S.S.D. - Spojení nenavázáno

• Rusko

S.S.D.

Spojenie nenadviazané

S.S.D. - Smrť sovietskym deťom

S.S.D. (Horror Stories of a Soviet Childhood)

Horor / Thriller

Rusko, 2008, 110 min

Vadim Šmelev

Rusové natočili mix slasheru a SAW a dopadlo to překvapivě dobře. 10 soutěžících je vybráno do nové reality show, která se má odehrát v bývalém pionýrském táboře 'Lesní mýtina'. Čeká tam na ně ale hravý psychopat s koňskou maskou na hlavě a zásobou dětských strašidelných příběhů, podle kterých je bude jednoho po druhém odrovnávat... Příběh je celkem zajímavý, slušná je i desítka teenagerů (plus s nimi zavřená moderátorka). S vraždami už to ale taková sláva není (jen krev, ale žádné pořádné gore efekty) a ten koňský vrah se taky příliš neukáže. Zhruba první dvě třetiny filmu nemají až takový spád, ale ta poslední už přinese dostatek dění a i trochu napětí do toho. Tedy - slušná a celkem osobitá vyvražďovačka, která fandům subžánru bude stát za pozornost.(12.6.2010)

Poslouchejte pionýři pravdivý příběh na dobrou noc. -- Máma poslala holčičku do nejvzdálenějšího obchodu. Řekla jí, že nesmí nasednout do autobusu s černými záclonkami. Holčičku nebavilo čekat a do autobusu nastoupila. Byl úplně plný. Dlouho a dlouho jeli po neznámé cestě. Vtom se vepředu objevil tmavý tunel. Řidič se otočil a zachechtal. Najednou neměl lidskou, ale koňskou hlavu. Holčička to uviděla první..vykřikla, ale už bylo pozdě. Autobus vjel do tunelu a když vyjeli ven, všichni byli mrtví. A měli useknuté…hlavy. :-)) Příjemné sny...(vy malí parchanti).(23.3.2010)

• petero

Teenagerská vyvražďovačka z Ruska je podobne blbá ako väčšina takýchto žánroviek a nikomu by nechýbala, keby sa za hranice svojej krajiny ani nedostala. Čakal som niečo iné.(12.4.2010)

Že já vůl ještě občas dám na názor Fuky :-) ale je to hodně osobité, kuriozitka.(18.4.2009)

Už za komančů byla návštěva sovětského pionýrského tábora vstupenkou na infekční oddělení, nebo minimálně akcí plnou hladu a hromadného zpěvu častušek. Opravdu vypečená odměna za sběr hadrů. Nová reality show z prostředí bývalého lágru nabízí účastníkům ještě atraktivnější program. Vlastně spíš pogrom. Svižná vybíjená, která nenadchne, ale ani nezklame.(22.3.2010)

Celkem slušná vyvražďovačka, na které mne kromě národního svérázu země původu a několika dějových zvratů nejvíc zaujalo spojení současné reality show a strašidelných historek vyprávěných na pionýrském táboře (nevím jak vy, ale já si tyhle příběhy na táboře vždycky užíval a dodnes si pamatuji pár dost podobných těm z filmu). Možná se mohlo víc tlačit na pilu co se týče brutality, ale nejvíc zamrzí trestuhodně nevyužitý potenciál Anfisy Čechové a jejích nepřehlédnutelných předností. Ani tento snímek tak nepřispěl k řešení otázky http://www.youtube.com/watch?v=iKzI-yPYJuA&feature=related , s kterou si už nějaký čas marně lámu hlavu :-) . PS: Proč zas ten neslaný nemastný český název? Originální titul je nejen dokonale výstižný, ale navíc i dobře zní.(18.5.2010)

To se jednou podívám do skříně co bych vlastně měl zkouknout a vidím tam budto Vrah v mém domě nebo Pouštní štít. No a jelikož jsem nic z toho vidět zatím nechtěl tak jsem vzal kilo a šel do trafiky, a jediný film co mě tam zaujal byl takový divně vypadající film, S.S.D. tak si řeknu "Proč ne?" a koupil to, no a najednou to otočím a vidím Ruský film, no málem mě omívaly(starší Ruské horory jsou dobré, ale ty novější za moc nestojí). No a tak jsem to zkoukl a teda řeknu Vám jsem opravdu potěšen, když vezmu potaz ten divnej nic neříkající konec, tak jsem byl skoro 100% spokojenej. Začátek měl atmosféru a bavil mě, postupem času jsem tomu propadl. Jen prostě škoda toho zmršeného konce. BTW film netrvá 110 minut ale něco kolem 90(ted nevím přesně).(20.8.2011)

Ho hó, po dlouhé dlouhé době máme v kinech poměrně široký výběr hororového žánru. Píše se květen roku 2009 a plátna okupují S.S.D., Pátek třináctého a Krvavý Valentýn. Nepamatuji, kdy naposledy byly v programu tři hororové snímky. Spojení nenavázáno je zajímavé tím, že přišlo z východu, což je věru vítaná změna. Místo do dokonalosti dovedených amerických záběrů můžeme sledovat syrovou kameru ruských tvůrců, kteří svou práci odvedli přinejmenším obstojně a alespoň mě v pár momentech vylekali. Film považuji za jakousi variaci na Strach v přímém přenosu s rychlejším spádem. Z mého pohledu celkovému hodnocení ublížila nedotažená poslední třetina snímku, ve které se podle mého názoru dalo docílit většího ataku na divákovi nervy a mozkové závity. Tudíž u mě S.S.D. padá na tři hvězdy, přesto jej lze doporučit ke shlédnutí.(26.4.2009)

Ruský horor na způsob Saw. Reality show, která se odehrává v bývalém pionýrském táboře, začína poklidně. Přijíždí sem skupinka deseti mlaďochů, kteří se mají show zúčastnit. Ovšem poté, co je jeden zabit, začnou se dít zvláštní věci a vynořovat tajemství, které je ukryté už od roku 1984. Klasická vyvražďovačka, která mě ale zaujala zejména strachem hlavních hrdinů. Nebylo to jako v amerických hororech, kde jsou sice všichni překvapeni, když se něco stane, ale nedávají vůbec znát, že se bojí. To tady nehrozí, tady jsou opravdu všichni podělaní strachy. Konec je taky zajímavý. Takže takový mírně nadprůměrný horor.(20.4.2010)

Nášup v čele s psychoušem s kopím v ruce, kterej masakruje jednoho po druhym ve velkym stylu ;) Dovolim si napsat že ---- že ta to teen vyvraždovačka vás rozseká na kusy :--))..(13.11.2010)

Ruská variace na Pátek 13., ve které Křišťálové jezero vystřídal bývalý pionýrský tábor Lesní mýtina. Na slabé dvě hodinky zapomeňte na Jasona a věnujte pozornost řadě strašidelných historek, ve kterých figuruje autobus s černými záclonkami, rakev na kolečkách a maník s koňskou hlavou. Do areálu bývalého tábora se pod vidinou peněžité výhry vydává desítka účastníků reality show, kde na ně kromě moderátorky a zvídavých kamer čeká klasická slasherová vybíječka. A věřte tomu, že stojí za to. Povedený nervydrásající nástup střídá řada vražd, během nichž snímku lehce dochází dech. Do sedla dílko vrací totožnost zabijáka a hnací motor jeho řádění, který vystupuje z výše zmíněných strašidelných historek. Tvůrci reality show, stejně jako policie jsou mimo hru a z účastníků může přežít pouze jeden. Optimální množství krve, strachu, ruského feelingu a neokoukaných obstojných herců tvoří kvalitní hororový koktejl, který zaručeně potěší oko hororového diváka. Moje oko to vidí s přehledem na čtyři hvězdy.(3.5.2010)

Poctivý ruský horor kategorie b, se vším co k tomu patří a hlavně dobře skomponovanou muzikou. (Rovněž bych vyzdvihl dobré herecké výkony) 75%(19.9.2010)

Pioniersky tábor, v ktorom sa pred rokmi udiali brutálne vraždy, sa v súčastnosti stáva dejiskom reality show. Desať súťažiacich, opustený izolovaný priestor a šialený vraždiaci maniak rozohrávajúci svoju vlastnú hru . . . - proste slasher ako sa patrí, tentokrát ale na ruský spôsob. Musím povedať, že som sa bavil - myslím tým skutočne bavil - o hodný kus viac ako pri vyvražďovačkách akejkoľvek proveniencie zvyknem. Neviem, či to bolo tou ruštinou, málom brutality a skutočnej hrôzy, relatívne malou porciou naivity a veľkou dávkou humornej nadsázky, milou demenciou alebo tým krásnym záverom, ale fakticky šlo len a len o ľahkú zábavu. Až mi to bolo pri umierajúcich ľuďoch chvíľku trápne . . . ale potom som sa zase musel začať smiať. . . Keď už si v tom krvavom necitlivom boome musí každý národ natočiť svoje vlastné jatky, Rusi vstúpili do tohoto ringu celkom chytro a zvesela, so sebe vlastnou razanciou a robustnosťou. A čo to znamená S. S. D. ? Snáď neprezradím priveľa, to heslo je ale neodolateľné . . . Smrť Sovietskym Deťom !!!(7.4.2009)

• bari68

Zaujímavé,čudné???..Skorej ten variant B.Obsah filmu je miš-mašom filmov :SAW(hra o prežitie za pomoci úloh),Piatku trinásteho(gore vyvražďovačka so zabudnutým letným táborom, v našom prípade pionierskym) a Smrti v priamom prenose(reality show).Vo filme nechýba napätie,síce podotýkam občasné ,ale je aj zaujímavo natočené.Keď, ale nebudem brať do úvahy technické a dejové detaily aj tak je slovo logika a originalita prívlastkom viac než surrealistickým.Je dobré, že film nie je v tomto prípade priamočiary,ale pointa je bohužiaľ niekedy až stupídna.Mám na mysli hlavne záverečnú,ktorá nás mala šokovať?, na chvíľu porozmýšlať ?, alebo vniesť v duchu rádoby mysterióznu bodku?....Pre tých, ktorý ale majú v úmyslu film navštíviť,nebudem spoilerovať. P.S.:Neviem či ruská kinematografia mladú generáciu,po vzoru tej staršej vôbec neláka,alebo išlo len o súhru náhod, že Kino na premiére navštívili dvaja platený diváci?!Pred začatím filmu som si z pokladníkov robil srandu a ironicky som prehovoril, že: ,,je tu návšteva ako za komančov na ruský film,,.A týpek pohotovo odvetil:No jóóó, tenkrát jsme na tyhle filmy chodili z povinnosti a z donucení,ale vy jste si to vybrali sami,,....Odpoveď na mieste.Asi vedel, čo hovoril.:)(20.10.2009)

Netradiční ruská reality show s krvavým překvapením uvnitř. Něco takového by potřebovali i naši slavní Velcí bratři či Vyvolení. Je dobře že se k nám začínají dostávat filmy i z této části světa a já jen doufám, že se v tom bude pokračovat. Rusové mají určitě velký potenciál, ale musí ještě vychytat spousty chyb aby se dali jejich díla označit za nezapomenutelný zážitek. Nejvíc mi vadil nevyužitý potenciál příběhu, který se zastavil někde zhruba uprostřed. K dobru jim ovšem počítám, že neprozradili vrahovu totožnost moc brzy. Určitě se na tenhle polokrvavý slasher podívám někdy v budoucnu znova.(24.3.2010)

Film mě upoutal hlavně velmi slušnou kamerou a ve správných okamžicích dlouhými záběry, které dokázaly vytvořit někdy až nervy drásající napětí. Film jako celek postupně atmosféru ztrácí a bohužel i příliš brzy (možná nechtěně) odhalí aktéra smrticí show.(10.4.2010)

• Empire

ta drzost(4.5.2009)

• Heui

Další vtipný vyvražďovací horor, u tohodle typu filmu se člověk snad nemůže bát, snad jen odvracet oči od přehnaně nechutných záběrů, ale to už je zas z jiného soudku. Myšlenka celého projektu ale docela dobrá, provedení nic moc. Zpestřením byla slušná kamera a ruský jazyk :)(21.4.2010)

Hudba na konci byla skvělá. Na filmu se mi ale nejvíc líbilo, že jsem se (jako povaha mírná, která moc nemusí násilí) nemusela koukat, jak ty borce vraždí. (alespoň povětšinou:-)) Na začátku byla skvěle stavěná hororová atmosféra. Škoda, že to nevydrželo až do konce. Pořád si ale myslím, že je to celkem koukatelné.(18.4.2009)

Ano, je to již několikrát ohraná písnička (SAW, Texaský masakr, ...), ale zde je jedna velká výhoda. Není to americké. To je to největší plus. Nápad, jak už jsem řekl celkem žádný, ale stálo to za to. 10 lidí za vidinou peněz jde do reality show. Místo peněz, se shoe změní v boj o život. Velmi odlišné typy lidí se sejdou, aby nakonec bojovali společně o svůj život. Zde se ale ukáže, že pro přežití jsou schopni čehokoli, to je i obětovat jednoho ze své skupiny. Jako v ostatních podobných filmech se i zde ukáže, že vrah má spojence ve skupině. No a nakonec nečekaný závěr. A dodatkem - skvělá hudba.(20.4.2009)