Reklama

Reklama

Screamers: Hon na člověka

  • USA Screamers: The Hunting (více)
Trailer

VOD (1)

Trinásť rokov po tom, čo Screamers – nevyspytateľné vraždiace roboty – doslova vyhladili všetku ľudskú populáciu na planéte Sirius 6B. O to prekvapivejšie je, keď z tohto Bohom zabudnutého miesta, ktoré odvtedy všetci považujú za opustené, ktosi vyšle núdzový signál! Povinnosť káže pomôcť tým, čo sa ocitli v núdzi, a tak netrvá dlho a k Siriu 6B sa vydá záchranný tím, ktorého úlohou je preveriť, či na ňom skutočne existuje kolónia ľudských preživších. Krátko po pristátí skutočne natrafia na zúboženú skupinku, ktorá v otrasných podmienkach živorí v troskách starej vojenskej základne – no oveľa desivejšie a podstatnejšie je, že zistia, že Screamers medzičasom predstavujú ešte šialenejšiu a vražednejšiu hrozbu, pretože sú dnes schopní oveľa výraznejšie meniť svoju podobu, čo v preklade znamená, že... Vyzerajú ako ľudia! O to ťažšie je odhaliť ich a zabrániť im v opustení Siria 6B, aby nemohli splniť svoj plán, ktorým je... Kompletné vyhubenie ľudskej rasy! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (89)

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Já nevim proč tady odpadu dali název odpad, měli to pojmenovat jako sračka, proč nakonec ne, hanlivé to není, v obyčejné mluvě se o tom mluví často, a alespoň by to bylo takové upřímnější. Já vím, že se o odpadech jako o sračkách vyjadřuju vcelku často, ale proč bych nemohl. Baví mě to, akorát teda nechápu, proč na takové filmy vůbec koukám. I když u Screamers je to hlavně z toho důvodu, že to je sci-fi. Škoda jenom, že tohle je fakt dost velká sračka na to, aby mě to mohlo bavit. Kdyby se někdy na diskuzi na čsfd hlasovalo pro přejmenování odpadu na sračku, rozhodně bych byl pro. Škoda jen, že památky na tenhle film se jen tak snadno nezbavím. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ošemetné hodnocení. Už první díl byl pro mě obrovské překvapení a jako béčko působil velmi tajemně, naléhavě a celá historie vřískounů představovala potenciál do budoucna. Bohužel pokračování jde jinou cestou, kdy planetu Sýrius 6B navštívíme pár let po prvním filmu. Skupina vojáků působí od první chvíle jako panáci na zabití a bohužel to tak je, což nezachraňuje ani "menší" snaha o návaznost a z minulého dílu podařené prostředí mrtvé planety. Příběh je klasický, ale samotní vřískouni jsou natolik zajímavý, že bych se nebál jim věnovat ještě min. jeden dva filmy. I když tentokrát s trochu jiným pohledem a možná spíše ala "co se stalo před prvním dílem". Celkově je pokračování béčka béčkem jak vyšitým, přesto jsou 2* poměrně krutým hodnocením, protože tento film je vcelku zábavný, krvavý a občas dost potěší. O závěru ať si udělá úsudek každý sám.... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jednotka s Petrom Wellerom nebola zlá, ale dosť ma sklamalo, že šla veľmi málo do hororu. Dvojka je na tom oveľa lepšie a ide viac do Votrelcov (síce so značne ufňukaným komandom, ale aspoň je sranda). Paranoická linka pre zmenu pripomenie Vec, Hviezdnu pechotu 2 alebo iné „hostiteľské“ terory. Čo ma zaskočilo, to bolo prekvapivo drsné a početné gore. Navyše tu hrá Lance Henriksen. Pre poriadok však treba dodať, že tvorcovia mali k dispozícii čajový rozpočet, takže to celé napriek snahe vyzerá ako dlhšia epizóda Krajných medzí (a Lance má malú rolu). Nakoniec to ale bola predsa len o čosi menšia hovadina, než som čakal, takže s prižmúrenými očami 3*. Čo je o hviezdičku viac, než som dal prvej časti. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Na úvod musím pochválit povedené efekty, které provází většinu zabití v poslední třetině filmu. Tím jsem vyčerpal pozitiva, zbytek je jen nudná žumpa o tom, jak banda nesympatických "tvďáků" chodí po poušti. Po atmosféře prvního filmu, nebo nedejbože Dickovy povídky Druhá série ani vidu. Škoda. ()

Chupacabre 

všechny recenze uživatele

Něco to do sebe má ... " to ANO " ... ale na předchozí díl je to rozhodně slabota. V dnešní době dokonalých počítačových triků se zde tvůrci moc NEsnažili, pouze použili to ... co již dnes umí každý. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Po hrozivo nie béčkovo, ani céčkovo, ale zetkovo vyzerajúcom úvode nakoniec zaslúžené dve hviezdičky. Vzhľadom nato, že rozpočet bol minimálny celkom slušné efekty, aj zvuk a ten vykrádačkový scenár nakoniec nepôsobil tak toporne ako som predpokladal. 40%. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Škoda toho velmi hloupého scénáře a té přehnané dávky hloupých klišé...jinak se na to dá dívat a člověk se u toho dokonce ani nenudí. Je to sice jasný low-budget, ale oproti těm obvyklým srancům, které na nás chrlí američani, je tohle rozhodně nadstandart...nebýt blbého scénáře.. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Naivné bolo moje očakávanie, že "toto" bude niečo podobne dobré ak originál z 95-teho. Ako to tí borci robia, že dokážu natočiť film s horšími efektmi ako spred viac ako 10 rokov ? :) (geniálne kovové príšerky z prvého dielu nahradili nejaké hračky na dialkové ovládanie...fuj). Ťažko povedať že scénár je horší ako ten z jednotky (už ten bol totižto strašný :)), no nieje tu ani jeden z tých geniálnych béčkových drsniakov, takže nieje komu fandiť a nastupuje stupidita a nuda. Aby som len nekydal, screameri s "otváracou papuľou" boli správne krvelační a strašidelní....(4/10). ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Film "Screamers: Hon na človeka" je kanadsko-americký, nízkorozpočtový, béčkový sci-fi horror, ktorý v roku 2009 natočil hlboko podpriemerný televízny režisér Sheldon Wilson. Treba ku tomu ešte niečo viac dodať? Každému musí byť jasné, že od tohto titulu nemožno očakávať strhujúci divácky zážitok. Je to neoriginálne, lacné a nudné. Musel som sa hodne premáhať, aby som to vydržal dopozerať až do konca. Záchranná misia na planéte Sirius 6B ma vôbec nebavila. * ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Nejrve jsem viděl tenhle film a až potom jedničku a musím říct, že starší jednička mě vzala víc. Dvojka se snaží volně navazovat na předchozí film, ale až tak se jí to nepodařilo. A co pro mě bylo největší zklamání, bylo herecké obsazení, které, dle mého názoru, nesahá jedničce ani po paty. Ale přes to všechno dám 3 hvězdy. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Netočili sa exteriéry náhodou na Sandbergu v Devínskej Novej Vsi? Napriek tomu exteriéry filmu nestoja za nič, v interiéroch je to celkom fajn, ako v správnom béčku z 80. rokov. Len škoda, že sa to aj vtedy nenakrútilo. Prvý diel bol adaptáciou vydarenej Dickovej poviedky a prečo vznikol aj diel druhý, od nej už nezávislý, je veľkou marketingovou záhadou. Obe ultrabéčkové diela toto literárne dielko navždy zabili a asi sa k nemu v Hollywoode už nikto schopný nevráti. Vlastniť zbierku Dickových poviedok, kde je prvá Minority report a druhá predloha ku Screamers a potom si pozrieť aj obe adaptácie za sebou, to musí byť vskutku neobvyklý zážitok. Ale to som už trochu mimo Wilsonovho diela. Gina Holden je sexy, Henriksen má cameo a záver je tak predvídateľný a pritom sa tu hráme na tajomstvo, že dáva jasne najavo, že toto je film pre tupé publikum. Ako polnočná jednohubka pre milovníkov žánru to odporúčam a nečudoval by som sa, ak by si niektorí diváci nepostískli nad tým, aby aspoň takúto atmosféru mal Covenant. Ja medzi nich nepatrím, ale pochopil by som ich. ()

Smok odpad!

všechny recenze uživatele

Lacné ako rožky zo včera. To by však nebolo až tak najhoršie, niekedy ma totiž vedia prekvapiť aj filmy s malým rozpočtom. Horšie je, že je to celé smiešne, bez nápadu a pri sledovaní "drsnej" partičky v tých ich lacných sci fi oblečkoch s replikami typu: "my sme zo Zeme a ideme vám pomôcť", človek zákonite musí vyprsknúť smiechom, začať fandiť "Vřískounům" a tešiť sa na záverečné titulky. ()

PetrPan odpad!

všechny recenze uživatele

Tušil jsem, že to bude "divácký zážitek" a škoda, nebyl... "Diváckým zážitkům" obvykle uděluji jednu až dvě hvězdy podle míry debility scénáře a zejména zábavnosti této debility a Screamers dvojka je bohužel povětšinou pouze nudná, světlejších okamžiků ( v rámci zábavné debility samosebou) se sice také dočkáme, např. ponechání člena skupiny o samotě při pronásledování a pak ježíšikriste, dyk je tam sám už dlouho, jdu pro něj zpátky !! ,ale těchto zábavných vsuvek je docela málo a patetické umírání všech, kteří přežijí na tak dlouho, aby mohli pronést svou hrdinskou poslední větu typu : Tak už sakra běžte a nechte mě tu ! ,už to nevytrhne a převládá pouze ta nuda...škoda potenciál na zábavnou debilitu určitě byl. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

docela good béčkovej akční scájsfikčn filmek..při filmu se rozhodně nenudíte...a je to jako počítačová hra.. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Původní Screamers sice byli o pochodu ze stanice A do stanice B a zpět, ale měli propracovanější charaktery, prostředí a daleko větší napětí. Tohle je prostě jen exploitation, postupná vyvražďovačka, navíc nijak zajímavá, zato veskrze předvídatelná včetně konce. Klidně si vsaďte, kdo je, a kdo není vřískoun, neprohrajete. Jsem rád, že se tam mihl Lance Henriksen, ale moc si tedy nezahrál. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Včera jsem se shodou okolností díval na původní Screamers, který se mi líbil a tak jsem si říkal, že by nebylo od věci, se podívat i na toto pokračování. Režisér Wilson už má na svém kontě několik filmů, ale většina z nich se může pyšnit nepříliš lichotivým hodnocením. Já jsem od něj zatím viděl jen Krvavé stopy a Kaw, takže jsem byl zvědavý, jak si poradil s pokračováním docela dobrého scifi hororu. Bohužel to dopadlo přesně jak jsem očekával – jde jen o další podprůměrné béčko, které se mi velice rychle vykouří z hlavy. Zatímco v prvním díle se mi líbilo zpustošené prostředí planety, stupňující se atmosféra i výkon hlavního hrdiny, tak tady se téměř ničeho z tohoto seznamu nedočkáme. Nesympatický záchranný tým a bídné herecké výkony jsou jen špičkou tajícího ledovce zmaru, který tu na nás čeká. První kontakt s podzemními zabijáky ještě ušel, ale jakmile se Screamers objevili v celé své kráse, bylo po náladě. Kde se poděli ti pěkně vypadající roboti – zabijáci, kteří nás okouzlili v jedničce? Jejich následovníci vypadali jen jako přerostlé kovové hračky bez špetky tvůrčí kreativity. Když k tomu připočítám ještě klasicky nelogické chování většiny postav, bylo vymalováno. Naštěstí v druhé polovině došlo k mírnému zlepšení, které mi alespoň trochu zvedlo náladu. Postupné vyvražďování jednotlivých členů záchranného týmu i hrstky přeživších, přineslo alespoň o něco lepší atmosféru a dokonce na nás tvůrci vybalí i několik béčkových gore scén.30% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Koukám, že Phillip K. Dick je taky docela bezednou studnicí filmové inspirace. To bych si od něj možná měl už konečně něco přečíst. Nezačne to zrovna špatně, byť to není zápletkou nic světoborného a zdá se mi, že se možná zbytečně moc čerpá z Vetřelce. Je to takové nepřekvapivé, nešokující, předvídatelné (jakmile zmerčíte v titulcích jméno Lance Henriksena, během prvních pěti, šesti minut filmu se ihned zorientujete a zcela odhadnete postavu, kterou tam bude hrát – a než se skutečně objeví, uběhne ještě několik desítek minut) přesto koukatelné a obstojné, neurážlivé sci-fi, s kapkou horroru. Postupem času je to nudnější, všednější, tuctovější a čím dál méně záživné. Ale ten konec se povedl, byť není žádným extra překvapením. Prostě jednoduché, levné tuctové sci-fi, které se snaží tvářit trošku lepší a zajímavější, než nakonec je. Ale pokud máte sci-fi rádi, dá se to přežít bez úhony. ()

Reklama

Reklama