Dýchavičný vyděrač Red Lynch psychicky deptá bankovní úřednici Kelly Sherwood, kterou tak chce přimět ke zpronevěře peněz. Hrdinka se spojí s policií a protihráčem zákeřného padoucha se stává agent Ripley. Lynch nakonec unese mladší sestru Sherwoodové. Tu naštěstí policisté včas vypátrají a násilník je nakonec zneškodněn při velkolepém finále na stadionu během nočního zápasu baseballu. (federsel)
Rob Roy
Slibný námět, ale vzešla z toho hodně utahaná a ve finále uboze vygradovaná (nebo spíš nevygradovaná) rádoby atmosférická žánrovka. Zajímavé je, jak se Edwards snaží za každou cenu o noirovou poetiku černobílého obrazu a vsazuje stárnoucího Glenna Forda do "stínových" kompozic tak usilovně až to přestává být zábava. Glenn Ford, který byl dost nevýrazný i ve svých klasických kouscích - Gildě a Velkém zátahu - je tady "mřížován" stínem a stylizován do odměřeného noir-poldy neustále. takže si vezme dlouhý kabát a klobouk i na koupaliště plné lidí v plavkách - trochu k smíchu. Je to plochá postava - neživý panák - za celý film neudělá snad jediné lidské/nepracovní gesto - nejí, nepije; pokud vede dialog, jedině o práci; nebydlí (viz pravý opak - Fincherův geniální Zodiac). Ani Lee Remick nemá moc co hrát. Pokud chcete výborného "nepanterovského" Blakea Edwardse, tak doporučuju vynikajicí alko-drama Dny vína a růží ze stejného roku.(16.12.2007)
danecek24
20. Zlatý Glóbus za rok 1962 - nominace (1) - Nejlepší herec ve vedlejší roli - Ross Martin(13.1.2009)
mikulem
Hlavně nečtěte federselův obsah, je to jeden velký spoiler. --- Líbí se mi zřejmá kombinace stylů. Film vypadá trochu jako noir, je ale vyprávěn dokumentárním způsobem a la FRANCOUZSKÁ SPOJKA. Oboje mám moc rád a nebýt jistých lapsů ve scénáři, hodnotil bych výš.(18.5.2011)