Hakushaku to yōsei (TV seriál)

• Japonsko

伯爵と妖精

(Japonsko)

Animovaný / Dobrodružný / Fantasy / Romantický

Japonsko, 2007, 12x25 min

• Subjektiv

Základem tohoto anime je nepříliš zajímavý fantasy příběh, který stejně do značné míry dělá křoví zajíkání se nedospělé a nevinné dívenky rudnoucí při zmínce o polibku. A k takovému zajíkání dívka potřebuje drze sebevědomého bišíka. Stručnost komentáře tentokrát omluvte tím, že od zhlédnutí seriálu uběhlo příliš času a mně se z něj zatím podařilo značnou část vytěsnit z mysli. Slabé **.(10.2.2009)

Co se mi na tomto anime opravdu, ale opravdu líbilo, bylo prvních pár chvilek openingu - do zpěvu; pak to zapadá do běžné openingové rutiny :-) Příběh je ujetý, bohužel ne správně, což mu ubírá na kráse. Navíc je tu typická ženská představitelka, která říká ne, ne ne!, ale myslí jo, jo jo!, pak je tu typický mužský představitel, který říká, co mu na jazyk příjde + je "opravdu" krásný čili ve výsledku nuda, protože každý jejich krok lze předpovědět téměř se 100% přesností. Navíc příběh končí, že nekončí, takže to trochu slibuje další sérii. Ale co mi bylo sympatického: vodní skřítek, "koník" ;-) a kočičák gentleman. Jinak vše průměrné, podprůměrné. V přepočtu: slabší 3*.(26.4.2009)

Ten konec mi připadá jako nový začátek. Pořád tam je to stejné dokola. Pomůžeš mi? Vezmeš si mě? Věříš mi? a furt! Nápad dobréj, ale nijak zajímavé ... 3 hvězdy dávám za nápad, bytosti a rozvíjení, jinak jsem předpověděla skoro každý další krok.(16.6.2011)