Dynamic:01: The Best of DavidLynch.com (video film)

Dokumentární / Komedie / Drama

USA, 2007, 120 min

David Lynch

To nejhorší z tvorby Davida Lynche. Výsledné 3* dávám hlavně díky závěrečnému rozhovoru, ve kterém režisér odpovídá na otázky od svých věrných fanoušků. Hodnocení jednotlivých kraťasů: Darkened Room 6/10, Boat 5/10, Lamp 6/10, Out Yonder-Neighbor Boy 5/10, Industrial Soundscape 1/10, Bug Crawls 4/10, Intervalometer Experiments 1/10. Celkem: 5/10(27.10.2010)

Mé hodnocení bude jednoznačně zkreslené a vztahuje se pouze na části, které nejsou na csfd samostatně, tzn.: Lamp -asi nejzajímavější ze všech experimentálních videjí, jelikož nejvíce přibližuje Lynchův soukromý tvůrčí prostor a pracovní postupy. Navíc je vše podáváno s vřelým tónem s lehce úsměvnými momenty, jako jsou neustálé přestávky na kafe či oběd, nebo opakující se upozorňování na použití rukavic od jakési značky. Celé je to tedy zajímavé a příjemně absurdní. (4/5) Out Yonder -tenhle kousek jsem jednoduše nějak nepobral. Bylo to sice sympatické a lehce komické, ale prostě mi to zatím nic neřeklo. (2/5) Industrial Soundscape -trošku mě zpočátku zklamala animace, mnohem radši bych byl, kdyby během onoho skvělého desetiminutového "soundscapu" byly promítány fotografie industriálního prostředí. Ale není to zas až tak špatné, ač je to na první pohled prosté, tak ale je to dost hypnotické, takže vlastně vcelku kvalitní kousek. (4/5) The Bug Crawls -následuje další typicky lynchovský temný výjev, tentokrát však řekl bych vizuálně lepší. Zvukově děsivé a tajemné. Ale nic více. Jako experiment povedené. (3/5) Intervalometer Experiments -první obraz působí překrásně, ale jinak se tam nějak nic neděje. Druhý je pak na první pohled prostý, ale světlo pak rozehraje nádherný výjev. Poslední je pak asi nejlepší, jelikož je zajímavý jako takový a navíc má určitý poutavý vývoj. Jednoduché, krásné. (4/5) Ostatní -hodnocení jsem navýšil o jeden bod, za úvod ke každé části dodávající atmosféru a za otázky//odpovědi od fanoušků.(8.4.2011)

Tazko sa mi hodnoti seria kratasov od Davida, ktory nie je pozemstan.(30.1.2012)