Reklama

Reklama

Zeljonyj Slonik

  • Rusko Зелёный Слоник (více)
Horor / Thriller / Psychologický
Rusko, 1999, 87 min

Obsahy(1)

Dvaja vojaci ruskej armády sú uväznení v trestnej vojenskej väznici. Ich cela najviac pripomína temnú pivnicu s pretekajúcim kanalizačným potrubím. Jeden z nich neustále obťažuje toho druhého svojimi príbehmi zo života, ktoré nie sú práve najmilšie. Neskôr mu tento rozprávač pripraví aj nechutné prekvapenie... Napätá atmosféra neustále vzrastá, keď oboch začne ponižovať a šikanovať väzenský dozorca. Potlačovaná agresia vyústi do nepredvídateľných udalostí s mimoriadne násilným zakončením. (ash99)

(více)

Recenze (16)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Najzvrátenejší film aký som zatiaľ videl. Vždy som tvrdil že sú Rusi vo svojej podstate zvrhlé zvieratá bez disciplíny. A tento extrémne nechutný film iba potvrdzuje môj názor. Nachádza sa tu prakticky všetka nehanebnosť sveta. Snuff, porn, gore. šikana, neľudské zaobchádzanie, znásilnenie. Dvaja väzni sú zatvorený cele kde preteká fekál. Jednému rupne v bedne a začne svoj fekál pojedať a natierať si to na celé telo, tomu druhému sa to samozrejme nepáči. Stiesnení priestor, psychické napätie a šikana ma však ani omylom nedokázali pripraviť na poslednú pól hodinu. Kde jeden väzeň dozorcu znásilní a potom zaživa vypitvá. Snuff plný kriku bolesti a vierohodne vyzerajúcich čriev, všetko v obraze starej VHS, ma donútil to niekoľko krát to vypnúť. Za tieto ukrutné špinavosti si to zaslúži plný počet. Ale moja morálka to jednoducho nepustí. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Absolutní vrchol ohavnosti a ujetosti ... Vše popsal víceméně Ricci. Jen dodám, že to je dost vypovídající, protože takové věci se v lágrech běžně děly. Totální psychický rozklad obětí a mučitelů (kteří splývají jedno v druhé plynule) je špičkově vykreslen a herecky zahrán. Třeba ten největší magor je nakonec ten největší chudák oběť a ten, který to chce jen v klidu ustát, se stane total vyšinutým zběsilým hovadem, který se v přetlaku na svoji psychiku a zdravý rozum upne k těm nejohavnějšíma nejdrsnějším skutkům ... z psychologického hlediska úžasné!!! Stísněná sleazy atmosféra, hnus, špína, stres, strach a orgastické krvavě-homosexuální vyvrcholení - to je "zelyenoj slonik"!!! "Bravo!!! Bravo!!! Bravo!!! Miloš toto je film!!!" ;-)) ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No nevím no, pro jistotu jsem na to mrknul ještě jednou a musel jsem to přehodnotit o bod dolů, protože je to prostě demence... Nějákou věcnou myšlenku to nemá, děj je skoro nulový, furt se tam jen řve a ty násilnosti a gore jsou dost divně natočené(velmi nepřesvědčivé mrdání do prdele, kuřba mimo záběr, goretriky na velmi amatérské úrovni..atd..).. Celkově je to děsná nuda(87min je fakt dlouho)a jeden by u toho usnul, kdyby se tam tak neřvalo.... Chobotová scénka je ale originální a ten tlak a následné zhroucení psychiky je podaný-řekl bych-docela obstojně, takže bych to zase úplně nezatracoval......... Mě osobně už ale takovéhle hnusné jednoduchosti moc nerozhazujou-více mě pobaví, pocuchá a zneklidní něco s vypiplanou myšlenkou nebo silným dějem. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Sice je to extrémní fekální humus,ale zároveň je tady naprosto dokonale znázorněno jak to asi mohlo v lágrech vypadat.Skvěle je tady ukázaný jak takový věznění dokáže s lidma zamávat a změnit jejich chování a psychiku.Vyzdvihnout musím výkony obou hlavních protagonistů,protože to bylo kurevsky dobře zahraný.Dále pak kameru,která možná někomu může vadit,ale podle mě snímku hodně pomohla a dokázala věrně zachytit ten všudy přítomný hnus.Závěrem pak smekám před režisérkou Světlanou Baskovovou,protože natočit takovej film-to chce pořádný koule a ona to zvládla i bez nich.VARUJU všechny se slabšími žaludky.Jen pro hodně otrlé diváky. ()

ash99 

všechny recenze uživatele

Úchylná gore zvrátenosť alebo neprispôsobivá festivalovka ? Ja osobne proti Rusom (a okoliu) nič nemám, ale vždy som z nich mal taký divný pocit. Po skutočnom ukrajinskom snuffe 3guys1hammer som si tento "pocit odcudzenia" dotvrdil. Srbský film + tento to koncovo spečatili. Zaostalosť a dlho pretrvávajúca cenzúra v živote i kultúre v dobách komunizmu...nazval by som to. Teraz ale k filmu. Príbehová stránka nič moc, vyvíja sa to ako pekná ukecanosť na dlhý a ešte dlhší nezostrihaný záber, kde som musel dávať sakra pozor, aby som si to dokázal preložiť z anglických titulkov. (Kto by tu samozrejme niečo také prekladal, veď tu každého zaujíma len komercia, že...) Gradácia začala stúpať u incidentu s koprofíliou, keď sa to napätie dalo doslova krájať. Neskoršie ešte pár úderov a poučovania od dozorcu... Preskočím zbytok a už len opíšem záverečné scény. Práve to už bol poriadny zaberák na nervy. Ani tak, ako gore efekty a nejaké to mučenie, na mňa rozhodne zapôsobila tá psychologická dekompozícia hlavných postáv (?ak sa tu dá o nejakých hovoriť?). Myslím, že by sa tento film dal zobrať na dlhšie psychologické úvahy, cieľ by som zakladal na psychickom zrútení človeka v takýchto nechutných sociálnych podmienkach s všadeprítomným násilím. A toto bol len obraz toho, čo sa skutočne dialo a čo sa deje ešte stále niekde v prítomnosti. Na druhú stranu, povedzme si: Bez toho vizuálu by to určite nebolo ono, za tým si stojím. Stále kmitajúca kamera, nezaostrené zábery, či amatérske obsluhovanie statívu bez akejkoľvek kvality a lá old VHS. Najlepšie na tom, že je to na schváľ. A to práve bolo nesmierne impulzívne. Miestami mi to pripomínalo majstrovu (ne)kameramanskú tvorbu - tvorbu Gaspara Noého. A herci ? Na to, že sa to tvári povrchne amatérsky, herci to zahrali nadmieru profesionálne. Tušili ako pracovať s hnevom, zúboženosťou, šialenstvom i agóniou. Film s veľkým citovým dopadom, ale vyššie v hodnotení skutočne nemôžem - aspoň za tú ukecanú polhodinu. Psychologicko-brutálne-obscénny výbrus z hlavy ženy ! ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama