Reklama

Reklama

Exkluzivní soukromé dívčí škole vládne půvabná Massie a její parta zvaná „spolek krásek“. Zajímají se jen o značkové šaty a diety, a když se ve třídě objeví Claire z Floridy, nemá zdánlivě šanci dostat se mezi vyvolené. Ale nikdy neříkej nikdy...
Massie Blocková s hedvábnými vlasy, vyběleným úsměvem a úúúžasným šatníkem vládne společenské scéně v Octavian Country Day, což je exkluzivní soukromá dívčí škole na okraji New Yorku. Massiina parta, zvaná též „spolek krásek”, čítá nákupní specialistku a věšák na značkové šaty Alicii Riverovou, zrzavou krasavici posedlou dietami Dylan Marvilovou a superelegantní atletickou hvězdu Kristen Gregoryovou. Místo v čele ovšem patří neoddiskutovatelné jedničce - Massii. Na scéně se však objeví nová dívka, Claire Lyonsová z Floridy. Nemožné oblečení, dva roky staré tenisky... pro spolek krásek zjevně zcela nevhodný materiál. Claire má ovšem smůlu, protože její rodina bydlí v domě pro hosty na rozlehlém rodinném panství Blockových. Nemá tedy moc šancí vyhnout se partě, do níž by tolik toužila patřit, a její budoucnost tudíž vypadá hůř než kopie Prady. Ovšem s trochou sebedůvěry a velkou dávkou intrik má Claire přece jenom šanci. V hlavních rolích americké komedie uvidíme Ellen Marlow, Elisabeth McLaughlin, Samanthu Boscarino, Bridgit Mendler a Sophii Annu Everhard. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V poslední době hodně koukám na filmy pro dvanáctitletý holky asi jsem v nějakým přechodným stadiu nebo co, ale dokud nebudu na záchodě sklápět prkýnko ještě není úplně zle. Vlastně mě vůbec nepřekvapilo, že film kde se řeší problémy pubertálních pipin se mě líbil a emočně jsem mu propad, když ani za šest let svého působení na csfd nejsem schopen odpovědět na otázku : Kdo jsem / Co jsem. Teď tam mám napsáno, že jsem Gogo, což taky není úplně přesný, ale občas moje komentáře vypadají, jako by je psal Gogo. Třeba teď tady píšu úplně zbytečný bláboly a kdybych tady nic nenapsal vyšlo by to na stejno a přitom jsem původně chtěl jen napsat, že Claire mě byla jako jediná z těch všech sympatická. Jinak tá dívčí parta v čele s Massie by se ideálně hodila na fotbal, ale jen v případe že by došli kopací míče. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Dívčí stylovka plná luxusních značek a rozmazlených holek. Narozdíl od většiny podobných filmů, tvůrci alespoň tuší o čem je řeč. Náctileté herecké obsazení je docela snesitelné, hudba perfektně ladí s puberťáckou atmosférou. 3,5* a kvůli nízkému hodnocení zde, dávám 4. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle je skrz naskrz průměrný film, možná dokonce spíše podprůměrný film, který zřejmě ani nějaké vyšší ambice neměl, a podle toho také vypadá výsledek. Jistě, film je to asi spíše určený pro náctileté divačky, které snesou všechny různé hrůzy na Disney Channel, takže stoprocentně se jim asi bude líbit i tohle. Ale pokud se na to dívám já jako muž, kterému 20 let bylo už před třemi lety, tak jsem chvílemi nebyl dalek od toho, aby mě z těch ztřeštěných namyšlených pipinek rozbolela hlava. Naštěstí na scéně hlavní čtveřice není nikdy déle, než je nezbytně nutné, a docela to zachraňuje postava Claire, která tam je snad jediná normální. Ale jinak tohle rozhodně není žádný filmový výkvět a dokonce bych to ani neoznačil za teenage komedii, protože tady se neobjevuje téměř žádný kluk, což z tohoto filmu opravdu činí záležitost zacílenou pouze pro dívky. Jak tak nad tím přemýšlím, tak je opravdu těžké vyzdvihnout z tohoto filmu něco, co se povedlo. Zkrátka jsem to nějak přetrpěl, film jsem dokoukal až do konce, kde jak jinak vše končí šťastně a všechny hlavní hrdinky jsou spokojené, zkrátka konec, který není příliš reálný, ale diváka potěší. Film balancuje někde mezi dvěma a třemi hvězdami a nakonec tedy volím ty dvě hvězdy, protože ty hlavní hrdinky byly po větší část filmu naprosto nesnesitelné. Ještě, že to na našich školách nevypadá stejně jako na těch amerických. ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Žádné veledílo, ale klasická komedie pro -náctileté slečny, na kterou se však dá v pohodě dívat a může se i líbit. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

V poslední době zjišťuju, že vlastně nevidím pořádný důvod, proč být zarytým odpůrcem podobných naivně holčičích filmů. Ano, Clique bylo místy vážně stupidní. Snad každý člověk, který už opustil svá náctiletá léta, si musí myslet, že Massie a její kamarádky jsou nehorázné krávy a Claire je hloupá slepice, která neví, co chce. Ale když se nad tím zamyslím, neměl snad každý okolo třináctého roku života podobné trapné období, kdy se mu hlavou honily najrůznější naivní myšlenky a choval se někdy jako naprostý pitomec? Pokud se na to podívám z téhle strany, tak nevidím důvod, proč podobné filmy zatracovat. I Clique mi ve výsledku přišlo jako milý průměrný film. A připomněl mi, jak ráda bych se aspoň na chvíli vrátila do toho bezstarostného období, kdy mi bylo dvanáct. :) ~(2,3)~ ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Ale jo, ušo to. S velkou nedůvěrou jsem se díval na to, co dává Nova Cinema, a rozběhl se tam tenhle film pro náctileté. Vedle afektovaných výkonů některých mladých hereček, zde byly k vidění i střízlivé projevy, které jsou mi bližší. Není to film, který bych chtěl vidět víckrát, ale tu a tam, proč ne. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Holky jsou mrchy. A to i když se chovají a oblíkají jako středostavovské paničky, jako v tomhle dílku. Ten vkus i dialogy jsou přehnané. ale ten pocit zrady a odmítnutí docela sedí. Jo a hlavní mrcha umí profesionálně mrskat obočím. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dívčí asi komedie o ošklivém kačátku, které nedokáže zapadnout do zavedené party děvčat, ale nakonec vyhraje. Rodiče mladé dívky se přestěhují do domu pro hosty na pozemku bohaté soukromé dívčí školy, kde vládnou místní dívky z místních bohatých rodin. Ty mezi sebe samozřejmě tuhle novou cuchtu nejen odmítají pustit, ale strefují se do ní, kde a jak to jde. Jak to však chodí, všeho dočasu a otloukánek nakonec zvítězí... Trochu pohádka, trochu dívčí uječenost, a protože nejsem holka, nedokážu tento film dále objektivně posoudit. Čím mne film negativně zaujal, že si zde 14letý holky hrají na 12leté slečny a vypadají na 16... DVD nabízí na výběr různé jazykové verze menu, ale nakočí jen to anglické. Bonusy zahrnují dokument o výběru hereček (6:37), rozhovory a záběry z natáčení (10:26), dokument o kostýmech (9:24), závěrečné castingové zkoušky ve studiích Warnerů (6:43), nepovedené scény (4:39) a nahrávání ústřední písně ve studiu (2:56) - vše jen s GB titulky. Pokud jde o českou podporu, je zde jen český dabing, české titulky tu skutečně nejsou!!! ()

Astaroth12 odpad!

všechny recenze uživatele

Pre niekoho je tento film super a pre niekoho kravina.Ja patrím do druhej kategórie.Zas jeden z tupých teenagerovských akože komédií,bez studu s totálne debilnými dialógmi,bez kúska nápadu a hlavne samými klišé.Rozmýšľam že tento film zakopem na záhrade vykopem ho za 30rokov aby tie ďalšie generácie vedeli aké kok..... sa točili v našej dobe.Hádam keby som mal o 20r.menej dám 4* ale nemám tak dávam.... ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Takže v souhrnu je to o tom, že do dívčí party nějakejch dvanáctiletejch rozmazletejch štětek se snaží dostat outsider z Floridy. Klasický plot leader bandy bohatá svině vs. hodná chudá outsiderka. Co je na tom zarážející je to, že jim je všem 12, tudíž různý módní dialogy o tom, co se nosí a co bylo na jaký straně časopisu T-Vogue, jsou dost překvapivý vzhledem k jejich věku. Jejich věku je adaptovaný vlastně celý film (domácí úkoly, první pusa, venčení psa atd.) a člověk se musí připravit na dávku píčovin. Ale docela mě to bavilo, takže se nad to povznesu a dám tomu lepší hodnocení, než jaký by si to reálně zasloužilo (za předpokladu, že nejste šimpanz testovaný v kosmetický laboratoři). ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Vcelku hezká, chyxtrá a sympatická Claire se chce bůhvíproč za každou cenu dostat mezi skupinu vymatlaných blbek a je ochotná pro to udělat cokoli. Takže z toho plyne, že tak moc chytrá opravdu není. Vcelku se na to ale dívá dobře a vlastně je to i výchovný. 50% ()

Tomik. 

všechny recenze uživatele

Americký film, natočený podle docela slavné předlohy (knihu jsem četl). A mám z toho opravdu rozpačité pocity! Určitě bych se zamyslel nad označením „teen“ komedie, jelikož se zde nevyskytuje skoro žádný kluk a to dělá z tohoto snímku záležitost určenou čistě pro náctileté slečny. Děj je tak jednoduchý, že už by snad ani jednoduší být nemohl, téměř nulová práce ve filosofii postav (až na konci dojde, „zcela nečekaně“, k nápravě těch neuvěřitelně namyšlených, zhýřelých, amerických dívek), častokrát jsem si říkal, že kýčovitější film jsem ještě neviděl. Co se mi teda na tomto snímku tak líbilo, že jsem mu dal 3*? Asi to bude ten neuvěřitelně reálný obraz ze života dívek z „lepší společnosti“ (rozuměj životnímu stylu a úrovni, které se většina v životě ani nepřiblíží). Bylo to tam nádherně vykresleno, jelikož ty dívky měly „vše“: velký přepychový dům, vlastního řidiče, chodily na exkluzivní soukromou školu, v jejich největší zálibě – nakupování oblečení a různých doplňků si mohly dovolit cokoliv (každý den měla každá z nich nový set oblečení v ceně několika stovek dolarů), ale jednu věc postrádaly a to přátele! Ty si za peníze prostě nekoupíš! A svým nadutým a arogantním chováním si každý den více a více podkopávaly nohy. Na konci filmu byla jasně patrná morální převaha oné „vesničanky“ (Claire), peníze v tomto momentě ztrácely na hodnotě. Musím také zdůraznit vynikající herecký výkon Elizabeth McLaughlin, zahrála svou roli naprosto bravurně (těžko si lépe představit „větší potvoru“). To vše podpořeno poměrně kvalitním soundtrackem a jsme na třech hvězdičkách. Jednoduše řečeno, žádná bomba to teda není, ale své kvality, zejména myšlenkového charakteru, to v určitých místech určitě má. ()

sheldonka. 

všechny recenze uživatele

No ano, typický film pro malé holky. Žádná sláva nikdy nepřijde. Příběh holky, která přijde na novou školu a jak to tak bývá, moc si nepadne do noty s místními "kráskami". Kolikrát je podobné téma omýláno. Neříkám, že by se to nedalo vydržet, ale konec už si domyslíte v prvních 20ti minutách a pak jen čekáte a čekáte na to, že to skončí přesně tak, jak jste si mysleli. ()

Reklama

Reklama