Reklama

Reklama

Podivuhodná cesta ježka Aladina

(seriál)
Rodinný
Česko, 2009, 13x9 min

Obsahy(1)

Tentokrát si Václav Chaloupek vybral ježky, kteří jsou jako většina režisérových hrdinů ohroženými zvířaty. Hlavním protagonistou není jen tak obyčejný ježek, jak ho známe. Je to ježek ušatý až z afrického Egypta. Český zoolog Aleš ho omylem přiveze domů a ježek Aladin, tak se hlavní hrdina jmenuje, se ocitne v neznámé barevné krajině, docela jiné, než je písčitá poušť. Setkává se s domácími ježky a pro něj s cizími zvířaty. Mezi nimi se mu líbí, ale ze všeho nejraději by našel cestu zpátky domů k pyramidám. To se mu na konci seriálu samozřejmě povede.
Malé diváky čekají zajímavé pohledy na živou přírodu, dovědí se, že u nás žije ježek západní a východní, poznají jeho přirozené nepřátele. A také to, že jeho největším nebezpečím je člověk se svými rychlými auty. V novém dokumentu jsou unikátní záběry ježků, určitě veřejně neznámé. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Praxis 

všechny recenze uživatele

zlaté časy Krkonošských pohádek, Macha a šebestový nebo Žofky...tyhle ultramoderní večerníčky už nejsou to pravé... ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Jihlava má ve znaku ježka, rovnou tedy dva ježky (a dva lvy). Navíc Aladinovy příběhy se natáčely v jihlavské zoologické zahradě, a tak jsem jako jihlavský patriot koukal na Aladinovo putování. Začátek z Egypta připomínal cestopisný pořad, ale příjemně ho oživily písničky. Jakmile se Aladin ocitl v českých luzích a hájích, tak byl příběh hned večerníčkovitější. Příjemný hlas Jany Paulové znám z recitace Wolkerových veršů, při komentování Aladinovy cesty jen potvrdila, že si diváka/ posluchače opravdu dokáže podmanit. Nejlepší byl díl, v němž Aladin bloumal jihlavskými ulicemi a zíral na ježky ve znaku Jihlavy. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Vděčný pořad pro nejmenší děti se zvířátky. Doufejme ještě ne digitálními. Přidat informace o původu zvířátek nebo třeba co papají by pro děti asi bylo moc intelektuálně náročné. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Výborný novodobý Večerníček nejen pro děti. Na to se může koukat opravdu kdokoli. Skvěle zpracováno, velká obliba. Super nápad. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v jihlavské zoologické zahradě, ale i v Egyptě, ovšem bez Václava Chaloupka, který před odletem onemocněl. (triatlet)
  • Ježek je Jihlavák, byl poskytnut z místní zoo a v Jihlavě se také natáčelo. (mr.filo)

Reklama

Reklama