Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autorský debut Pavla Marka přibližuje hodně výlučně a roztěkaně tvář současné mládeže, zcela zbavené rodinného zázemí. Všichni hrdinové žijí v osamění, scházejí se nanejvýš v klubech či na mejdanech, potácejí se od jednoho dne k druhému, nemyslí ani na přítomnost, ani na budoucnost. Hlavní hrdina prožívá krizi, když je vyhozen z práce za opakovaně pozdní příchody, i jeho dívku mu přebere jeho o nepříliš starší "šéf". Ze žalu zpitý mládenec ztropí výtržnost, je odvezen policií a poté umístěn do blázince, kde mají prozkoumat jeho duševní stav. Tento pro další vývoj příběhu ústřední motiv není úplně věrohodný - proč by kdejaký opilec měl být posílán na psychiatrii? Nicméně právě tam se seznámí s pohlednou dívkou, kterou naopak sužuje neuspořádané rodinné zázemí, přemluví ji k útěku, ale hromadící se problémy přesto nejsou ani na svobodě schopni řešit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

troufalka 

všechny recenze uživatele

"Jednou vlastností elektromagnetickýho pole je, že tomu vůbec nerozumim."                                                               Zdárný pokus vytvořit originální autorský snímek. Zachycení postav i doby na vysoké úrovni, dobrý výběr herců, pěkné neomšelé fórečky. Zajímavé komentáře: Endyis ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Vynikající alternativní snímek ze zlatých dob pražských devadesátých let...a nakonec, všichni jsme přece blázni, když dobrovolně žijeme v tomto šíleném světě. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Mrtvej brouk mi lehce připomněl snímek Šeptej Davida Ondříčka a troufl bych si říct, že ho Pavel Marek určitě viděl. :) Jeho kvalit však zdaleka nedosahuje a nezachrání to ani Jiří Macháček v malé vedlejší roli. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tobě se líbí Markéta, viď ?!" - "Hmm, je zajímavá, moc !!" - "A já se ti nelíbim ??" - "Vy jste tu všichni, zajímaví !!" ()

garmon 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu devadesátkového dítěte jde o zdařilý debut - nevím, o co u diváků zaostává za takovým Šeptej anebo Jízdou; vedle takového Kamenného mostu mi naopak body jasně přesahuje. Je to taková ta linie "Zlá krev", samo méně artová; jsou zde ještě znát i Žiletky - což je taky francouzská linie. Zobrazení blázince mi připomíná Den idiotů. Nevěrohodnost řady detailů, jejich "filmovost" mi tu vadila nejmíň. Nepřesnost herců vidím via Láska shora a taky mi neva-). Rozdílů oproti výše jmenovaným je ovšem víc - hlavní hrdina je značně nesympatický český James Dean (Zuska mi strčí do kapsy Macháčka právě proto jak hraje), český devadesátkový rock prostě není Bowie, nu; černobílá kamera už tu nějak nemá žádnou než estetickou funkci, není ani namířeným ukazovátkem, ani není nijak moc krásná a v tu správnou chvíli - je to prostě manýra, která ale naznačuje to, že Pavel Marek nechtěl točit jen tak nějaký post-teenagerský film. Že vedle spousty chybek a nedotažeností jde do dřeně a taky jak moc ho to baví. Když jsem ho potkával úplně na plech v nočním buse na I. P. Pavlova, bylo zřejmé, že je podobný proklatec jako jeho hrdina. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Film má jistě své slabiny, ale celkově se mi líbil. Navíc mám z osobních důvodů slabost pro Markétu, tudíž hodnotím čtyřmi hvězdičkami. ()

Sinn 

všechny recenze uživatele

Teoreticky parádní, prakticky špatní herci, jedině Macháček výborný. Zajímavý projekt i scénář (který vydali knižně), ale tohle zpracování mi moc nesedlo. Ale hudba je skvělá. A František taky. Tak doplavat, dosrat a jdem! ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

V rámci Česka slabší nadprůměr. Film mě zaujal, funguje, pobaví, má dobrou kameru a střih. Sem tam je nějaký zajímavý záběr. Je mi líto, že (pokud dobře vím) Pavel Marek, co do toho filmu dal vše co mohl, s tím neuspěl, přitom nějaký talent podle mě má. Bohužel, herecké výkony nic moc a po hodině to přestane bavit a něco zajímavého přijde až ke konci. Jinak je to ale celkem fajn filmeček. 3* ()

Endyis 

všechny recenze uživatele

Když vemu v úvahu jaký snímky se dnes natočej a promítají se v multikinech, potom že podobných filmařských projektů je pomálu, tak snímek rozhodně musím vyzdvyhnout. Jedná se totiž o film, který je o něčem a to jak dějovou linkou, tak i hudbou a režisérkou invencí. Člověk v něm v pohodě může najít i své různé životní paralely (narozdíl od těch všech "opravdových mladých trendy filmů"), herci hrají nenuceně přirozeně a příběh je dobře promyšlen. Rozdhoně bych nehrotil jak zde uvedeno v obsahu, nějaké realistické nedostaty, pač je to v daném žánru nepodstatné. (Podívejte kolik realných nedostatků je třeba ve filmu Venkovský učitel, ale tam se zdá se to nikomu nevadí.) Podívat se po letech na tento film, jenž mě i dříve zaujal bylo milým překvapením... 80% ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Nevýrazný příběh, podávaný odtažitou formou, téměř znemožňující nějaké ztotožnění s hrdinou. Nezaujme ani Jiří Macháček ve své možná první výraznější roli, takže jediné co snad stojí za zmínku je hudba Davida Kollera. ()

LEATHERFAC odpad!

všechny recenze uživatele

Vážení přátelé...Hm...Tento film mě svým námětem zaujal už před lety a tak jsem ho dlouho chtěl vidět. Bohužel Marek jako scénarista i jako režisér naprosto selhává. Neuvěřitelně plytký děj, dialogy i mizerné výkony zcela nesympatických a nezajímavých "herců"... Rozdíl mezi dobrým a špatným filmem je někdy velice malý. Z tohoto námětu se dal natočit velmi dobrý film. Ale to by ho musel natočit režisér, který má alespoň špetku talentu. Tahle amateristická primitivní a nudná slátanina je tak špatně natočená, že kdejaký trochu talentovaný prvňáček s kamerou by to natočil lépe a duchaplněji... ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Mezi skoro az nehereckymi vykony zari svym projevem Jiri Machacek s Janem Teplym. Dale si dovoluji upozornit na rezisera Vladimira Drhu, ktery v tomto filmu take prijal roli. Celkovy pribeh se mi libil a v zadnem pripade nenudil.Ponauceni: nekdy ani pobyt v blazinci nam nepomuze zmoudrit. "Koupim auto ,rychly auto, nastartuji, objedu svet...." ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušná komedie, která sice není k popukání, ale na to už jsme u našich filmů zvyklí. Je to spíš depresivní snímek, kdy mladáho muže stíhá jedna smůla za druhou. Když se už zdá, že se uklidní a najde i svou lásku, tak to zkazí on sám a přitom zničí život i osobě, která ho milovala. No je tohle komedie? ()

Trauma 

všechny recenze uživatele

příjemná věc tenhle film, i přes řadu nedostatků působí přirozeně a nenuceně, příběh nic moc, ale lepší než kdejaké dramatické pseudopsychotrháky co se dneska točí - méně je někdy více a v jednoduchosti je krása, to na tenhle film rozhodně sedí, navíc zajímavé postavy ()

Reklama

Reklama