Reklama

Reklama

Ostrov smrti

(seriál)
Horor / Thriller / Mysteriózní / Drama
USA, 2009, 9 h (Minutáž: 39–44 min)

Tvůrci:

Ari Schlossberg

Hrají:

Elaine Cassidy, Christopher Gorham, Matt Barr, Gina Holden, Katie Cassidy, Brandon Jay McLaren, C.J. Thomason, Cameron Richardson, Harry Hamlin (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Harper's Island jen nový americký krimi-mystery seriál, který napsal Ari Schlossberg pro televizi CBS na sezónu 2008-2009. Seriál by se dal zaškatulkovat jako slasher-horor / krimi. Tvůrci ho sami přirovnávají k sérii "Scream" nebo k románu "Deset malých černoušků" od Agathy Christie. Seriál má 13 epizod a v každé epizodě bude zavražděna alespoň jedna postava.
Ústředním motivem je vražda sedmi lidí, která se stala před sedmi lety na ostrově poblíž pobřeží Seattlu. Právě na tomto ostrově plánuje svatbu Henry Dunn se svou přítelkyní Trish Wellingtonovou a připlouvají spolu s přáteli a rodinou na ostrov. Každá postava má své tajemství, nevíme kdo je vrah, ale postupně umírá "jeden za druhým"....
Současně se seriálem probíhá v Americe promo kampaň, kdy je každý pátek na stránkách www.fancast.com online rozhovor s obětí vraždy. Fanoušci tak mohou dostat odpovědi na své otázky a odkrývat střípky, kdo může být vrahem. (djtoko)

(více)

Recenze (81)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Tvůrci ho sami přirovnávají k románu "Deset malých černoušků" od Agathy Christie... Tvůrci můžou přirovnávat do alelujá, ale slasher je jednou slasher a basta fidli. Nic tedy proti tomuto žánru, ale 13 dílů o tom, jak se vylidňuje jeden ostrov je dost velké sousto a můj názor je, že scénáristi měli ještě hodně večerů sedět u stolu a dumat, co s kým provedou. Nakonec váhám, jestli se přiklonit ke čtyřem nebo sklouznout na tři, ale protože si vzali málo na paškál tu zneklidňující protivnou devítiletou holčičku a taky to nechali dopadnout tak, jak to nechali dopadnout, zůstávám u tří*. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Spočiatku aj vďaka netradičnej seriálovej schéme pozoruhodná záležitosť. Začiatok veľmi slušne buduje atmosféru a napätie ako tak funguje, hoci nejde o žiadnu revolúciu na seriálovom poli. Postupom času sa však Harper's Island mení na tradične absurdnú aj keď stále relatívne zábavnú vyvražďovačku. Jej rozuzlenie síce z pohľadu zjavne duševne chorého vraha zmysel aj dava, ale celkovo sa mu dá vytknúť všeličo. Medzi iným aj všetky tie zvraty, ktoré zo spätného hľadiska pri dôkladnej analýze vlastne nedávajú zmysel. Ale odškrtávanie postáv po každom dieli a tipovania vraha dokáže na istý čas zabaviť. ()

Reklama

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Váhal jsem i nad odpadem, ale nakonec jsem se rozhodl dát bod za některé postavy, respektive herce. Seriál je obrovským zklamáním. Má plno chyb ve scénáři, ději, nelogické chování postav...vlastně by se dalo říct, že celý seriál je naprosto nelogický. Skoro všichni, co uvidíte v prvním díle, budou mrtví. Každý díl zemře jedna a více postav. Připadá mi, že právě tohle přitáhlo většinu diváků. Ale je to udělaný značně neobratně, nuceně a postupně to ztrácí na...všem. Hlavní hérečka stojí za nic. Vypněte mozek, zahoďte veškerou logiku a možná se vám to bude líbit. Filmařina je to dobrá, ale děj a scénář sucks. Bod za Cala a Shanea. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

One by one... Velice příjemně napsaná vyvraždovačka postavená na konceptu Agathy Christie, jejíž hype díl od dílu stoupá. Samotné vraždy ´sou přinejmenším zábavné, CBS se nebojí ukázat i nějaké to gore a o své se stará i smypatická televizní komercializace a zajímavá hra s divákem. Díky bohu dostatečného prostoru dostal i Jim "Bobby" Beaver. Bohužel s přelomem desátého dílu se hra mění a z tlejících těl začíná stoupat opar nepříjemného patosu. Navíc s narůstajícím bodycountem se bortí hranice logiky a "nečekanými" zvraty tvůrci podřezávají krky jen sami sobě. Škoda, takhle se Harper´s Island zahrabal hluboko do hrobu průměrnosti. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Začalo to jako napínavá detektivka namíchaná s hororem, skončilo to jako zoufalá fraška. Oblíbený trik autorů bylo vzít nějakou sympatickou postavu, na konci dílu ji představit jako možného podezřelého a v následujícím díle to hned popřít. Prvních šest, sedm dílů jsem se těšil, co bude následovat, později už spíš děsil, co tam hrdinové budou vyvádět za nesmysly. Ve výsledku promarněná šance a zklamání. 50% ()

Galerie (80)

Zajímavosti (7)

  • Seriál byl natočen na Bowenově ostrově, ostrovní obci asi dva kilometry západně od Vancouveru v kanadské provincii Britská Kolumbie, a na University of British Columbia. Fiktivní Candlewick Inn, tajemný hotel, se nachází ve Vancouveru v Cecil Green Park House. (Trajektt)
  • Jimmyho loď se jmenuje "Sea Jay", což je odkaz na pravé jméno herce C.J. Thomasona, který tuto postavu ztvárnil. (Zdroj: ČSFD)
  • Všechny televizní reklamy na seriál již předem naznačovaly, že bude mít pouze 13 epizod bez dalších pokračování a že postava záhadného zabijáka bude odhalena až ve finální epizodě. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama