Děvče od sousedů (TV film)

Russell Girl, The

USA, 2008, 120 min

Jeff Bleckner

Jeff Beal

Krasna hudba, silny pribeh... Aj napriek tomu, ze z filmu dycha jasna televizna tvorba, ocarila ma priamociarost, emocie a sympaticke postavy. Velmi prijemna oddychovka, pri ktorej som si slusne poplakala :)(25.2.2009)

Místy velice příjemné drama, ale místy i klišovitá nuda. Každopádně Amber Tamblyn má talent a tady se jí ho podařilo prodat. Slušný průměr.(18.4.2009)

Citlivě podaný, křehký, ale velmi silný příběh o bolesti, ztrátě a pocitu viny. O tom jak těžko se některé rány hojí, o tom jak těžké je někdy promluvit si, o bolesti, před kterou se nelze ukrýt. A byl by stejně silný i kdyby vypustil pro mě trochu nadbytečný motiv nemoci a soustředil se jen na postupně odhalovaný motiv minulosti.(3.5.2010)

Tak zase mě něco dostalo :-( Silný příběh -napětí o co , že to jde .... Moc pěkné... K tomu ta síla odpuštění-vysvětlení ... a nádherná nesobeckost ....(25.4.2012)

• Terva

Scénář - Jill E. Blotevogel. Podprůměrný snímek trvající dvě hodiny, ale hudební stránka byla nádherná - Jeff Beal(5.6.2011)

• Ellise

Asi to na mě nezapůsobilo, tak jak mělo. Herci byli vcelku dobří i příběh byl docela poutavý, ale mě tam chyběla akce.(7.6.2011)

Nebylo to špatné na to, že je to TV film, takže klidně se podívejte, myslím, že extrémně litovat nebudete.(5.6.2011)

Pomalu se rozbíhající příběh, poodhalující, co se tehdy stalo, před 6 lety. Ne, film není v žádném ohledu něco nového přinášející, přesto ale stojí za shlédnutí. Témata jsou blízká nám všem a režisér měl citlivou ruku, takže všechno jemně a nenásilně plyne, relativně optimisticky konče.(27.8.2010)

Opravdu silný příběh, který vás stáhne hned od začátku a nepustí až do konce. Hlavní představitelka Sarah (Amber Tamblyn) předvedla skvělý výkon jako dívka s leukémií, která si dává vinu za tehdejší tragickou nehodu (nechci vyzradit). Po několika letech se vrací na "místo činu" a vzpomínky vyplavou opět na povrch. Nejenom ona si bude muset odpustit a po několika letech začít opět normálně žít, ale hlavně si bude muset odpustit a připustit, že její nemoc není trest a i ona si zaslouží uzdravit se a žít dále. Všichni si budou muset projít opět velkou bolestí, než se dokážou přenést přes minulost. Tohle drama má opravdu něco do sebe a určitě mu přidají i výborné herecké výkony. Skvělá ukázka toho, jak jsou lidské vztahy složité a jak těžká může být tak jednoduchá věc, jako vyjádřit své pocity. Taky se mi hodně líbí postupné odhalování minulosti. No, hezky jsem si pobrečela (citlivka) a určitě doporučuji zhlédnout :o))(4.8.2011)

Jakoby 3 příběhy vpletené do sebe, stále se prolínající. Zdlouhavé, ubrečené... nemůžu si pomoct - mě to nezaujalo. Slabší průměr...(4.5.2012)

Sarah Russellová, budoucí studentka vysněné medicíny, navštěvuje svou rodinu, aby s ní sdílela důležitou novinku, které se týká nejen jí, ale i jejích blízkých. Díky této události se během pobytu doma pokusí konečně vypořádat se složitým obdobím své minulosti. A víc už nemůžu napsat, abych nevyzradil děj :-) Přemíru klišé jsem nezaznamenal a nuda to - přes nadstandardní stopáž - nebyla.(23.3.2010)

podle názvu jsem čekala zas nějaký typický americký romanťák, ale byla jsem příjemně překvapena (proto jsem dala nakonec 4 hvězdy, váhala jsem mezi 3 a 4).. když jde o rakovinu, vždycky mě to dostane.. jsem ráda, že to moc nepřeháněli a mělo to fakt příběh.. prostě slušné, stojí to za zhlédnutí..(15.2.2012)

Nádherný, dojemný příběh, jeden z těch na které asi nikdy nezapomenu.(11.10.2011)

Silný a tvůrci výborně zvládnutý příběh, podtržený poměrně kvalitními hereckými výkony. I v televizní produkci čas od času vznikne kvalitní podívaná.(15.2.2012)

Je to určené do televize, ne do kina, ale každopádně vhodně. Do kina bych na to zřejmě nešla, ale jako TV film krásné, citlivé, náznakové. O možnosti a nemožnosti vypořádání se s vinou. I když to trvalo 120 minut, nenudila jsem se, uběhlo to rychle.(6.6.2011)

• thymus

Příběh o tom, jak těžké je žít s pocitem viny a jak namáhavé je napravit pošramocené vztahy. Opravit nabouranou karoserii nebo zrenovovat starý nábytek je snadnější. Téma by bylo dobré, ale muselo by být podáno uvěřitelněji, bez spousty klišé. Taky souhlasím s "nash." - motiv nemoci rozmělňoval hlavní linii.(9.6.2011)