Reklama

Reklama

Ostrov smrti

(seriál)
Horor / Thriller / Mysteriózní / Drama
USA, 2009, 9 h (Minutáž: 39–44 min)

Tvůrci:

Ari Schlossberg

Hrají:

Elaine Cassidy, Christopher Gorham, Matt Barr, Gina Holden, Katie Cassidy, Brandon Jay McLaren, C.J. Thomason, Cameron Richardson, Harry Hamlin (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Harper's Island jen nový americký krimi-mystery seriál, který napsal Ari Schlossberg pro televizi CBS na sezónu 2008-2009. Seriál by se dal zaškatulkovat jako slasher-horor / krimi. Tvůrci ho sami přirovnávají k sérii "Scream" nebo k románu "Deset malých černoušků" od Agathy Christie. Seriál má 13 epizod a v každé epizodě bude zavražděna alespoň jedna postava.
Ústředním motivem je vražda sedmi lidí, která se stala před sedmi lety na ostrově poblíž pobřeží Seattlu. Právě na tomto ostrově plánuje svatbu Henry Dunn se svou přítelkyní Trish Wellingtonovou a připlouvají spolu s přáteli a rodinou na ostrov. Každá postava má své tajemství, nevíme kdo je vrah, ale postupně umírá "jeden za druhým"....
Současně se seriálem probíhá v Americe promo kampaň, kdy je každý pátek na stránkách www.fancast.com online rozhovor s obětí vraždy. Fanoušci tak mohou dostat odpovědi na své otázky a odkrývat střípky, kdo může být vrahem. (djtoko)

(více)

Recenze (81)

Blue.Poison 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál je moje hororová krevní skupina! Vyvražďovačky prostě žeru. Nemůžu spát, nemám čas jíst, protože jsem naprosto pohlcená Ostrovem smrti. Postavy mě baví (zejména tragikomický blond páreček), děj mě baví, stopáž a rozvržení je ideální=není to tzv. nekonečný seriál.. A ještě mě velmi potěšila scéna, která paroduje závěr Posledního Mohykána. To snad natočili speciálně pro mě :) ()

iampatrik 

všechny recenze uživatele

55% Z počátku nadprůměrné hororové krimi, kde jsem hltal díl za dílem, pomalu odkrývající se příběh. Čím však dílů přibývalo, tím Ostrov smrti ztrácel dech až ho ztratil úplně. Konec je už jen hloupé vybíjení přeživších, s jejich hloupým chováním a s hloupým ukončením. Veliká škoda. (Přesto zajímavý, nenápadný, hororový seriál) ()

Reklama

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Váhal jsem i nad odpadem, ale nakonec jsem se rozhodl dát bod za některé postavy, respektive herce. Seriál je obrovským zklamáním. Má plno chyb ve scénáři, ději, nelogické chování postav...vlastně by se dalo říct, že celý seriál je naprosto nelogický. Skoro všichni, co uvidíte v prvním díle, budou mrtví. Každý díl zemře jedna a více postav. Připadá mi, že právě tohle přitáhlo většinu diváků. Ale je to udělaný značně neobratně, nuceně a postupně to ztrácí na...všem. Hlavní hérečka stojí za nic. Vypněte mozek, zahoďte veškerou logiku a možná se vám to bude líbit. Filmařina je to dobrá, ale děj a scénář sucks. Bod za Cala a Shanea. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Co potřebuje seriál s hororovou tématikou, aby měl úspěch odvíjející se od jeho kvalit.. chmm. Rozhodně na prvním místě je nečekaná a rozvětvená zápletka. Takový prakticky nepřemožitelný zabiják, skrývající se ve stínech, je pevný základní kámen. Bože a co třeba takový ostrov, co Bobe?? Nikdo nikam nemůže. Stísněná atmosféra udělá své!! Jou, jou, kámo! Pokračuj. Dáme si brainstorming. Cejtim, že se tu rodí něco fenomenálního! Máme geniálního vraha. Máme ostrov. On musí znát ten ostrov jako svý boty, musí s nim být spojen. Musí mít šrám na duši. Něco jako abychom ukázali, že kdysi býval dobrým policistou, ale zabili mu ženu kterou miloval. Harley mu na ostrov ale asi nepropašujeme.. škoda. No jedeme dál. Rodinná tragedie! Znovu nalezený syn. Krev. Msta. Jeď Bobe! Sypeš ze sebe úžasný věci! Eeeeh... No... Kozy! Co? No kozy! Chce to nějaký krásný holky! A svalnatý kluky.. Hodně. Pak taky nějaký zbraně. Šťastnej začátek, něco nenápadnýho... Hele taková svatba - symbol radosti a štěstí. Teda aspoň ve filmu. Myslim hlubokej protiklad těm vraždám. Všichni nějak k sobě vázaný=prostor pro otázky, na který neni potřeba znát odpověď. A postupně budou mizet lidi. Znáš tu situaci. Kolem tebe umíraj kamarádi a ty si jenom říkáš ,,sakra proč nebere telefon?'' No kdyť to je přímo ze života! Než se nadějou, bude jich půlka v hajzlu. Nikdo neni tak všímavej. Hlavně žádnej z těch svalovců nemůže bejt tak rychlej. Náš záporák má totiž pod čepicí, atlet v šedesáti letech a neviditelnej ubrus od Harryho. Geniální magor na ostrově plnym dětí co nedochodili zvláštní školu. A co teda ty rodiný pouta? Další symbol mám na jazyku hele. Jednoduše, a teď mě dobře sleduj, proměna slušnýho kluka v zabijáka. Ve svého otce. On mu v tom totiž bude pomáhat. Pomalu se z něj stane ta samá stvůra. No neke! Kde ty na tyhle nápady chodíš?! Hodíme tam nějakou velkou lásku, když už jsme u toho? Jako ona miluje jeho, on miluje jinou a tu původní miluje vrahoun? Jo, to by šlo.. Hlavně nezapomeň. Kromě nerozlučitelný dvojky otec-syn, musej bejt logicky všichni blbý, pomalý, rozdělovat skupinu, když to bude třeba, omdlévat když se to hodí, věřit komu nemají a umírat v předem daný okamžik. Skončí to samozřejmě dobře, ale tak jako tragicky, chápeš. Aby to ty diváky zarazilo do gauče a zanechalo hrdé na 13 dílů ostrovní společnosti. Teda Bobe, už teď to vidim jako trhák... ()

claudel 

všechny recenze uživatele

První polovina seriálu slibuje nadějnou detektivku ve stylu Deseti malých černoušků, bohužel scénaristi zdaleka nedosahují kvalit nepřekonatelné královny detektivek a druhá půle se promění v tuctový horor bez hlavy a paty, bez inteligentního rozuzlení a pořádného vysvětlení. Přesto se pro mě Harpers Island stal několikadenní drogou, která mě vtáhla a nepustila, ty poslední dva totálně zkažené díly prominu. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (7)

  • Katie Cassidy, Gina Holden, Callum Keith Rennie, Jim Beaver, Amber Borycki, Chris Gauthier, Ben Cotton, Sean Rogerson, Dean Wray, Jay Brazeau, Aaron Pearl,Alex Ferris, Maxine Miller, Anna Mae Routledge, Sarah-Jane Redmond a Sarah Smyth. Všichni tito herci a herečky se objevili také v seriálu Lovci duchů (od r. 2005). (Zdroj: ČSFD)
  • Jimmyho loď se jmenuje "Sea Jay", což je odkaz na pravé jméno herce C.J. Thomasona, který tuto postavu ztvárnil. (Zdroj: ČSFD)
  • Nikdo z hlavního hereckého obsazení nevěděl předem, čí postava přežije konec které epizody. Herci se to dozvěděli vždy den před natáčením, když dostali scénář pro epizodu, která se zrovna měla točit. Za tímto nápadem stál výkonný producent Karim Zreik, podle kterého bylo zajímavější, aby si herci sami přečetli ve scénáři, kdo zemře, než aby jim to bylo řečeno. Za tuto praktiku si Zreik vysloužil přezdívku "The Assassin". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama