Reklama

Reklama

Ostrov smrti

(seriál)
Horor / Thriller / Mysteriózní / Drama
USA, 2009, 9 h (Minutáž: 39–44 min)

Tvůrci:

Ari Schlossberg

Hrají:

Elaine Cassidy, Christopher Gorham, Matt Barr, Gina Holden, Katie Cassidy, Brandon Jay McLaren, C.J. Thomason, Cameron Richardson, Harry Hamlin (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Harper's Island jen nový americký krimi-mystery seriál, který napsal Ari Schlossberg pro televizi CBS na sezónu 2008-2009. Seriál by se dal zaškatulkovat jako slasher-horor / krimi. Tvůrci ho sami přirovnávají k sérii "Scream" nebo k románu "Deset malých černoušků" od Agathy Christie. Seriál má 13 epizod a v každé epizodě bude zavražděna alespoň jedna postava.
Ústředním motivem je vražda sedmi lidí, která se stala před sedmi lety na ostrově poblíž pobřeží Seattlu. Právě na tomto ostrově plánuje svatbu Henry Dunn se svou přítelkyní Trish Wellingtonovou a připlouvají spolu s přáteli a rodinou na ostrov. Každá postava má své tajemství, nevíme kdo je vrah, ale postupně umírá "jeden za druhým"....
Současně se seriálem probíhá v Americe promo kampaň, kdy je každý pátek na stránkách www.fancast.com online rozhovor s obětí vraždy. Fanoušci tak mohou dostat odpovědi na své otázky a odkrývat střípky, kdo může být vrahem. (djtoko)

(více)

Recenze (81)

Kordus 

všechny recenze uživatele

Zaver byl ponekud bolestivy... bohuzel vic pro divaky nez pro postavy. Ale za ten uzasne bizarni a dementni konec dam o hvezdicku navic, prijemne rozvibroval branici. ()

tron 

všechny recenze uživatele

600-minútová vyvražďovačka? To musím vidieť! Bohužiaľ, Ostrov smrti nakoniec nedopadol dobre. Mohol byť dobrý a kvalitný... lenže nie je. Po dobrom rozjazde (tiesnivá atmosféra, záhadné okolnosti, gore, výprava vyľudneného a sychravého lesného ostrova) sa dovlečie mizerný stred (nezáživní herci a postavy, nudne sa zaplietajúce vzťahy, otravná snaha tvorcov mať 30 podozrivých). Trocha to vylepší záver, kedy preživšie postavy pochopia, čo sa okolo nich deje (dovtedy bolo zabitých veľa postáv, ale nikto si nič nevšimol, wtf) a začína sa otvorený boj. Napätie sa stupňuje aj vďaka blížiacemu sa šokujúcemu rozuzleniu, ale pribúda tiež primitívne jednanie postáv (ku koncu ma až fyzicky hnevalo, ako vrah neustále útočí zo zálohy a hrdinovia padajú jeden za druhým ako muchy a napriek tomu sa neustále rozdeľujú). Práve hlúpe správanie postáv ma prinútilo siahnuť po 2*. Ale bola to zaujímavá a originálna skúsenosť. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Začalo to jako napínavá detektivka namíchaná s hororem, skončilo to jako zoufalá fraška. Oblíbený trik autorů bylo vzít nějakou sympatickou postavu, na konci dílu ji představit jako možného podezřelého a v následujícím díle to hned popřít. Prvních šest, sedm dílů jsem se těšil, co bude následovat, později už spíš děsil, co tam hrdinové budou vyvádět za nesmysly. Ve výsledku promarněná šance a zklamání. 50% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

No... že by ve mě tenhle seriál zanechal po prvních třech epizodách kladný dojem... to se říct nedá. Okoukané a stokrát v různých filmech a seriálech proprané téma se tu bez sebemenší obměny opakuje. Partička lidí (velmi hloupých lidí) přijíždí na ostrov, kde se kdysi stala hrozná věc. A aby nebyla nuda... začne se to opakovat. Všichni hrdinové samozřejmě mají společnou historii, pár z nich je labilních a pár na první pohled slouží jen jako maso na podřezání. Příběhově to tedy zrovna žrádlo nebude... Mohla by to možná zachránit atmosféra. To si ale neumím dost dobře představit, protože téma, které dnes neudrží ani devadesátiminutový film, má tady udržet seriál... Dost o tom pochybuju. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Spočiatku aj vďaka netradičnej seriálovej schéme pozoruhodná záležitosť. Začiatok veľmi slušne buduje atmosféru a napätie ako tak funguje, hoci nejde o žiadnu revolúciu na seriálovom poli. Postupom času sa však Harper's Island mení na tradične absurdnú aj keď stále relatívne zábavnú vyvražďovačku. Jej rozuzlenie síce z pohľadu zjavne duševne chorého vraha zmysel aj dava, ale celkovo sa mu dá vytknúť všeličo. Medzi iným aj všetky tie zvraty, ktoré zo spätného hľadiska pri dôkladnej analýze vlastne nedávajú zmysel. Ale odškrtávanie postáv po každom dieli a tipovania vraha dokáže na istý čas zabaviť. ()

choze

všechny recenze uživatele

První dva díly - telenovela zkřížená s vyvražďovačkou s plochými postavami, nevýraznými herci a dvěma nic moc vraždami na začátku a konci každé epizody. Slabota. ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku, tak prvé 2.časti celkom nuda, potom sa to ale fajn rozbehne. Vraždy sú zaujímavé, dej riadne zamotaný, no a ešte prekvapivý záver. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Už "dokonale" všetko vystihol užívateľ "tron". Ja to len skrátim. Solídnu atmosféru a nastolené tajomno okolo identity vraha v úvode, celkom nápadité mordovačky a vydarené gore, postupne zabil tupý scenár v podobe primitívneho správania postáv, ktoré navyše riešia malicherné vzťahy, ako v nejakom "BH 902 10". Napriek tomu, že za záver tretiu prihodím, divák by mal vedieť, že toto je "slasher-krimi" seriál vhodný najmä pre nenáročného "poslucháča", ktorý nerieši "logiku či inteligenciu" deja. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

One by one... Velice příjemně napsaná vyvraždovačka postavená na konceptu Agathy Christie, jejíž hype díl od dílu stoupá. Samotné vraždy ´sou přinejmenším zábavné, CBS se nebojí ukázat i nějaké to gore a o své se stará i smypatická televizní komercializace a zajímavá hra s divákem. Díky bohu dostatečného prostoru dostal i Jim "Bobby" Beaver. Bohužel s přelomem desátého dílu se hra mění a z tlejících těl začíná stoupat opar nepříjemného patosu. Navíc s narůstajícím bodycountem se bortí hranice logiky a "nečekanými" zvraty tvůrci podřezávají krky jen sami sobě. Škoda, takhle se Harper´s Island zahrabal hluboko do hrobu průměrnosti. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Co potřebuje seriál s hororovou tématikou, aby měl úspěch odvíjející se od jeho kvalit.. chmm. Rozhodně na prvním místě je nečekaná a rozvětvená zápletka. Takový prakticky nepřemožitelný zabiják, skrývající se ve stínech, je pevný základní kámen. Bože a co třeba takový ostrov, co Bobe?? Nikdo nikam nemůže. Stísněná atmosféra udělá své!! Jou, jou, kámo! Pokračuj. Dáme si brainstorming. Cejtim, že se tu rodí něco fenomenálního! Máme geniálního vraha. Máme ostrov. On musí znát ten ostrov jako svý boty, musí s nim být spojen. Musí mít šrám na duši. Něco jako abychom ukázali, že kdysi býval dobrým policistou, ale zabili mu ženu kterou miloval. Harley mu na ostrov ale asi nepropašujeme.. škoda. No jedeme dál. Rodinná tragedie! Znovu nalezený syn. Krev. Msta. Jeď Bobe! Sypeš ze sebe úžasný věci! Eeeeh... No... Kozy! Co? No kozy! Chce to nějaký krásný holky! A svalnatý kluky.. Hodně. Pak taky nějaký zbraně. Šťastnej začátek, něco nenápadnýho... Hele taková svatba - symbol radosti a štěstí. Teda aspoň ve filmu. Myslim hlubokej protiklad těm vraždám. Všichni nějak k sobě vázaný=prostor pro otázky, na který neni potřeba znát odpověď. A postupně budou mizet lidi. Znáš tu situaci. Kolem tebe umíraj kamarádi a ty si jenom říkáš ,,sakra proč nebere telefon?'' No kdyť to je přímo ze života! Než se nadějou, bude jich půlka v hajzlu. Nikdo neni tak všímavej. Hlavně žádnej z těch svalovců nemůže bejt tak rychlej. Náš záporák má totiž pod čepicí, atlet v šedesáti letech a neviditelnej ubrus od Harryho. Geniální magor na ostrově plnym dětí co nedochodili zvláštní školu. A co teda ty rodiný pouta? Další symbol mám na jazyku hele. Jednoduše, a teď mě dobře sleduj, proměna slušnýho kluka v zabijáka. Ve svého otce. On mu v tom totiž bude pomáhat. Pomalu se z něj stane ta samá stvůra. No neke! Kde ty na tyhle nápady chodíš?! Hodíme tam nějakou velkou lásku, když už jsme u toho? Jako ona miluje jeho, on miluje jinou a tu původní miluje vrahoun? Jo, to by šlo.. Hlavně nezapomeň. Kromě nerozlučitelný dvojky otec-syn, musej bejt logicky všichni blbý, pomalý, rozdělovat skupinu, když to bude třeba, omdlévat když se to hodí, věřit komu nemají a umírat v předem daný okamžik. Skončí to samozřejmě dobře, ale tak jako tragicky, chápeš. Aby to ty diváky zarazilo do gauče a zanechalo hrdé na 13 dílů ostrovní společnosti. Teda Bobe, už teď to vidim jako trhák... ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Začínam mať pocit, že producent (a zároveň veľmi zlý režisér) Jon Turteltaub je majster zavádzania. Elegantne dokázal zahltiť hypované postapokalyptické drama Jericho nudnou nezáživnou rodinnou soap operou pre päťdesiatnikov. Tak isto klamlivá je aj premisa Harper's Island, ktorá od začiatku označovala seriál ako mix vyvražďovačky a detektívky. Pridajte k tomu soap operu, teenage drama, rodinné drama, mysteriózne krimi - a zbesilé striedanie medzi týmito žánrami - a dostanete približnú predstavu o tejto patlanine. Koncept seriálu o postupnom vyvražďovaní (one by one) je od samotného začiatku chybový, pretože je divákovi hneď od úvodu predstavených veľký počet jednorozmerných postáv, ktorých charakter / motivácie nedokážu scenáristi v krátkom čase rozvinúť, teda sa s nimi divák nedokáže ztotožniť (tobôž im držať palce), a ktorých jedinou úlohou je v nejakom z neskorších dieloch ísť do lesa, a náhodne sa napichnúť killerovi na vidly. Leniví scenáristi zároveň museli vymyslieť dôvod, ako udržať postavy 13 dielov na vražednom ostrove, a to takým spôsobom, že do 6. dielu prakticky žiadna postava nevie, že v jej okolí zomierajú ľudia rýchlosťou porážky dobytka na texaských jatkách. To vedie k bizarným situáciam, kedy sa jedna postava zrazu obzrie okolo seba, a prehlási: "Mimochodom, nevideli ste Lucy?" a druhá jej na to odpovie "Hmmm, od včera nie, asi odišla z ostrova" a nikto sa nad tým ďalej nepozastavuje. Pridajte k tomu otrasné herecké výkony, smiešny rozvliekly dej, k smrti nudné dialógy, off-screen vraždy, neexistujúce gore (kto tvrdí opak nepozná význam toho slova), a zmätenú výpravu (ktorá opisuje ostrov ako malé zaspaté miesto s jednou rybárskou dedinkou, na ktorom je zároveň viktoriánsky zámok, obchod so svadobnými potrebami, bažiny a džungla). Intenzívna 40 minútová nuda. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Prostředí 6/10/// +největší plus je ten, že konečně někdo udělal seriál žánru "hororová vyvražďovačka", mihne se tu pár známých tváří, některé momenty jsou cool -bohužel to není teen vyvražďovačka a postavy nejsou zrovna zajímavé, některé vraždy jsou fádní, na to že to má přes 500 minut si na nich tvůrci mohli dát víc záležet, rovněž i základní příběh je triviální, nepodstatný, prostě šlo jen o to dostat co nejvíc lidí na uzavřené místo, chování postav je někdy opravdu divné a hloupé/// Tento seriál jsem dal skoro na jeden zátah, ale řeknu vám, občas to byla i nuda. Až v pozdějších částech jsem po skončení jednoho dílu musel hned koukat na druhý. Jo přiznávám, začalo mě to zajímat. Celé je to dobrý, ale u tohoto slova to končí. Mohlo to být prostě lepší. Snad v budoucnu najdeme další podobný kousek, protože dívat se na slasher, který neskončí po 90ti minutách může být celkem zábava./// Celkem 62%/// ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Harper´s island je podle mě celkem odvážné dílo. Posuďte samy udělat 585 minutovej slasher chce odvahu. Nicméně se mi seriál dost líbil. Nenudil jsem se bavil jsem se a po každé epizodě jsem se těšil co bude dál. Je pravda že nějakej díl občas pokulhává(zvláště 6 díl), ale to nemění nic na mém hodnocení. Za mě dobrý. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Jediné, čo je tu (okrem pekných herečiek) zaujímavé, je to, že ide o seriál. Čistrokrvných vyvražďovačiek v takomto prevedení nie je veľa... A dúfam, že ani nebude. Béčkový horor s kopou hlúpych postáv, neuveriteľných zvratov a lacných ľakačiek. Na svoj obsah príliš dlhé a kvôli ratingom málo brutálne (spomínate na TLL2?). Nepozerá sa na to zle, ale je to stokrát videná schéma... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Opravdu slibný začátek. Ze seriálu resp. z pilotního dílu je sice trochu cítit I still know what you did last summer (Tajemství loňského léta 2), nicméně ne každý tento odpad ještě pamatuje. Harper´s nabízí solidní porci tajemna, u části diváků tolik oblíbené lekačky, pár opravdu pohledných žen (tady mi chybí kapka erotiky) a hlavně možnost pár večerů očekávat, kudy povede cesta. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Seriál s perfektní atmosférou, akorát bohužel s hodně trapným chováním postav, divným dějem a konec no comment. Tady to producenti vážně nezvládli. Co se jim však povedlo a to fakt dobrě je hudba, kamera a pár slušných hororových scén. 4/10 ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Tvůrci ho sami přirovnávají k románu "Deset malých černoušků" od Agathy Christie... Tvůrci můžou přirovnávat do alelujá, ale slasher je jednou slasher a basta fidli. Nic tedy proti tomuto žánru, ale 13 dílů o tom, jak se vylidňuje jeden ostrov je dost velké sousto a můj názor je, že scénáristi měli ještě hodně večerů sedět u stolu a dumat, co s kým provedou. Nakonec váhám, jestli se přiklonit ke čtyřem nebo sklouznout na tři, ale protože si vzali málo na paškál tu zneklidňující protivnou devítiletou holčičku a taky to nechali dopadnout tak, jak to nechali dopadnout, zůstávám u tří*. ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Co jsem od toho čekal se celkem naplnilo, i když logika občas hapruje. Takže když se mi tak krásně plní očekávání...., tak očekávám...., že se to stane realitou a na ostrov se vypraví na dovolenou: pan Klaus, Gross, Dalik, Ritter, Janoušek, Hrdlička, Barták, Kalousek, Kellner, Tykač, Jansa, Bém, Drobil, Bakala....a těšit je tam může třeba Nagyová. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: JOJ = 4.10.2009 + ČESKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: tv BARRANDOV = 24.2.2010 (16.2.2009) Pilotná epizóda je viac než dobrá. Teším sa na ďalšie a verím, že seriál bude mať naozaj iba 13 častí a poriadne rozuzlenie. GORE by na free - tv produkciu mohlo byť podľa prvých náznakov veľmi slušné. (11.4.2009) Vo výsledku len biedna telenovela prekladaná nejakými tými vraždami. Bystrý divák navyše vraha spozná dosť skoro. (10.9.2009) SKUR*ENÁ JOJ sa opäť vytiahla. Zo seriálu povystrihovali všetky titulky aj úvodnú zvučku, napchali to reklamou a takto to plánujú za 3 večery odvysielať. HNOJ HNOJ HNOJ ! (5.10.2009) ()

claudel 

všechny recenze uživatele

První polovina seriálu slibuje nadějnou detektivku ve stylu Deseti malých černoušků, bohužel scénaristi zdaleka nedosahují kvalit nepřekonatelné královny detektivek a druhá půle se promění v tuctový horor bez hlavy a paty, bez inteligentního rozuzlení a pořádného vysvětlení. Přesto se pro mě Harpers Island stal několikadenní drogou, která mě vtáhla a nepustila, ty poslední dva totálně zkažené díly prominu. ()

Reklama

Reklama