Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akio Asakura při své noční projížďce s přáteli po tokijské Shuto Expressway Bayshore Route (což je městský okruh dálničního typu), též zvané Wangan, dojede černé Porsche 911 zvané Black Bird. Pokus o závod s ním ovšem končí fiaskem a Porsche mizí v dáli. To odstartovalo Akiovu touhu po ovládnutí Wanganu. Akio prodá svůj stávající Nissan 300ZX Z31 a koupí vrak Datsunu 240Z, kterému se přezdívá Ďáblovo Zetko. To se svým známým opraví a vyrazí opět na Wangan.
V jednotlivých dílech proběhne řada závodů jak mezi Ďáblovým Zetkem a Black Birdem, tak i s dalšími soupeři. V seriálu je též rozebráno pozadí závodů, úprav aut a mimo jiné i příběh Zetka z minulosti. (TrinomCZ)

(více)

Recenze (2)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Mladý fracek valící se městem dvousetkilometrovou rychlostí si myslí, že je středem obdivu a nikdo na něj nemá. Tvůrci tohoto seriálu si to myslí též a též se domnívají, že zplodili anime s pořádnou dávkou adrenalinu, napětí, tajemna a dokonce psychologie. V reálu jde ale spíše o havárii, která se točí jen kol kol a obdivu k jedné vytuněné káře. Silná *. Viděny díly 1-14. ()

Echelon1 

všechny recenze uživatele

Lighs and Any More...Má niekto chuť na nočný výlet autom? Bál som sa, že som príliš „indoktrinovaný“ kultom Initial D so a myslel som, že diaľničné jazdy nebudú mať po super driftoch a strhujúcich jazdách v horách príliš čo ponúknuť. V takýchto chvíľach som rád, že sa mýlim. Síce samozrejme nemôžete čakať, že budú nejaké akčné, ale udržujú záujem diváka očakávaním, čo sa bude diať v ďalšom momente. Seriál dokáže ťažiť zo svojej skvelej atmosféry, podtrhnutej zaujímavým soundtrackom, a štipky mystickosti. V tomto ohľade to platí hlavne pre prvú štvrtinu, potom je to už len o snahe tuningu a snahe byť najrýchlejší. Nedostávame len JDM autá, ale i klasiky ako Porsche 964 (jeho šoféra dokonca dabuje dablér Takumiho) či jedno z najkrajších Ferrari všetkých čias: Testarossa. Akurát, dej by niekedy mohol odsýpať o niečo rýchlejšie, ak sa nepáli benzín, tak sa divák niekedy solídne nudí. Wangan je v podstate séria kapitol, alebo výstižnejšie povedané - minipríbehov. Až na niekoľko postáv sa vždy nejaké objavia, ukáže sa ich príbeh, potunia, zazávodia si, ich príbeh sa ukončí a po pár dieloch „zo scény“ odchádzajú. Som za Wangan Midight veľmi rád, určite budem naň spomínať nostalgicky. pretože anime s autokulutúrou prakticky neexistujú, i keď rôznych máng čo som sa mrkol na nete je viacero. Nechápem, čo tvorcom bráni spraviť anime z takého Zero Angel (dievča + WRX STi? SHUT UP AND TAKE MY MONEY!) alebo Over Rev (z čoho údajne aj malo vzniknúť anime...nanešťastie len malo). ()

Reklama

Zajímavosti (5)

  • Další automobily, které závodí v seriálu, jsou Nissan Skyline GT-R R32 a R33, Mazda RX-7 FC a FD, Ferrari 512 Testarossa v úpravě Koenig Specials, Mitsubishi Lance Evolution 5 a 6 a Toyota Supra Turbo. (Martin_Happy)
  • Blackbird (černé Porsche) se v průběhu seriálu vyvíjí. Původně jde o model 930 Turbo, na kterém se objevují doplňky firmy RUF, která stavěla své verze RUF Turbo a RUF BTR. V pozdějších epizodách aut vypadá jako modernější Porsche 964 Turbo. Blackbird skutečně existoval a závodil na Wanganu. Jeho řidič byl skutečně doktor a řídil Porsche 930 Turbo. V počítačové hře je Blackbird zobrazen jako RUF CTR. (Martin_Happy)
  • Příběh seriálu byl volně inspirován skutečnými událostmi, kdy na okružní dálnici „Wangan“ závodil tým Mid Night. Jeho členové byli pečlivě vybíráni a museli vlastnit auta schopná jen minimálně 300 km/h. Díky vládnímu nařízení o omezení výkonu motoru běžných aut v Japonsku (tzv. Gentlemans agreement) je nezvládala ani stíhat policie. Klub existoval přes deset let, zrušen byl až po nehodě, kdy několik řidičů zemřelo. Nejpřísnějším pravidlem totiž bylo, že jezdci nesmí rychlou jízdou nikdy ohrozit civilisty. (Martin_Happy)

Reklama

Reklama