Portrét investigativní novinářky Sabiny Slonkové, bývalé redatorky Mladé fronty DNES, která se dozvěděla o svém plánovaném zavraždění. Jan Burian v průřezu jejích nejvýznamnějších kauz (Olovo, Mrázek, Krejčíř, Srba) hledá tvář naší společnosti a zároveň se pokouší pátrat po podivuhodných okolnostech souvisejících s motivy jejího chystaného umlčení. Sabina Slonková se pohybuje na hraně a ví věci, které jsou pro ni nebezpečné. Konspirační setkání s Janem Burianem, osamocené podzimní rozhovory v parcích, ulicích a vestibulech či utajované výslechy na policii sledujeme jakoby skrytou kamerou. Představuje subjektivní oko nezaujatého pozorovatele, který chce vidět hru v zákulisí. Jaká je motivace Sabiny Slonkové, jak ji ovlivňuje její práce a prostředí, v němž se pohybuje? (oficiální text distributora)
petaspur
"Někdo Vás chce zabít. Běžte domů, nic se neděje." Investigativní novinářka Sabina Slonková svědomitě rýpala při své práci do tzv. politického podsvětí a patrně si nikdy neuvědomovala, že může být ohrožena na životě. Při jednodenní procházce s Burianem je Slonková vykreslena jako žena, která pečlivě prozkoumá získanou každou informaci před jejím zveřejněním a do roztrhání těla hájí své zdroje. Snaží se vystupovat velmi seriózně, rozebírá nejsmradlavější kauzy nedávné minulosti, ale Burianův přínos je tentokrát (kromě výslechu pana Citróna) v podstatě nulový.(25.3.2010)
aseedi
Stylizace "každý nás vidí, slyší, sleduje" mě teda nedostala.....(6.2.2009)
alanP
Nejtrapnější scéna je, jak hodný Jan Burian křičí na citrón. Ani jedna nová informace kromě toho, že Pitr je syn Pitry.(18.3.2009)
jaza
kvůli statečnému remundovi)))(25.2.2009)
Dítě
Ta stylizace ala Chobotnice byla výborná, jedne z těch lepších dílů BDŽ.(27.3.2009)
Související
- Burianův den žen s Evou z dua Eva a Vašek (TV pořad) (2008)
- Burianův den žen s Agátou Hanychovou (TV pořad) (2008)
- Burianův den žen s Aurélií Pokornou (TV pořad) (2008)
- Burianův den žen s Dádou Patrasovou (TV pořad) (2008)
- Burianův den žen s Dagmar Damkovou (TV pořad) (2008)
- Burianův den žen s Eliškou Bučkovou (TV pořad) (2008)
- Burianův den žen s Helenou Martincovou (TV pořad) (2008)
- Burianův den žen s Helenou Třeštíkovou (TV pořad) (2008)
- Burianův den žen s Lucií Vondráčkovou (TV pořad) (2008)
- Burianův den žen s Olgou Šípkovou (TV pořad) (2008)
- Burianův den žen s Petrou Edelmannovou (TV pořad) (2008)
- Burianův den žen s Petrou Paroubkovou (TV pořad) (2008)
- Burianův den žen s Ivonou Novomestskou (TV pořad) (2008)
- Burianův den žen s Kateřinou Jacques (TV pořad) (2008)
- Burianův den žen s Hilary Binder (TV pořad) (2007)
- Burianův den žen s Žanetou Rosenberg (TV pořad) (2007)
- Burianův den žen s Janou Uriel Kratochvílovou (TV pořad) (2007)
- Burianův den žen (TV pořad) (2007)
Podobné
- Posezení s Janem Burianem (TV pořad) (1992)