Reklama

Reklama

Exkluzivní soukromé dívčí škole vládne půvabná Massie a její parta zvaná „spolek krásek“. Zajímají se jen o značkové šaty a diety, a když se ve třídě objeví Claire z Floridy, nemá zdánlivě šanci dostat se mezi vyvolené. Ale nikdy neříkej nikdy...
Massie Blocková s hedvábnými vlasy, vyběleným úsměvem a úúúžasným šatníkem vládne společenské scéně v Octavian Country Day, což je exkluzivní soukromá dívčí škole na okraji New Yorku. Massiina parta, zvaná též „spolek krásek”, čítá nákupní specialistku a věšák na značkové šaty Alicii Riverovou, zrzavou krasavici posedlou dietami Dylan Marvilovou a superelegantní atletickou hvězdu Kristen Gregoryovou. Místo v čele ovšem patří neoddiskutovatelné jedničce - Massii. Na scéně se však objeví nová dívka, Claire Lyonsová z Floridy. Nemožné oblečení, dva roky staré tenisky... pro spolek krásek zjevně zcela nevhodný materiál. Claire má ovšem smůlu, protože její rodina bydlí v domě pro hosty na rozlehlém rodinném panství Blockových. Nemá tedy moc šancí vyhnout se partě, do níž by tolik toužila patřit, a její budoucnost tudíž vypadá hůř než kopie Prady. Ovšem s trochou sebedůvěry a velkou dávkou intrik má Claire přece jenom šanci. V hlavních rolích americké komedie uvidíme Ellen Marlow, Elisabeth McLaughlin, Samanthu Boscarino, Bridgit Mendler a Sophii Annu Everhard. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

spiritus 

všechny recenze uživatele

Ona to není až taková blbost jak jsem čekal. Film si pustila žena a očkem jsem pokukoval až jsem pozornost přenesl naplno. Kupodivu, jak tento žánr moc nemusím, tak se to skutečně dalo. Film pojednává o takovém tom typickém teenagerovsém americkém tématu - školní party a snaha outsiderů dostat se do nich. Ok. Bohužel celé to zvoral konec, který je prostě useknutý, jako by se jednoduše režsérovi už dál nechtělo točit a film nějak rozumně uzavřit. No nic, tak snad příště. Na víc jak 2* to tím pádem ani náhodou nemá. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Takže v souhrnu je to o tom, že do dívčí party nějakejch dvanáctiletejch rozmazletejch štětek se snaží dostat outsider z Floridy. Klasický plot leader bandy bohatá svině vs. hodná chudá outsiderka. Co je na tom zarážející je to, že jim je všem 12, tudíž různý módní dialogy o tom, co se nosí a co bylo na jaký straně časopisu T-Vogue, jsou dost překvapivý vzhledem k jejich věku. Jejich věku je adaptovaný vlastně celý film (domácí úkoly, první pusa, venčení psa atd.) a člověk se musí připravit na dávku píčovin. Ale docela mě to bavilo, takže se nad to povznesu a dám tomu lepší hodnocení, než jaký by si to reálně zasloužilo (za předpokladu, že nejste šimpanz testovaný v kosmetický laboratoři). ()

Reklama

Mafiapau odpad!

všechny recenze uživatele

Znáte tu někdo seriál "Heroes (2006)"? Pokud bych tenhle film bral jako separátní "datadisk" loru Claire Bennet, tak aktuálně.. tleskám, hodně dobrej school-life.. bohužel.. nic takovýho jsem na netu nezjistil.. Odpad PS. nevím proč, ale charakter "Massie" ve mě probudil fantazie ohledně jejího znásilnění, rozkopání jejího xichtu Gladou a následného pudrování jejího xichtu jódem s konstantním dipováním její držky do kýblu hoven. ()

migele 

všechny recenze uživatele

Klasický příběh, kdy jednu černou ovečku nenávidí zbytek stáda. to se pak obrátí a na konci se všichni mají rádi. Jak jsem v komentářích už četl a musím zdůraznit, mít 11-15 let docela sympatizující film, Ovšem je mi víc. Příběh je předvídatelný a okoukaný z jiných filmů. myslím že průměrné hodnocení je objektivní. 2* ()

Tomik. 

všechny recenze uživatele

Americký film, natočený podle docela slavné předlohy (knihu jsem četl). A mám z toho opravdu rozpačité pocity! Určitě bych se zamyslel nad označením „teen“ komedie, jelikož se zde nevyskytuje skoro žádný kluk a to dělá z tohoto snímku záležitost určenou čistě pro náctileté slečny. Děj je tak jednoduchý, že už by snad ani jednoduší být nemohl, téměř nulová práce ve filosofii postav (až na konci dojde, „zcela nečekaně“, k nápravě těch neuvěřitelně namyšlených, zhýřelých, amerických dívek), častokrát jsem si říkal, že kýčovitější film jsem ještě neviděl. Co se mi teda na tomto snímku tak líbilo, že jsem mu dal 3*? Asi to bude ten neuvěřitelně reálný obraz ze života dívek z „lepší společnosti“ (rozuměj životnímu stylu a úrovni, které se většina v životě ani nepřiblíží). Bylo to tam nádherně vykresleno, jelikož ty dívky měly „vše“: velký přepychový dům, vlastního řidiče, chodily na exkluzivní soukromou školu, v jejich největší zálibě – nakupování oblečení a různých doplňků si mohly dovolit cokoliv (každý den měla každá z nich nový set oblečení v ceně několika stovek dolarů), ale jednu věc postrádaly a to přátele! Ty si za peníze prostě nekoupíš! A svým nadutým a arogantním chováním si každý den více a více podkopávaly nohy. Na konci filmu byla jasně patrná morální převaha oné „vesničanky“ (Claire), peníze v tomto momentě ztrácely na hodnotě. Musím také zdůraznit vynikající herecký výkon Elizabeth McLaughlin, zahrála svou roli naprosto bravurně (těžko si lépe představit „větší potvoru“). To vše podpořeno poměrně kvalitním soundtrackem a jsme na třech hvězdičkách. Jednoduše řečeno, žádná bomba to teda není, ale své kvality, zejména myšlenkového charakteru, to v určitých místech určitě má. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama