Reklama

Reklama

Vrah ve mně

  • USA The Killer Inside Me (více)
Trailer

Kontroverzní kriminálka Vrah ve mně režiséra Michaela Winterbottoma, natočená na motivy knihy Jima Thompsona z 50. let, vypráví příběh dvojího života šerifova zástupce Lou Forda z malého texaského města. Charismatický, skromný mladík má temnou stránku – nenávist vůči ženám. Tak postupně odhalujeme, že se jedná o nebezpečného psychopatického sériového vraha. Ve filmu černějším než film noir se ukáže, že temné tajemství nemá pouze Lou... Podle režiséra jde o napínavý příběh, jenž vybízí k zamyšlení nad formami lidského násilí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (198)

POMO 

všechny recenze uživatele

Nepríjemný, bezmyšlienkový film plný nesympatických postáv a odpudivého, samoúčelného násilia. Nemienim mu dať vyššie hodnotenie iba pre áčkové obsadenie a režisérove meno. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Dám Vám hádanku: Má to název jako porno z nápravného zařízení a táhne se to jako anál s romským spoluvězněm. Co je to? Ano, modří už vědí! Je to těchto sto devět minut čirého utrpení o tom, jak jeden nesympatický úchyl nudně zevluje po městě a sem tam si udělá z nějaké kikiny boxovací pytel. Prý NOIR!? A přitom tam nehraje jediný černoch... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Výkon Casyho Afflecka je asi to jediné, co na tomto filmu opravdu stojí za pozornost. Sadistický, na veřejnosti ve kontrolující magor. Asi měl působit i inteligentně, bohužel kvůli problematickému scénáři tak nepůsobil. Spíš si neustále naprosto zbytečně zadělával na problémy, bez pořádného odkrytí nějaké smysluplné motivace. Hloub než pár centimetrů pod kůži hlavní postavy nám holt nebylo umožněno nahlédnout. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Vrah ve mně sliboval záživnou krimi podívanou v slušivém retro stetsonu. Film dle románu kultovního „brakaře“ Jima Thompsona dává vyniknout především úlisnému zjevu i hlasu Casey Afflecka, který si studii smrtící perverze pod pozlátkem dokonalého klaďase vysloveně vychutnává a táhne celý snímek, který se občas trochu prohýbá pod tíhou uválených erotických scén a žvatlavých dialogů. Výborná hudební dramaturgie, silné herecké obsazení a tabákem načichlý coenovský duch drsné detektivky dostane pořádně zabrat v závěru, v němž Jessica Alba namísto obnažování zkouší hrát a do té doby uměřený Winterbottom sáhne po béčkových ohnivých proprietách. [MFF KV 2010] ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Sceny mlatenia zenskych, hlavne Jessicy mi teda vobec nerobili dobre. Boli zbytocne brutalne a obzvlast u tej Jessicy, kedy som si vravela, ze preboha, uz dost. Inak mi to prislo prilis natahovane a v takmer dvoch hodinach filmu zacne liez na nervy aj Caseyho hlas, ktory za normalnych okolnosti az tak otravny nie je. Sklamanie. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Vážně mě to mrzí zlato. Vím, že ses bála. Vypadala jsi strašně překvapeně. Miluju Tě“.... Film pro milovníky násilí, J.Alby, 30tých let a zvrhlých charakterů. C.Affleck je zástupce šerifa a vrah. Dělá chyby, ale dokáže po sobě zamést stopy. Další vraždou. Na konci sedí, vysvětluje a směje se. On tyhle hnusáky umí! Krom něj má film výtečnou hudbu a v některých pasážích velmi dobrou atmosféru, ale nadšení z úvodu postupně vyprchalo. Asi proto, že příběh postupně nemá čím překvapit. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci vidět hezkej zadeček J.Alby. 2.) Dlouho jsem neviděl umlátit pěstmi ženskou. 3.) Chci vidět hezkej zadeček K.Hudson. 4.) Jedno umlácení za film mi nestačí. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zvláštní Film.. Ze starší Doby, kde se Cassey Affleck zblázní.. Líbila se mi jedna Scéna a to jak Zmlátil Mou milovanou Jessicu Albu.. Jinak ten film stál za nic, strašně se táhl! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No mam rad tyhle dobovy filmy z americkyho zapadakova a mam rad i Casey Afflecka, ale tohle moc nevyslo. Pritom rozjezd docela solidni, Winterbottom nakousne nejakej motiv pomsty, romantickou linii, pribeh o poldovy - vrahovy, ale tak nak s tim pak uz neumi pracovat, takze se vetsinu casu nic nedeje, postavy neustale jen kecaj, cely se to silene tahne, do toho sem tam nejaky nelogicky chovani postav a postupne to zacne silne nudit. Ale musi se zase uznat, ze ty vrazdy jsou naprosto libovy a pekne brutalni, na zadky Alby a Hudson je peknej pohled a herci hrajou solidne. Akorat vopruz Baker mi lez silene na nervy, takovej blbecek co si hraje na Colomba. Takze v podstate vsechno od dobovy atmosfery a hudby, pres herce az po vrazdy je v poradku, jen ten dej tomu silene podkopava nohy. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Všechno jen ne sympatický mladý Affleck v roli, pro kterou se dokonale hodí. Odznakem chráněný, násilník, zbabělý vrah, křivák. Skvělý je ten retro feeling, hodně působivé byly výpady vůči ženám, ale výsledku nějak nevím, co si o tom mám myslet. Zdálo se mi to podivně zapletené a strádající díky mému neoblíbenci v hlavní roli (i když na něj byla jak šitá). ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Excelentní psychologické drama a sonda do duše psychopata (neplést si s úchylákem či tak ...) a sociopata. Inteligentní mladík od policie se dostává stále více do spirály vraždění, aby vyhladil jeden důkaz za druhým, lidé ve městě umírají. Jeho ineligence je zpočátku silnou zbraní, ovšem v poslední části filmu vidíme již jeho naprostou proměnu v "šílence", jehož primárním cílem je zabíjet a ničit - zatímco původní cíl byl pouze si bokem ulít podvodem nějaké prašule ... Odkaz na Freuda, fotografie a vzpomínky na úchylnou mámu, přistižení bratra při znásilnění 5ti leté holčičky v autě dávají jasný odkaz na silně psychologicky laděný příběh, který nechává zdánlivou kriminální složku jen jako kulisu. Hodně rozpačitě na mne působila ústřední znělka, která dělala z filmu jako by do nebe volající černou komedii, ovšem její text naznačuje, že nikoliv jedinec, ale celá společnost se podílí na občasném vzniku takovýchto stvůr, jako je hlavní hrdina ... Je to hodně dobré, dobře zahrané, ale strašně záleží, z jakého úhlu se divák na film dívá. Mne prostě dostala vyloženě ta psychologická rovina. Film obsahuje dvě scény neskutečně brutálního násilí na ženách, které rozhodně nemají v běžné USA produkci obdoby, takže pozor, tyhle scény mohou silně traumatizovat ... ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Jak mám noir rád, tak Killer Inside Me mě nechavá vcelku lhostejným. Jestli je i kniha taková rádobyšokující nudná póza, tak se po Thompsonovi asi shánět nebudu. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Atmosféra funguje, herecké výkony jsou skvělé, příběh je ale příliš brzy omezen na explicitní výbuchy násilí na ženách, intimní scény a logika si bere dovolenou. Škoda podivné nedotaženosti, která to hodně ničí. 7/10 (45. MFF KV) ()

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: John Curran / Jim Thompson, Michael Winterbottom | Hudba: Melissa Parmenter | Produkcia: Bradford L. Schlei | Distribúcia: Icon Entertainment International (UK/Australia), IFC Films (US) | Štúdio: Revolution Films, Hero Entertainment, Indion Entertainment Group | Rozpočet: 13 miliónov $ | Tržby: 3,976,222 $ || ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Poriadne noir psycho. Miestami síce aj poriadne rozťahané, ale svoje údery rozdáva s maximálnou presnosťou a účinnosťou. 75%. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Podarený pokus o film-noir, ktorý ma najviac pobavil vďaka tomu, ako paroduje svoj vlastný žáner :-) Čierno-čierna duša Casey Afflecka je konfrontovaná komickým ladením a pri morbídnych scénach doslova vyráža dych vtipnými prvkami, ktoré sú do deja zakomponované (spomeňte si len na scénu, ako hlavný hrdina naháňa starca s nožom na ulici). Inak priznávam, že také extrémne násilie páchané na ženách, som ešte v žiadnom filme asi nevidela a svojou brutalitou zdvihlo úroveň snímky aspoň o hviezdu vyššie (že to hovorím práve ja, čo nenávidím krv :-). Nie je to žiadne L.A. Prísne tajné ani jemu podobné sofistikované thrilery, ktoré každú minútu otáčajú dej iným smerom, ale napriek tomu ide o príjemnú pohodovku, ktorá nie je až taká strašná, ako niektorí vykresľujú. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

První shlédnutý film na 45. ročníku MFFKV a hned taková čičovina. Winterbottomova Tristrama Shandyho mám rád, navíc oplývá mnohem větší atmosférou a hravostí, než The Killer inside me, kde je snad vše úplně špatně a postavené na hlavu. Už přemíra postav zapříčiňuje fakt, že je dost těžké se v nich vyznat a ve výsledku se dostavuje jen rezignace. Dialogové pasáže vzbuzují úsměv a úlek, protože to nemohlo být myšleno vážně a ani v žertu. Parodické výstupy ala sprint po ulici s kudlou v ruce nebo výsledné rozuzlení zapříčinily, že mi slezly snad všechny chlupy ze zad a braly nohy na ramena pryč ze sálu. Navíc nechat bloumat Simona Mentalistu Bakera téměř dvě hodiny po pravém vrahovi je nevídané a neslýchané. Casey Affleck tentokrát nevýrazný – málem jsem z jeho Lou Forda usnul. Kam se podělo charisma? Tenhle snímek se nemůže líbit snad vůbec nikomu. A pokud se přeci jen najde pár šťastlivců – budu jim jen tiše závidět, protože očekávání byla veliká. PS: Bible zařazená v knihovničce vedle Freuda - jak zlověstné to znamení. [MFF Karlovy Vary 2010] ()

Reklama

Reklama