Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Životní osudy Eduarda Cupáka, milovníka s podmanivým hlasem. V cyklu Příběhy slavných nabízíme dokument režiséra Marka Boudy o herci s podmanivým hlasem Eduardu Cupákovi. Na životní osudy muže, jenž v srdcích diváků zůstane uchován jako symbol mládí v Krškových filmech podle literární předlohy Fráni Šrámka, vzpomínají J. Adamová, B. Bohdanová, J. Štěpánková, V. Preiss, D. Klein a další. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cyklus "Předčasná úmrtí", či ten předchozí - "Nevyjasněná úmrtí" - tak umožňuje nahlédnout víc na život lidí prostřednictvím jejich nejbližších, a tato forma dokumentu je úspěšná i u lidí, kteří se běžně na dokumenty nedívají. A záleží kdo ve filmu vystupuje, a jak umí prezentovat druhého člověka, což je kumšt, který ovládá málokdo. A právě skrz to se dost různí i kvlita jednotlivých dokumentů******E. Cupak byl velice populární díky Krškovým filmům. Moc hezky i četl a toho využil rozhlas ČR. Jeho osobní život nebyl naplněný, přál si dítě, ale nikdy se k tomu neodvážil skrz svou sexuální orientaci. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzpomínání bývalých kolegů a známých za mnoho nestojí, ale objevují se tu naštěstí i archivní ukázky z dosud neodvysílaných televizních inscenací Sammy (1966), Rudá v černé (1967) a Spojení přes Kodaň (1968). ()

dopitak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Eduardu Cupákovi jako člověku bych dal klidně sedm hvězdiček. Dokument o jeho životě se ale moc nepovedl, střih jednotlivých výpovědí je dost chaotický, je znát, že hodně toho muselo kvůli stopáži pryč, a výpovědi sedmdesátiletých sousedek a "kamarádek", které se ještě teď stydí mluvit o tom, že Eda byl na kluky, ale zároveň si matně pamatují, že "takhle nějak to tehdy asi bylo", jsou pro mě málo cenné. Rozhodně míň, než ucelený soupis mistrovy filmové, dabingové, rozhlasové, gramo a divadelní tvorby (v tomhle pořadí). O dabingu ve filmu nepadne ani slovo, při tom právě Cupák bývá mnohými označován jako jeden z nejlepších českých dabérů všech dob a já osobně ho pro jeho hlasovou melodičnost řadím na první místo. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokument z cyklu Příběhy slavných. Zcela tradiční dokument, ve kterém ale nemluví žádní rodinní příslušníci, ale rodinní přátelé a kolegové herci či herečky. Každý o něm mluví hezky a mile, nikdo ho neskandalizuje a neodsuzuje. Vskutku pietní dokument. ()

Reklama

Reklama