Reklama

Reklama

Ostrov smrti

(seriál)
Horor / Thriller / Mysteriózní / Drama
USA, 2009, 9 h (Minutáž: 39–44 min)

Tvůrci:

Ari Schlossberg

Hrají:

Elaine Cassidy, Christopher Gorham, Matt Barr, Gina Holden, Katie Cassidy, Brandon Jay McLaren, C.J. Thomason, Cameron Richardson, Harry Hamlin (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Harper's Island jen nový americký krimi-mystery seriál, který napsal Ari Schlossberg pro televizi CBS na sezónu 2008-2009. Seriál by se dal zaškatulkovat jako slasher-horor / krimi. Tvůrci ho sami přirovnávají k sérii "Scream" nebo k románu "Deset malých černoušků" od Agathy Christie. Seriál má 13 epizod a v každé epizodě bude zavražděna alespoň jedna postava.
Ústředním motivem je vražda sedmi lidí, která se stala před sedmi lety na ostrově poblíž pobřeží Seattlu. Právě na tomto ostrově plánuje svatbu Henry Dunn se svou přítelkyní Trish Wellingtonovou a připlouvají spolu s přáteli a rodinou na ostrov. Každá postava má své tajemství, nevíme kdo je vrah, ale postupně umírá "jeden za druhým"....
Současně se seriálem probíhá v Americe promo kampaň, kdy je každý pátek na stránkách www.fancast.com online rozhovor s obětí vraždy. Fanoušci tak mohou dostat odpovědi na své otázky a odkrývat střípky, kdo může být vrahem. (djtoko)

(více)

Recenze (81)

JAn 

všechny recenze uživatele

One by one... Velice příjemně napsaná vyvraždovačka postavená na konceptu Agathy Christie, jejíž hype díl od dílu stoupá. Samotné vraždy ´sou přinejmenším zábavné, CBS se nebojí ukázat i nějaké to gore a o své se stará i smypatická televizní komercializace a zajímavá hra s divákem. Díky bohu dostatečného prostoru dostal i Jim "Bobby" Beaver. Bohužel s přelomem desátého dílu se hra mění a z tlejících těl začíná stoupat opar nepříjemného patosu. Navíc s narůstajícím bodycountem se bortí hranice logiky a "nečekanými" zvraty tvůrci podřezávají krky jen sami sobě. Škoda, takhle se Harper´s Island zahrabal hluboko do hrobu průměrnosti. ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Co jsem od toho čekal se celkem naplnilo, i když logika občas hapruje. Takže když se mi tak krásně plní očekávání...., tak očekávám...., že se to stane realitou a na ostrov se vypraví na dovolenou: pan Klaus, Gross, Dalik, Ritter, Janoušek, Hrdlička, Barták, Kalousek, Kellner, Tykač, Jansa, Bém, Drobil, Bakala....a těšit je tam může třeba Nagyová. ()

Reklama

zipexx 

všechny recenze uživatele

Harper's Island je velmi poutavá vyvražďovačka. To, že se většina scén odehrává převážně v lesích ostrova dodává seriálu velkou dávku tajemna a je to ku prospěchu věci. Stejně záhadně působí i ono letní sídlo (hotel?), ve kterém naší svatebčané přebývají. Hlavní devizou jsou pro mě herecké výkony. Narozdíl od seriálu True Blood se zde casting více než povedl. Ať už se jedná o skoro-manželský pár nebo o jejich kamarády či rodinné příslušníky. Největší obavy mám ale ze závěrečné pointy!!! ... PS: Obavy naplněny! Po 11.díle, který byl naprosto "debilní" a po odhalení "nečekané" pointy se tenhle seriál pro mě stal velmi průměrným a už se budu dívat jen z povinnosti. Tři hvězdy jsou maximem!!! Po posledním díle série musím říci, že scénaristům zřejmě jedna pointa nestačila a tak "šokují" o sto šest, leč vše na úkor kvality. Hodnocení zůstává na třech hvězdách. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

No... že by ve mě tenhle seriál zanechal po prvních třech epizodách kladný dojem... to se říct nedá. Okoukané a stokrát v různých filmech a seriálech proprané téma se tu bez sebemenší obměny opakuje. Partička lidí (velmi hloupých lidí) přijíždí na ostrov, kde se kdysi stala hrozná věc. A aby nebyla nuda... začne se to opakovat. Všichni hrdinové samozřejmě mají společnou historii, pár z nich je labilních a pár na první pohled slouží jen jako maso na podřezání. Příběhově to tedy zrovna žrádlo nebude... Mohla by to možná zachránit atmosféra. To si ale neumím dost dobře představit, protože téma, které dnes neudrží ani devadesátiminutový film, má tady udržet seriál... Dost o tom pochybuju. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Opravdu slibný začátek. Ze seriálu resp. z pilotního dílu je sice trochu cítit I still know what you did last summer (Tajemství loňského léta 2), nicméně ne každý tento odpad ještě pamatuje. Harper´s nabízí solidní porci tajemna, u části diváků tolik oblíbené lekačky, pár opravdu pohledných žen (tady mi chybí kapka erotiky) a hlavně možnost pár večerů očekávat, kudy povede cesta. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (7)

  • Nikdo z hlavního hereckého obsazení nevěděl předem, čí postava přežije konec které epizody. Herci se to dozvěděli vždy den před natáčením, když dostali scénář pro epizodu, která se zrovna měla točit. Za tímto nápadem stál výkonný producent Karim Zreik, podle kterého bylo zajímavější, aby si herci sami přečetli ve scénáři, kdo zemře, než aby jim to bylo řečeno. Za tuto praktiku si Zreik vysloužil přezdívku "The Assassin". (Zdroj: ČSFD)
  • Jimmyho loď se jmenuje "Sea Jay", což je odkaz na pravé jméno herce C.J. Thomasona, který tuto postavu ztvárnil. (Zdroj: ČSFD)
  • Název každé epizody je zvukomalebné slovo poukazující na vražednou metodu, kterou zabiják v jednotlivých dílech použil. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama