotenie: B ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Napriek mojím obavám celkom znesiteľné, miestami aj roztomilé. K záverú film stráca dych (zbytočné stretnutie s Shakespearom) a v zápätí príliš pridáva (mega kosačka). Príbeh tuctový, vtipy väčšinou fajn... Eltonov návrat k animákom celkom znesiteľný... ()

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama