Reklama

Reklama

Ve slovníku internetem žijící mládeže znamená zkratka „lol“ kopec legrace a metrák veselosti navrch. Stejně tak se ovšem za spojením těchto tří písmen může skrývat lidská bytost. A patnáctiletá francouzská dívka Lola, které všichni její přátelé přezdívají Lol, rozhodně lidská bytost je. Jen do smíchu jí momentálně moc není. Její prozatím pozvolné a plaché rozkoukávání se po krajině lásky narazilo na první velkou překážku. Končí prázdniny, měla by se začít těšit do dalšího roku na střední škole, ale jediné, co se Lole momentálně honí hlavou, jsou problémy s jejím klukem Arthurem. Právě se totiž přiznal, že Lolu nedávno podvedl a dívka netuší, jak se s tím vyrovnat. Pomoc ani radu bohužel nenalézá ani u své matky Anny, kterou hraje nestárnoucí kráska Sophie Marceauová. Ta totiž Lolu pořád bere jako dítě a popravdě si neumí poradit ani sama se sebou, jelikož se nedávno rozvedla s Loliným otcem. Aby toho nebylo málo, začne Lola cítit, že ji cosi přitahuje na mladíkovi jménem Mael, který je však nejlepší kamarád Lolina „ex“ Arthura. Dospívání zkrátka není jednoduchá věc. A když ho opepříte generačními střety se stejně nezralou matkou, je jasné, že na cestě k dospělosti zažijete nejedno dobrodružství. Ale také spoustu legrace. V komedii nominované na Césara, kterou v roce 2008 natočila Lisa Azuelosová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (118)

heyda 

všechny recenze uživatele

Komedie? Neee...Lehce humorné drama? Ano. Co bych chtěl ve filmu vypíchnout a co mi přišlo nejzajímavější, byl vztah LOLy s mamkou. Další výhodou tohoto mládežnickýho filmu je, že působí z dějového hlediska poměrně uvěřitelně a přirozeně. Zatímco to, co rozhodně není uvěřitelný, je sestava kluků metrosexuálků s orlím hnízdem na hlavě. Musím co nevidět vyrazit do Paříže a zjistit, jestli je teď skutečně taková móda :-D :-D. Je paradox, že na filmu o puberťácích mě osobně nejvíc zaujaly jejich vztahy s rodiči a taktéž vztahy mezi samotnými dospěláky, zatímco, ty pubertální starosti mě opravdu míjely. Pokud však hledáte komedii, tak tady nehledejte. 60% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi, jak film představoval Francouze jako jakási nadpřirozená stvoření, která se nejenom umí oblíkat, ale taky si dokážou o oblíkání podívat. Jinak řečeno, co kluk to metrosexuál. Zřejmě tam neexistujou monterky a je pod úrovní pít kvalitní pivo. Film samotnej tak představuje současný francouzský mládí, který bych asi nebyl schopnej sežvejknout. ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Tahle kondomedie je jako růžové svítící boty. V šopu to vypadá božsky, ve vaší hlavě jako úžasný nápad, ale když si je pak koupíte a podíváte se do zrcadla, uvidíte trapáka roku. Spousta krejzy kůl kloučků a vlasatých barbín, co myslí jen na to, pár dospěláků, co se chovají jako mladší verze mladistvých a myslí jen na to a celé je to tak strašně pitomé, že myslíte jen na to, kdy to skončí. Pokud je jedinou snesitelnou postavou polda, a to jen díky dabingu, fakt to není oukej. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Možná pro mladé punlikum něžného pohlaví je to trhák, ale já jsem zůstal neosloven. Děj je předvídatelná a schematický, charaktery jsou ty nejotřískanější figurky a vše se veze v zajetých kolejích - kluci mají kapelu, všichni jsou zajištění, on je hodný a naslouchá, ona je krásná a zamilovaná a všichni válčí s rodiči. No prostě nuda, jen ta Sophie tomu dává šťávu, ale proč do toho vlastně šla, vůbec nechápu. Mladí a neklidní v Paříži - přesně tak prázdné, jak to zní... 30% ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Smutný vlastně je, že ani jednou jsem si neLOLnul, respektive že jsem celej film jako komedii nechápal a vtip jsem v něm neviděl. Dobrý ale je, že pokud budu chápat film jako nějakou mezigenerační studii, dá se tam najít řada zajímavejch momentů. Jako pozitivum, který vlastně tahá moje hodnocení do čtyř hvězd, ovšem chápu citlivej výběr hlavních představitelek (rozuměj dcery a její matky), které nejenže jsou hezké, ale jsou i chytré :) Negativum je však výběr metrosexuálních frajerů, kteří jsou jakože nějakými idoly francouzské mládeže současný doby. Dobrej byl zase ale výběr obou dospěláckých hlavnějších charakterů, totiž táty a policajta, žj. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Keď Maël (Jérémy Kapone) nastupuje do metra za Lolou (Christa Theret), v pozadí je vidieť bilbord s reklamou na francúzsky film MR73. (U_S_O)
  • Režisérka Lisa Azuelos natočila stejnojmenný film LOL (2012) také o 4 roky později. Svými příběhy se však liší. (iampatrik)
  • Lisa Azuelos sa rozhodla natočiť tento film po tom, čo si uvedomila, že filmy založené na živote tínedžerov vo Francúzsku takmer úplne chýbajú. Často videla svoju dcéru chodiť do kina len na americké tínedžerské filmy, alebo horory, ale nič francúzske. (Arsenal83)

Reklama

Reklama