Reklama

Reklama

Obsahy(1)

O životě a smrti pozoruhodné herečky Ireny Kačírkové. Dokument režiséra Marka Boudy přináší setkání s Irenou Kačírkovou, herečkou, která se, přestože ztvárnila mnoho filmových i televizních rolí, díky svému původu, typu, povaze i chování nikdy nestala typickou hvězdou stříbrného plátna. Úspěšnější byla její práce divadelní, která jí přinesla velké množství příležitostí a také výraznou popularitu. Na pozoruhodnou herečku v dokumentárním filmu vzpomínají J. Adamová, L. Švormová, J. Šulcová, S. Beneš, J. A. Novotný, O. Ornest, R. Lukavský a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

mchnk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Charismatická herečka tělem i duší s nezáviděníhodným osudem. Hvězda své doby vyzbrojená osobitým hlasem, krásným úsměvem a americkými cigaretami. Další milé vzpomínání a perfektní výběr uvedených filmů i divadelních záznamů. ()

Reklama

Rodriguez 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Herečka stříbrného plátna, která se těšila ze svých rolí! A i když měla těžké začátky, tak se dokázala nakonec prosadit a hrát celé tři dekády ve filmech. Při sklonku života ji však dostihla rakovina a v nemocnici po ní zbyl akorát župan a tři kartony amerických cigaret. 75% ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc hezky a hlavně mile natočený dokument o báječné herečce, krásné a zároveň velmi zraněné ženě, která ve svém životě mnoho štěstí nenašla. Spousta lidí na ni vzpomíná jen v dobrém, nezaznělo špatného slova. Krásné fotky, hezký její hlas podmalovávající prázdnější místa dokumentu. Prostě nádhera. ()

nascendi

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Irena Kačírková bola mimoriadnym zjavom na českej hereckej scéne, ktorá celú hereckú kariéru i celý život bojovala proti nepriazni osudu i doby. Neobyčajná grácia, krása a podmanivý hlas jej v tom boji skôr škodili, ako pomáhali, pretože všadeprítomná závisť funguje za každej doby,m za každého režimu. Napriek všetkému je Irena Kačírková stelesnením veľmi konkrétneho typu ženy, ktorá nemá v týchto zemepisných šírkach nasledovníčky. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama